mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Jquery ve Ajax ile Kullanıcı Kontrollerini Kullanma - 2
Bu yazımda jquery ve ajax ile kullanıcı kontrollerini (web user control) dinamik olarak yani çalışmasını istediğimiz c# kodlarıyla beraber nasıl kullanabileceğimizi göstereceğim. Bu bölümdeki ilk yazımda sadece kullanıcı kontrollerinin html çıktısını alıp kullanıyorduk. Ancak daha kullanışlı olması ve kullanıcı kontrollerini daha etkin kullanabilmek için kullanıcı kontrollerini çalışır kodlarıyla kullanmak gerekir. Bunun için yapmamız gerekenleri şöyle sıralayabiliriz:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 27 Eylül Cumartesi 2008 39 33044 3,9
Bloğumun Google Pagerank Değeri 1 Oldu
Bloğumun Google Pagerank Değeri 1 OlduBloğumun google pagerankı bugün itibariyle 1 oldu. Birçok blog arasında bu değer az da olsa bu kadar kısa sürede bu gelişme beni oldukça memnun etti. Blogumu tam olarak geçtiğimiz ağustos ayında tamamlayarak yayına sokmuştum. Bu süre içinde hem sitemi ziyaret eden kullanıcı sayısı arttı hem de sitemin bu gibi değerleri yükselmeye başladı. Bu gelişmelerin kısa sürede olması ve emeklerimin karşılığını alıyor olmam beni oldukça memnun etti. Bunda sonra çok daha iyi olacağını ve bu değerleri başarılı blogların değerlerine ulaştırmayı umut ediyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 27 Eylül Cumartesi 2008 3 11015 0,0
Jquery ve Ajax ile Dataları Sayfalama İşlemi
Bu yazımda jquery ve ajax ile verileri nasıl sayfalayabileceğimizi göstereceğim. Bu örnekle beraber jquery ve ajax uygulamalarında url verisinde parametre kullanmayı göreceğiz. Zira sayfalama işleminde de bu parametre olayını kullanacağız. Parametre ile tıpkı Querystring mantığı ile çalışacağız. Sayfa bilgilerini bu parametre ile alıp datalarımızı çekeceğiz. Bunun için kodlarımıza bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Linq Unleashed for C# (E-Book)
Linq Unleashed for C# (E-Book)Linq konusu üzerine çalışmalarım ve araştırmalarım devam ediyor. Daha önce e-booklar ve örnekler vermiştim. Kendimi daha iyi geliştirmek için kaynaklara göz atmaya devam ediyorum. Bu kaynakta bunlardan birisi. İlk bakışta önceki kaynaklardan biraz daha farklı olduğunu, daha derinlemesine bir anlatımının olduğunu gördüm. Linq, Linq to Sql, Linq to Xml konularını ayrıntılı bir biçimde ele alıyor. Bu kaynağı sizlerle de paylaşıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Eylül Pazar 2008 0 14989 1,0
The Ultimate Css (E-Book)
The Ultimate Css (E-Book)Css hakkında çok güzel bir kaynak. İnternette dolaşırken buldum. Anlatım şekli, içeriği oldukça hoşuma gitti. Css hakkında tüm özelliklere değiniliyor ve bu özelliklerin nasıl kullanılacağı, hangi tarayıcılarla uyumlu olduğu belirtilmiş. Dili ingilizce de olsa anlatımın sadeliği ve görselliği nedeniyle gayet anlaşılır ve güzel bir kaynak. Tasarım için çok önemli olan css hakkında ki bu güzel kaynağı sizlerle paylaşmak istedim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 29 Eylül Pazartesi 2008 6 15910 4,0
Türkiye 13. Zeka Oyunları Yarışması
İnternette gezinirken Türkiye Zeka Vakfı'nın düzenlemiş olduğu yarışmaya rastladım. Baktım ki sorular çok açık ve net ancak çözümleri zeka ve bilgi gerektiriyor. Yarışmaya ve sorulara buradan ulaşabilirsiniz. Soruları çözdüğünüz takdirde çözümleri bildiriyorsunuz. Ben ilk baktığımda birkaçını cevapladım, bazılarını tahmin ettim. Bu soruları sizlerle de paylaşıyorum. Belki zor ama eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 29 Eylül Pazartesi 2008 5 13269 0,0
Büyük işler gibi, büyük düşüncelerinde davula ihtiyaçları yoktur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009