mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Visual C# 2008 E - Book
Visual_C_Sharp_2008Visual C Sharp 2008 Beginning e-book`u. Bu e-book ile c sharp`ı tamamıyla kavrayabilir ve c sharp`ta ki son gelişmeleri öğrenebilirsiniz. Ayrıca sadece c#`ı değil, c# ile yapabileceğimiz tüm konuları bu e-book`tan öğrenebilirsiniz.

Buradan indirebilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 04 Ağustos Pazartesi 2008 2 14488 5,0
FaceBox Uygulaması
Sitemizi renklendirmek ve kullanıcılara daha zevkli bir site hazırlamak için güzel bir örnek. Özellikle facebook`tan hatırlayacağımız facebox uygulaması. Bu uygulama ile tıklanan bir link veya bir kontrol ile ekranın ortasında kenarları saydam olan bir kutu açılıp o kutudan kullanıcılara işlem yaptırabilir veya bilgi verebiliriz.
Bu güzel uygulamanın nasıl yapılacağına bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 03 Ağustos Pazar 2008 11 18273 5,0
Çalışmalar Devam Ediyor
Stajımı tamamlayalı 2 gün olamasına rağmen staj döneminde yaptığım ve siteme entegre edemediğim uygulamaları kısa sürede siteme entegre ederek hem sitemi geliştiriyor hem de boş zamanımı değerlendirmiş oluyorum. Bunun dışında önüzmüzdeki süreçte hem yazılarım devam edecek hem de diğer site çalışmalarına hız vereceğim. Özellikle arkadaşlarımla beraber düşündüğümüz olayı hayata geçirmeyi planlıyoruz. Ama öncelikle biraz dinlenmeye ve staj raporunu yazmak için zamana ihtiyacım var. Bunları hallettikten sonra çalışmalarıma ve yazılarıma hız vereceğim.
Bu kısa süre için herkese iyi çalışmalar dilerim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 03 Ağustos Pazar 2008 1 11453 3,0
Asp.net ile Dinamik Sitemap Hazırlama
Arama motorları bir siteyi indekslemek için içeriğine bakarlar. Bunu ise kendi botları ile yaparlar. Ancak bizim hazırlayacağımız sitemap ile arama motorları sitemizin içeriğini daha iyi takip edip, daha iyi indeksleyecektir. Bu sitemap ise bazı standartları olan ve tüm arama motorları için geçerli olan bir sitemap`tir. Biz bir sitemap yapıp tüm arama motorlarına bu sitemap`i bildirebiliriz.
Sitemap`in standartlarına ve gerektirdiklerine buradan ulaşabilirsiniz.

Şimdi ise bunu Asp.net ile nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 02 Ağustos Cumartesi 2008 24 33856 4,2
Google Hizmetleri
Google webmasterlar için bir çok hizmeti hayata geçirdi ve internette büyük söz sahibi olmasının nedenlerinden biride bu tür uygulamalara önem vermek oldu. Bu hizmetlerde gerçekten webmasterlar ve site sahipleri için çok güzel hizmetler. Tabi web ile ilgilenen herkes bunları biliyordur. Ancak bilmeyenler için biraz bilgi vermek istedim. Ayrıca site yapan ve web ile ilgilenen herkes bu hizmetleri kullanmalıdır.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Ağustos Cuma 2008 0 10759 1,0
Access`i Mysql`e Çevirme (MdbToMySql)
Web programcılığına yeni başlayanlar genelde veritabanı olarak access`i kullanır daha sonra daha gelişmiş veritabanı sistemlerini kullanmayı tercih ederler. Tabi bu sırada access ile yapılmış bir uygulama varsa bunu geçtiğimiz sisteme çevirmemiz gerekir. Konunun başlığından da anlaşılacağı gibi Mysql`e geçiş yapıyorsak ve access`teki bilgilerimizi mysql`e aktarmamız gerekiyorsa bu küçük boyutlu programı (MdbToMySql) kullanabiliriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 31 Temmuz Perşembe 2008 2 18417 3,0
Önceki 1 2 3 ... 62 63 64 65 66 ... 69 70 71 Sonraki
Gençken bilgi ağacını dikmesek, yaşlandığımız zaman gölgesine sığınacak bir yerimiz olmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009