mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net ile Dosyaları Okuma ve İçeriğini Değiştirme
Bu yazımda sitemizde yer alan dosyaları (sayfalar, kod sayfaları vb.) okuyup içeriğini bir textbox'a alıp textbox üzerinde değiştirdikten sonra tekrar kaydetme uygulamasını yapacağız. Bu uygulamayı yapacağımız web projelerinde yönetim bölümü için düşünebiliriz. Kendi sitemin yönetim bölümünü düşünerek hazırladım. Son günlerde de Jquery ağırlıklı yazılar yazıyordum. Ancak Asp.net ile ilgili yazılara ve uygulamalara da yer vermek istiyorum. Bunun için bu uygulamayı sizlerle paylaşıyorum. Oldukça faydalı bir çalışma olduğunu düşünüyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 31 Ocak Cumartesi 2009 12 26374 4,6
Asp.net ile MySql Veritabanının Yedeğini (Dump) Alma
Bu yazımda Mysql veritabanının yedeğini (dump) almayı göstermeye çalışacağım. Sınav dönemi pek bloğumla ilgilenemiyorum ancak sınavlara çalışma zamanı dışında aklımda olan uygulamaları tamamlamaya çalışıyorum. Bunlardan en önem verdiğim uygulama ise Asp.net ile MySql veritabanının yedeğini almaktı. Bunu da az bir uğraş sonucu başardım. Bunu yapmaktaki amacım ise; tamamen kendi yapımım olan bloğumun yönetim panelini de en iyi seviyeye getirmek. Bu bakımdan önemli eksikliklerden olan veritabanı yedek alma olayını sitemin yönetim panelinden yapabileceğim. Böylece her defasında hostumun sağlamış olduğu phpmyadmin uygulamasına bağlanmama gerek kalmayacak. Şimdi bu uygulama yapmak için yapmamız gerekenlere bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 11 Ocak Pazar 2009 4 15005 4,0
Asp.net ile Arşiv Bölümü Hazırlama - Örnek Uygulama
Bu yazımda hazırladığımız projelerde kullanabileceğimiz arşiv bölümünü nasıl yapabileceğimizi anlatmaya çalışacağım. Öncelikle anlatacağım arşivleme uygulaması kendi sitemde kullandığım arşiv bölümüne benzemektedir. Aylara göre eklediğim verilerin sayısını gösteriyorum ve bunlardan birini seçtiğimizde seçtiğimiz tarihe ait verileri görebiliyoruz. Bu yazımı da tamamen bu örnek üzerine hazırladım. Öncelikle hazırlamış olduğum uygulamayı buradan görebilirsiniz. Şimdi ise bu uygulamanın mantığına ve nasıl yaptığıma bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Asp.net ve Veritabanı Kullanarak Slayt Hazırlama - Örnek Uygulama
Bu yazımda hazırlamış olduğum slayt uygulamasını anlatacağım ve bu çalışmayı sizlerle paylaşacağım. Asp.net ve veritabanı kullanarak slayt uygulaması hazırlamayı göstermeye çalışacağım. Slayt hazırlamak için daha önce sitemde de yazmış olduğum multiupload yöntemini kullanacağım. Upload ederken hem resim / fotoğrafları upload edeceğiz hem de her bir foroğraf / resim için thumbnail oluşturacağız. Slayt oluştururup slayt hakkında bilgileri ise veritabanında tutacağız. Veritabanında her slayt için bir satır kullanacağız. Slayt içinde yer alan fotoğraf / resim isimlerini bir karakter yardımı ile birleştirip string olarak tek bir alanda tutacağız. Böylece veritabanını en iyi şekilde kullanmış oluyoruz. Slaytları da kullanıcıya sunarken jquery ile lightbox fotoğraf slaytını kullandım. Her slayt fotoğraflarını grup halinde kullanıcya sunabiliyoruz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » MySql'de Stored Procedure Tanımlama ve Kullanma
Bu yazımda MySql veritabanı ile stored procedure oluşturmayı ve kullanmayı göreceğiz. Bir önceki yazımda MySql ile fonksyion tanımlamayı ve kullanmayı görmüştük. Şimdi ise stored procedure oluşturmayı ve kullanmayı göreceğiz. Bu işlem bizlere programlama tarafında daha az kodlama yapmamızı, fonksiyonel çalışmamızı sağlıyor. Ayrıca yapacağımız işlemleri birçok farklı yol ile yapma fırsatı buluyoruz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 24 Aralık Çarşamba 2008 8 27026 3,0
MySql'de Fonksiyon Tanımlama ve Kullanma
Bu yazımda Mysql veritabanında fonksiyon tanımlama ve kullanmayı göreceğiz. Veritabanı ile projeler geliştirdiğimizde kesinlikle ihtiyaç duyacağımız ve kullanacağımız trigger, stored procedure, fonksiyon gibi yapılar projelerimizin daha anlaşılır daha kolay yapıda olmasını sağlıyor. Ayrıca performans kazancı sağlıyor. Bu yazımda da ilk olarak Mysql ile fonksiyon oluşturmayı ve bu fonksiyonu C Sharp ve Asp.net ile kullanmayı göreceğiz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 24 Aralık Çarşamba 2008 2 24645 4,0
Hata yapmayan bir insan genellikle hiçbirşey yapmıyordur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009