mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
mehmetduran.com 2 Yaşında
mehmetduran.com 2 Yaşında2 yıl önce açmış olduğum sitemin bir yılını daha bugün itibariyle devirmiş bulunuyoruz. Bundan 2 yıl önce çok farklı amaçlarla açmayı düşündüğüm ve açtığım sitemin 2. yılını da geride bıraktık. Geçen 2 yıl içinde hem kendi adıma hem sitem adına oldukça büyük gelişmeler oldu. Bu süre içinde sitemi 300.000 civarında kişi ziyaret etti. Kendim de ilk açtığım zamanı düşündüğümde önemli derecede geliştim diye düşünüyorum. Bu gelişimde sitemin etkisi tartışılmaz. Zaten sitemi açma amaçlarımdan birisi de bu idi. 2 yıl önce şu anki durumumu tahmin etsem bu duruma geleceğimi düşünemezdim. Uzun lafın kısası güzel bir 2 yılı geride bıraktık. Umarım bundan sonrası çok daha iyi olur. Hep beraber nice seneleri deviririz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Asp.net ExpressionBuilder ile Kontrollerde Server Tagları Kullanma
Bu yazımda ExpressionBuilder nesnesi ile server kontrollerinde server taglarını nasıl kullanabileceğimizi göstermeye çalışacağım. Bu türlü bir kullanıma statik metinleri direk olarak kullanmak yerine belirli bir kaynaktan çekerken ihtiyaç duyabiliriz. Örnek verecek olursak; statik metinleri arayüz ile değişebilir bir biçimde yapıyorsak bu metinleri kullanırken bu yöntemi kullanabiliriz. Aynı şekilde çoklu dil desteği olan projelerde bu kullanıma ihtiyaç duyabiliriz. Aslında bu türlü bir kullanım olmadan, kodlama tarafında kontrollere erişip, değerleri atayabiliriz. Ancak daha etkin bir kodlama yapmak için bu türlü bir kullanım yapmakta fayda var. Şimdi bu kullanımı nasıl yapacağımıza göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » MySql Workbench
MySql WorkbenchBu yazımda MySql veritabanı yönetim sistemi için geliştirilmiş olan MySql Workbench yönetim aracını tanıtacağım. Şimdiye dek projelerde ağırlıklı olarak Ms Sql ile MySql'i kullandım. Ms Sql için Sql Management Studio yönetim aracını kullanırken MySql için MySql Administrator yönetim aracını kullanmaktaydım. MySql için Workbench arayüzünü kullanmaya başladım ve oldukça da memnun kaldım. Çok fazla kullanamasam da Administrator aracına göre oldukça gelişmiş sayılır. Workbench, Administrator arayüzünü içinde barındırmakla beraber Sql sorgulamalarını yapan arayüz ile diagramlar, modeller kullanarak işlemler yapmayı sağlayan arayüzü birleştirerek toplamda 3 farklı arayüzü bünyesinde barındırmakta. Şu anda Workbench, MySql veritabanı yönetim sistemini yönetmek için ideal bir araç. MySql kullananlara tavsiye ederim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
jQuery Ajax ile Dropdown Etkileşimleri (Eklenti ile)
Bu yazımda jQuery Ajax işlemlerinde Dropdown elementleri arasında etkileşim sağlayan eklentimi paylaşacağım. Son dönemde bu konuda oldukça soru oldu. Bu sorulara ve isteklere cevap verebilmek adına kullandığım eklentiyi paylaşacağım. Bu eklenti ile bir dropdown elementini kontrol ediyoruz. Kontrol edilen dropdown üzerinde bir seçim yapıldığında Ajax ile seçilen değere göre ilişkili veriler alınıp, diğer bir dropdown elementine aktarılıyor. Bunun en çok kullanıldığı durum ise şehirlere ait ilçelerin alınmasıdır. Şimdi eklentiyi nasıl kullanacağımıza ve örneğimize göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » jQuery Ajax ile Filtreleme İşlemlerinde Zamanlama Kullanma
Bu yazımda jQuery Ajax ile filtreleme işlemlerinde zamanlama olayından bahsedeceğim. jQuery ile hazırlanan birçok filtreleme (örneğin: otomatik tamamlama uygulaması) işleminde veriler elde edilirken bu yöntemin veya buna benzer diğer yöntemlerin kullanılması gerekmekte. Filtreleme işlemi için kullanıcıdan veriler alınır ve bu verilere göre filtreleme yapılır. Ancak kullanıcının her veri girişinde (klavye tuşuna her basışında) Ajax ile filtreleme yapmak hem işleri karıştırabilir (ardı ardına yapılacak Ajax isteklerinin bitiş süreleri farklı olabilir) hem de sunucuyu gereksiz yere yorabilir. Bunu daha mantıklı yapmak için zamanlama kullanabiliriz. Şimdi bunu nasıl yapabileceğimize bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 05 Şubat Cuma 2010 21 20873 4,5
jQuery Ajax ile UserControl'leri Etkin Kullanma
Bu yazımda jQuery Ajax uygulamalarında UserControl'leri etkin olarak nasıl kullanabileceğimizden bahsedeceğim. Son dönemde yaptığım birçok işte bu yöntemi kullanıyorum ve oldukça kullanışlı, efektif uygulamalar ortaya çıkmakta. Daha önce burada, burada ve birkaç yazımda jQuery Ajax uygulamalarında UserControl'leri nasıl kullanabileceğimizden bahsetmiştim. Bu yöntemleri geliştirerek daha doğrusu UserControl'ü render eden metodu geliştirerek bu kullanma yöntemini daha etkin hale getirdim. Öyleki UserControl'e rahatlıkla çeşitli parametreler aktarabiliyoruz. Bu şekilde çok dinamik, efektif alanlar oluşturabiliriz. Şimdi nasıl yapacağımıza göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Hata yapmayan bir insan genellikle hiçbirşey yapmıyordur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009