mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Onfocus ve Onblur ile Textboxları Zenginleştirme
Gezdiğim birçok blogda ve birçok sitede textboxlar üzerinde onfocus ve onblur olayları kullanılarak kullanıcılara daha renkli daha göze hoş gelen bir tasarım oluşturuluyor. Bende bu olayın nasıl yapılabileceğini anlatmaya çalışacağım. Şimdi yazmamız gereken kodlara bakalım.

Öncelikle textbox kontrolümüzün özellikleri aşağıdaki gibi olacak.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 30 Temmuz Çarşamba 2008 1 22169 4,0
Yeni Tasarımı ile Facebook
Dünya`da ve Türkiye`de çok sık kullanılan ve başka insanlarla tanışma, sohbet gibi hizmetleri sağlayan sosyal bir site olan facebook yeni tasarımı ile karşımızda. Yeni tasarım ile profilimizi ve arkadaşlarımızın profillerini ve yaptıklarını eskisine göre daha rahat takip edebiliriz.
Yeni facebook`a buradan ulaşabilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Temmuz Pazartesi 2008 0 12665 4,3
Mysql Fonksiyonları
İnternet ortamında yaygın olarak kullanılan ve ücretsiz bir veritabanı sistemi olan mysql`in tüm fonksiyonları aşağıdaki gibidir. Bu fonksiyonlarla fazla kod yazmaktan kurtulup karmaşık veritabanı işlemlerini daha hızlı, daha basit bir şekilde yapabiliriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 27 Temmuz Pazar 2008 2 11994 1,0
G.Ü. Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Tanıtımı
gazi_universitesi_bilgisayar_muhendisligiÖss yapıldı ve tercih dönemi devam ediyor. Daha yeni olan bölümümüz tercih yapacaklar için bölümümüzün tanıtımını yapan bir slayt hazırlamış.
Buradan slayta ulaşabilirsiniz.
Bu bölümün öğrencisi olarak tercih edecek olanlara her zaman tavsiye ederim. Eğitimi bana göre birçok bölümünden iyi sayılır. Ayrıca diğer bölümlerden farklı olarak yeni olmasından dolayı da güncel eğitim konularında bir adım önde.
Gazi üniversitesi ve G.Ü. Bilgisayar Mühendisliği sitelerinden daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 27 Temmuz Pazar 2008 0 12011 0,0
BlogEngine.NET Türkçe Oluyor
ASP.NET tabanlı hızlı ve güncel bloglama sistemlerinin gözdesi olan BlogEngine.NET 1.4 sürümüyle yaygınlaşmaya devam ediyor.

BlogEngine.NET`in yaygınlaşmaya başlamasıyla birlikte ülkemizde de kullanılmasını teşvik etmek ve kullanan kişilerin sorunlarına çözüm olabilmek amacıyla kurulan BlogEngine.NET TR; bu alanda Türkçe içerik oluşturabilmeyi ve BlogEngine.NET`in Türkçe çevirisine yardım edebilmeyi amaçlayan bir oluşum olarak ortaya çıktı.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 26 Temmuz Cumartesi 2008 4 14109 5,0
Visual Studio ve IIS Olmadan Asp.net Projesi Çalıştırma
Son günlerde google`ın web ile ilgili kaynaklarını gezerken ilginç bir program gibi birşey buldum. Aslında program denemez ama çok güzel birşey. Bu program ile iis ve visual studio olmayan bir bilgisayarda asp.net projesini çalıştırabiliyoruz. Duyunca hemen denedim ve gayet hoşuma gitti. Ayrıca visual studio kadar yavaşta değil. Visaul studio`nun uzunca sürede açtığı siteyi çok kısa sürede açabiliyor.
Şimdi ise nasıl kullanıldığını anlatayım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 25 Temmuz Cuma 2008 15 33032 4,7
Önceki 1 2 3 ... 63 64 65 66 67 ... 69 70 71 Sonraki
Büyük işler gibi, büyük düşüncelerinde davula ihtiyaçları yoktur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009