mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net - Ajax E-book
Asp.net - Ajax E-bookAsp.net ve ajax hakkında güzel bir e-book. Bu e-book ile ajax`ı daha iyi kavrayıp kendinizi web uygulamalarında daha da geliştirebilir, sorunlara daha çabuk çözüm bulabilirsiniz.

E-book`u buradan indirebilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 17 Temmuz Perşembe 2008 2 14946 3,0
Javascript ile Karakter Saydırma
Javascript kullanarak web projelerimizde kullandığımız textbox veya bilgi alınan diğer kontrollerin karakter sayılarını javascript ile sınırlandırabiliriz. Öncelikle javascript kodlarımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 15 Temmuz Salı 2008 8 23436 4,1
İnternet Explorer 6.0 ve İnternet Explorer 7.0`ı Aynı Anda Kullanma
Web ile ilgilenmeye başladıktan sonra yaptığımız uygulamarın tarayıcılar da farklı yorumlanabileceğini ve her zaman istediğimizin olmadığını görebiliriz Bunu önlemek için de web ile ilgilenenler genelde yaptıkları uygulamalarını birden fazla tarayıcı ile test ederler. Microsoft`un ürünü olan internet explerer 6.0 ve 7.0 da en çok kullanılan ancak css, javascript ve html yorumlamaların da farklar çok büyük olan tarayıcılar. Ayrıca aynı anda bunları kullanmakta imkansızdı. Ancak internet exploerer 6.0`ı ve 7.0 `ı aynı anda kullanabiliriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 14 Temmuz Pazartesi 2008 0 12748 0,0
MySql Veri Türleri ve Select Komutu Örnekleri
Mysql`i kullanmaya başladığımdan beri birçok şey öğrendim. Bulmuş olduğum birkaç bilgiyi paylaşıyım dedim. Mysql`de veri türleri ve select komutu hakkında birkaç örnek. Bana bayağı faydası oldu. Özellikle select komutu hakkında ki bilgiler sayesinde birçok şeyi daha iyi anladım. Umarım sizlere de faydası olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 12 Temmuz Cumartesi 2008 1 20172 0,0
Javascript ile Manşet Yapımı
Javascript ile manşet alanı birçok sitede kullanılan bir yöntem. Özellikle haber sitelerinde kullanılıyor. Bende bunun yapılışını basit bir şekilde anlatacağım. Öncelikle yapacağımız uygulamanın görüntüsü şöyle olacak.




Şimdi de yazacağımız javascript kodlarına bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 11 Temmuz Cuma 2008 37 30065 4,0
Asp.net ile Mysql`e Bağlanma
Son günlerde birden bire mysql ilgimi çekti ve asp.net kullanarak birşeyler yapmaya başladım. Başlamışken nasıl bağlanılacağını ve nasıl kullanılacağını kısaca anlatmak istedim.
Mysql çok sık kullanılan ve bir çok uygulama da tercih edilen ücretsiz bir veritabanı hizmeti. Asp.net projemizde kullanmak için şu yolları takip edebiliriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 07 Temmuz Pazartesi 2008 14 32870 5,0
Gençken bilgi ağacını dikmesek, yaşlandığımız zaman gölgesine sığınacak bir yerimiz olmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009