mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net'te Form Bilgilerinin Birden Çok Gönderilmesini Engelleme
Bu yazımda birçok kişinin muhtemelen birçok defa karşılaştığı problemi nasıl engelleyebileceğimizi göstereceğim. Benimde başıma gelen bu olayları engellemek sitelerimiz için iyi olacaktır. Bu olay ise; form bilgilerinin birden fazla kez server'a gönderilmesi durumu. Mesela sayfamızda bir botun var ve bu butonla veritabanına kayıt giriyoruz. Çoğu kez bu olay normal şekilde çalışsa da bazen bu kayıtlar birden fazla kez veritabanına kayıt ediliyor. Bu sorunu basit bir şekilde javascript ile çözebiliriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 13 Kasım Perşembe 2008 4 16753 4,3
Rss'de Resim ve Link Sorunu
Bugün sitemi rss ile takip eden arkadaşlardan biri mesaj atarak sitemdeki Rss beslemesinde sorun olduğunu, resim ve linklerin doğru çalışmadığını söyledi. Bunun nedenini biliyordum ancak şimdiye kadar bir sorun olmadığından dolayı bu şekilde devam ediyordum. Ancak arkadaşın isteği üzerine bu sorunu da kısa sürede çözdüm. Sorunun nedeni ise; kullandığım FCK editör idi. FCK editörde resim ekleme veya link verme olayında src ve href değerleri editörün olduğu domaine aitse FCK editör bu değerleri domain olmadan yazdırıyordu. Bu nedenle de Rss beslemesini farklı domainlerde (feedburner gibi) veya rss okuyucularında takip edenler için linklerde ve resimlerde sorun oluyordu. Bu sorunu ufak bir metot ile çözdüm.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 10 Kasım Pazartesi 2008 0 13515 3,7
XNA Game Studio Creator's Guide (E-Book)
XNA Game Studio Creator's Guide (E-Book)Microsoft XNA oyun geliştirme robotu hakkında güzel bir kaynağı daha sizlerle paylaşıyorum. Bilgisayarıma XNA'i kurduktan sonra XNA ile kaynaklara çok sık olmasa da bakmaya ve birşeyler öğrenmeye çalışıyorum. Sınavlarım tamamlandıktan sonra ise XNA ile oyun geliştirmeye başlamayı düşünüyorum. Yaptığım uygulamaları da buradan takip edebilirsiniz. Uygulama geliştirmek için kaynaklara göz atmaya devam ediyorum. Sizlerle paylaştığım XNA hakkındaki ikinci kaynak ve oldukça faydalı. XNA ile ilgili ve oyun programlamada kullanılacak her yöntem ele alınmış. Bu kaynak ile çok rahat XNA uygulamaları yapabilir hale gelebiliriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 08 Kasım Cumartesi 2008 6 14352 2,7
LISCH ve EISCH Algoritmaları
Bu yazımda okulda görmüş olduğum dosya organizasyonu dersinde ödev verilen LISCH (Last Insertion Standart Colesced Hashing) ve EISCH (Early Insertion Standart Colesced Hashing) algoritmalarını C Sharp ile windows formunda hazırladım. Programda maksimum 900 adet rastgele değerler üretiliyor ve üretilen bu değerleri LISCH ve EISCH algoritmasına göre sıralıyoruz. Ödev olarak hazırladığım bu projeyi sizlerle paylaşıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 07 Kasım Cuma 2008 6 18636 4,5
Beginning C Sharp 2008 (E-Book)
Beginning C Sharp 2008 (E-Book)C Sharp hakkında güncel kaynaklardan birini daha sizlerle paylaşıyorum. Beginning C Sharp 2008 ile C Sharp'ı güncel olarak takip edebilirsiniz. C Sharp'a yeni gelen özellikleri ve yeni teknolojileri daha rahat öğrenebilirsiniz. Kitap C Sharp'ı en baştan ele almış ve Linq, Thread, Object Oriented, Data Structures gibi konular ayrıntılı bir şekilde anlatmış.
Ayrıca kitap arşivimizde yer alması gereken ve her an ihtiyaç duyacağımız elimizin altında olması gereken bir kaynak.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Kasım Cumartesi 2008 12 15237 4,0
Building XNA 2.0 Games (E-Book)
Building XNA 2.0 Games (E-Book)Microsoft XNA oyun geliştirme platformu ile artık çok daha rahat oyun geliştirilebiliyor. Bende arkadaşlarla beraber XNA ile ilgilenmeye başladık. Bunun için öncelikle kaynaklar edindik. Daha sonra ise XNA editörünü kurmamımız gerekti. XNA editörü Visual Studio ile beraber çalışmakta. Bir XNA projesini tıpkı C Sharp projesi gibi oluşturulmakta. Ayrıca XNA editörü DreamSpark projesi ile ücretsiz olarak anlaşmalı üniversite öğrencileri tarafından indirilebiliyor. Bende XNA ile ilgili olarak elime geçen ilk güzel kaynağı sizlere sunuyorum. Bu kaynak ile XNA 2.0'ı en baştan öğrenmeye ve kendinizi oyun programramlamada geliştirmeye başlayabilirsiniz. Kitap gayet anlaşılır ve örneklerle XNA'i bizlere daha anlaşılır ve daha basit olarak sunuyor.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 27 Ekim Pazartesi 2008 6 13959 5,0
Ne edersen kendine, edersin kendi kendine.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009