mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
PDF Oluşturucu (CutePDF Writer)
Bu günlerde staj raporunu yazıyorum ve word ile yazacağım bu raporu pdf formatına çevirmemn gerekiyor. Bunun için araştırma yaptım ve birçok program buldum. Ancak çoğunu paralı oldukları için kullanamadım. Sonunda CutePDF Writer isimli bu programı buldum. Ücretsiz bir program ancak kullandığınız zaman bir kaç reklam açıyor ama olsun. Sorunsuzca dosyaları pdf formatına dönüştürüyor.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 07 Eylül Pazar 2008 1 13564 3,0
Sitenizi Tüm Browserlar'da Test Edin
Sitenizi Tüm Browserlar'da Test EdinWebsite sahipleri sitelerini tasarlarken tasarımın tüm browserlarda düzgün bir şekilde çıkması için bir bozulmanın olmaması için titiz davranırlar. Ancak yağtığımız tasarımları test etmek için bilgisayarımızda tüm browserların olması gerekir. Ancak tavsiye edeceğim site ile tüm browserların bilgisayarınızda yüklü olmasına gerek kalmayacak. Bu site ile websitenizin tüm web browserlardaki görüntüsünü elde edebiliyorsunuz. Böylece yaptığınız tasarımı tüm browserlarda rahatlıkla test edebiliyorsunuz.

Site adresini girip ve test etmek istediğiniz browserları seçip sonuçlara belli bir süre içinde ulaşabilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 08 Eylül Pazartesi 2008 1 17133 4,0
Asp.net ile Dizine ve Dizindeki Dosyalara Ulaşma
Bu yazımda bir dizine ve bu dizindeki dosyalara nasıl ulaşabilceğimizi anlatmaya çalışacağım. Bu uygulamayı yapmak için Asp.net ve System.IO kütüphanesi altında ki DirectoryInfo sınıfını kullanacağız. Bu hazır sınıf ile dizine, dizindeki tüm dosyalara ve bu dosyaların bilgilerine ulaşabiliyoruz. Sözü fazla uzatmadan bu uygulamayı nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 08 Eylül Pazartesi 2008 4 19412 1,0
Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu'nun Röportajı
Elektrik mühendisliği ve bilgisayar bilimini kapsayan, temel olarak yazılım ve donanım üzerine birçok konu ile ilgilenen bilgisayar mühendisliği hızla gelişen bilişim teknolojilerine paralel olarak ülkemizde de artan bir oranda ilgi görüyor. Bu bağlamda turk.internet.com sitesinde bölüm başkanımız Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu'nun "Türkiye'de Bilgisayar Mühendisliği Eğitimi" konulu röportajı yayınlandı. Hocamız bu röportajda gayet olumlu konuşmuş. Röpartajın tamamı ise şöyle:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 09 Eylül Salı 2008 0 2115 3,0
Yeni Bir Sene Yeni Bir Dönem. Okul Başlıyor!
Yeni Bir Sene Yeni Bir Dönem. Okul Başlıyor!Bugün itibariyle kendi adıma yeni bir sene yeni bir dönem için ilk adımlarımı attım. Önümüzdeki hafta okul başlayacak ve artık 3. sınıfa terfi edeceğim. Bunun için bugün harç (haraç) ücretini yatırdım ve ders kayıtlarını tamamladım. Artık yeni döneme hazırım. Ayrıca Telekom'da yaptığım stajın raporunu da tamamlamam kendimi bu dönem öncesinde mutlu hissetmemi sağladı. Yaptığım bu staj ve kendimi geliştirmem nedeniyle her zamankinden farklı biri olarak bu döneme başlayacağım. Geride bıraktığımız yaz bundan önce hiç yaşamadığım bir yazdı. Kazandığım bilgiler ve tecrübeler ile okul hayatıma iyi bir şekilde devam edeciğime inanıyorum. Ömrümde son 2 senesine girdiğim okul hayatında, kalan bu 2 seneyi dolu dolu geçirmek istiyorum. Geçmişe baktığımda şu ana kadar olan hayatımın bir rüya bir hayal gibi gelip geçtiğini görmekteyim. Yeni dönemin hem benim için hem arkdaşlarım için hem de tüm öğrenciler için başarılarla dolu geçmesini temenni ederek yazıma son noktayı koyuyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 09 Eylül Salı 2008 0 12031 4,0
C Sharp'ta Switch-Case Kullanımı
Bu yazımda c sharp ile switch-case kullanımının nasıl olduğunu açıklmaya çalışacağım. Switch-case; bir değişkenin aldığı bir çok değere göre farklı komutların çalıştırılması gereken durumlar için kullanılır. Genel yapısı şu şekildedir:

      switch(değişken)
      {
          case durum1: komutlar; break;
          case durum2: komutlar; break;
          case durum3: komutlar; break;
          ......
          default: komutlar; break;
     }
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 10 Eylül Çarşamba 2008 2 36477 3,8
Gençken bilgi ağacını dikmesek, yaşlandığımız zaman gölgesine sığınacak bir yerimiz olmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009