mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Learning Asp.net 3.5 (E-Book)
Learning Asp.net 3.5 (E-Book)Son günlerde gezdiğim sitelerde birçok kez karşılaştığım bu kaynağı sizlerle paylaşıyorum. En güncel kaynaklardan biri ve Asp.net'i her yönü ile ele almış ve tüm detayları güzel bir şekilde anlatan bir kaynak. Güncel olması da ayrı bir avantajı. Örnekler Visual Studio 2008 ile anlatılmış. Asp.net 3.5, Ajax, Linq ve .net ile site hazırlama konularını çok detaylı biçimde anlatan güzel ve güncel bir kaynak. Birçok yabancı blogda ve sitede karşılaştım. Bu yüzden bu kaynağı sizlerle de paylaşıyorum. Ayrıca arşivimizi genişletmek için sahip olacağımız en iyi kaynaklardan birisi.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 14 Kasım Cuma 2008 20 24533 3,0
XNA Game Studio Creator's Guide (E-Book)
XNA Game Studio Creator's Guide (E-Book)Microsoft XNA oyun geliştirme robotu hakkında güzel bir kaynağı daha sizlerle paylaşıyorum. Bilgisayarıma XNA'i kurduktan sonra XNA ile kaynaklara çok sık olmasa da bakmaya ve birşeyler öğrenmeye çalışıyorum. Sınavlarım tamamlandıktan sonra ise XNA ile oyun geliştirmeye başlamayı düşünüyorum. Yaptığım uygulamaları da buradan takip edebilirsiniz. Uygulama geliştirmek için kaynaklara göz atmaya devam ediyorum. Sizlerle paylaştığım XNA hakkındaki ikinci kaynak ve oldukça faydalı. XNA ile ilgili ve oyun programlamada kullanılacak her yöntem ele alınmış. Bu kaynak ile çok rahat XNA uygulamaları yapabilir hale gelebiliriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 08 Kasım Cumartesi 2008 6 14318 2,7
Beginning C Sharp 2008 (E-Book)
Beginning C Sharp 2008 (E-Book)C Sharp hakkında güncel kaynaklardan birini daha sizlerle paylaşıyorum. Beginning C Sharp 2008 ile C Sharp'ı güncel olarak takip edebilirsiniz. C Sharp'a yeni gelen özellikleri ve yeni teknolojileri daha rahat öğrenebilirsiniz. Kitap C Sharp'ı en baştan ele almış ve Linq, Thread, Object Oriented, Data Structures gibi konular ayrıntılı bir şekilde anlatmış.
Ayrıca kitap arşivimizde yer alması gereken ve her an ihtiyaç duyacağımız elimizin altında olması gereken bir kaynak.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Kasım Cumartesi 2008 12 15178 4,0
Building XNA 2.0 Games (E-Book)
Building XNA 2.0 Games (E-Book)Microsoft XNA oyun geliştirme platformu ile artık çok daha rahat oyun geliştirilebiliyor. Bende arkadaşlarla beraber XNA ile ilgilenmeye başladık. Bunun için öncelikle kaynaklar edindik. Daha sonra ise XNA editörünü kurmamımız gerekti. XNA editörü Visual Studio ile beraber çalışmakta. Bir XNA projesini tıpkı C Sharp projesi gibi oluşturulmakta. Ayrıca XNA editörü DreamSpark projesi ile ücretsiz olarak anlaşmalı üniversite öğrencileri tarafından indirilebiliyor. Bende XNA ile ilgili olarak elime geçen ilk güzel kaynağı sizlere sunuyorum. Bu kaynak ile XNA 2.0'ı en baştan öğrenmeye ve kendinizi oyun programramlamada geliştirmeye başlayabilirsiniz. Kitap gayet anlaşılır ve örneklerle XNA'i bizlere daha anlaşılır ve daha basit olarak sunuyor.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 27 Ekim Pazartesi 2008 6 13915 5,0
Professional Visual Studio 2008 (E-Book)
Professional Visual Studio 2008 (E-Book)Visual Studio 2008 hakkında tüm bilgileri içeren güzel bir kaynak. Visual Studio 2008 ile kullanabileceğimiz tüm eski ve yeni teknoljileri nasıl kullanacağımızı örneklendirerek anlatan bir kitap. Silverlight, Lin to Sql, Ajax gibi teknolojilerin ve yaptığımız programların, uygulamaların daha güvenli daha kullanılır olması için  neler yapacağımızı belirten güzel bir kaynak. Ayrıca arşivimizde olması gereken her an ihtiyaç duyabileceğimiz kaynaklardan biri daha.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 23 Ekim Perşembe 2008 13 23038 5,0
C Sharp 3.0 in a Nutshell (E-Book)
C Sharp 3.0 in a Nutshell (E-Book)C Sharp hakkında yine güzel ve güncel bir kaynak. C Sharp 3.0'ı güncel olarak anlatan, internette birçok reklamı ve tanıtımı yapılan güzel kaynaklardan birisi. İnternette dolaşırken karşılaştım ve incelediğimde içeriği, konuları oldukça hoşuma gitti. İlgilendiğim ve ilgilenmeyi düşündüğüm konuların çoğunu barındırdığını gördüm. Bu güzel kaynağı sizlerle de paylaşmak istedim. Güncel ve yeni olması C Sharp ile ilgilenenler veya eksiklerini kapatmak isteyenler için oldukça faydalı olacak. Ayrıca arşivimizde bulunması gereken kaynaklardan biri daha olduğuna inanıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 15 Ekim Çarşamba 2008 4 13895 1,0
Bazı yıkılışlar daha parlak kalkınışların teşvikçisidir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009