mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Javascript Tooltip
Sitelerimizde görselliği artırmak ve kullanıcıların daha rahat daha istekli olmalarını sağlamak amacıyla ekstra şeylere ihtiyaç duyarız. Javascript tooltipler ile kullanıcılara ekstra bilgiler sunabiliriz. Bunu da yaparken görselliği kullanırız.
İnternette bu örneği buldum ve hemen siteme entegre ettim. Kategorilerin sıralandığı bölümde her kategorinin üzerine geldiğinde bu olayı görebilirsiniz.

javascript_tooltip_ornek.gif Örnekte oluğu gibi gayet hoş bir durum. Kullanışıda gayet basit.

Javascript Tooltip online demo
Javascript Tooltip örnek uygulama - kaynak dosyalar

İyi Çalışmalar!
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 21 Temmuz Pazartesi 2008 9 16143 5,0
On Parmak Klavye Programı
on_parmak_programiBilgisayar kullananlar için klavyeyi hızlı kulanmak önemlidir. Hızlı kullanmak için ise on parmak bilmek yeterli olur. On parmak kullanmayı anlatan ve öğreten güzel bir program. Bu program ile on parmak yazmayı öğrenebilirsiniz.

Programı buradan indirebilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 23 Temmuz Çarşamba 2008 16 38784 3,5
Deitel C# (E - Book)

deitel_e_bookDeitel'in pdf formatında C Sharp e-book'u. C Sharp için çok güzel bir kaynak. Ayrıca C Sharp yanında bir çok konuyu da ayrıntılı biçimde ele almış çok geniş ve iyi bir kaynak. Okulda ki C Sharp dersinin de ders kitabıydı. Hem C Sharp öğrenmek hem de arşivinizi güçlendirmek için güzel bir e-book.

Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 24 Temmuz Perşembe 2008 2 30863 5,0
Visual Studio ve IIS Olmadan Asp.net Projesi Çalıştırma
Son günlerde google`ın web ile ilgili kaynaklarını gezerken ilginç bir program gibi birşey buldum. Aslında program denemez ama çok güzel birşey. Bu program ile iis ve visual studio olmayan bir bilgisayarda asp.net projesini çalıştırabiliyoruz. Duyunca hemen denedim ve gayet hoşuma gitti. Ayrıca visual studio kadar yavaşta değil. Visaul studio`nun uzunca sürede açtığı siteyi çok kısa sürede açabiliyor.
Şimdi ise nasıl kullanıldığını anlatayım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 25 Temmuz Cuma 2008 15 33156 4,7
BlogEngine.NET Türkçe Oluyor
ASP.NET tabanlı hızlı ve güncel bloglama sistemlerinin gözdesi olan BlogEngine.NET 1.4 sürümüyle yaygınlaşmaya devam ediyor.

BlogEngine.NET`in yaygınlaşmaya başlamasıyla birlikte ülkemizde de kullanılmasını teşvik etmek ve kullanan kişilerin sorunlarına çözüm olabilmek amacıyla kurulan BlogEngine.NET TR; bu alanda Türkçe içerik oluşturabilmeyi ve BlogEngine.NET`in Türkçe çevirisine yardım edebilmeyi amaçlayan bir oluşum olarak ortaya çıktı.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 26 Temmuz Cumartesi 2008 4 14169 5,0
G.Ü. Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Tanıtımı
gazi_universitesi_bilgisayar_muhendisligiÖss yapıldı ve tercih dönemi devam ediyor. Daha yeni olan bölümümüz tercih yapacaklar için bölümümüzün tanıtımını yapan bir slayt hazırlamış.
Buradan slayta ulaşabilirsiniz.
Bu bölümün öğrencisi olarak tercih edecek olanlara her zaman tavsiye ederim. Eğitimi bana göre birçok bölümünden iyi sayılır. Ayrıca diğer bölümlerden farklı olarak yeni olmasından dolayı da güncel eğitim konularında bir adım önde.
Gazi üniversitesi ve G.Ü. Bilgisayar Mühendisliği sitelerinden daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 27 Temmuz Pazar 2008 0 12068 0,0
Başarısızlıklarınız ile soylu bir şekilde yüzleşin, başarıdan farkı kalmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009