mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Jquery ile Gridview'da ki Checkbox'ların Tümünü İşaretleme veya Bırakma
Jquery ile Gridview'da ki Checkbox'ların Tümünü İşaretleme veya BırakmaBu yazımda jquery ile gridviewda bulunan checkbox'ların tümünü işaretlemeyi veya tümünü işaretlememeyi nasıl yapabileceğimizi göstereceğim. Aslında gridview'da değilde istediğimiz checkbox'lar üzerinde bu işlemi jquery yardımı ile yapabiliriz. Bu uygulama internette birçok sistemde kullanılıyor. En bilineni ise gmail'de kullanılıyor. Gmail'de maillerimizin hepsini, hiçbirini veya bir bölümünü bu yolu kullanarak seçebiliyoruz. Bu yazımda ve vereceğim örnekte hepsini seçme veya hiçbirini seçmeme uygulamasını göstereceğim. Ancak yazacağımız metotlar ile istediğimiz şekilde uygulamalar geliştirebilir, kullanıcılara daha farklı seçimler sunabiliriz.
Bu uygulamayı yapmak için jquery kodlarımıza bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 14 Eylül Pazar 2008 3 19176 4,5
Microsoft DreamSpark Servisi Kullanımda
Microsoft DreamSparkBu gün itibariyle Microsoft DreamSpark Servisi hizmete başladı. Microsoft DreamSpark, üniversite öğrencilerinin, Microsoft yazılım geliştirme ve tasarım araçlarını ücretsiz olarak edinmelerini sağlayan bir servistir. Üniversite bilgi sisteminie giriş yaptığımda bu bölümle ilgili alanın aktif olduğunu ve Microsoft'un bu servis ile sunmuş olduğu programların indirilebildiğini farkettim. Bu servis toplam 9 üniversiteye hizmet ediyor ve bu üniversitelerde okuyan tüm öğrenciler programları ücretsiz bir şekilde indirip kullanabiliyor.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 15 Eylül Pazartesi 2008 4 16265 0,0
Linq to Sql - İlk Örnek Uygulamam
Bu yazımda linq to sql konusu ile ilgili ilk örnek uygulamamı ve nasıl yaptığımı anlatacağım. Bu, linq to sql'e ilk bakışımız olacak ve nasıl kullanıldığını da kavrayabileceğiz. Önceki linq konusu üzerine yazdığım yazıda bu teknolojinin yeni olduğunu ve kullanışlı olduğunu söylemiştim. Kullandıkça da bunun doğru olduğunu gördüm. Ve ilk örneği yapma ve anlatma aşamasına geldim. Yapacağım örnekte; öğrencilerin hangi dersleri aldığını linq to sql yöntemi ile sorgulayacağız. Normalde bu örneği yapmak için veritabanı ilişkileri kurmamız gerekli ancak sadece where komutu ile bu sorgulamayı yapacağız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 16 Eylül Salı 2008 8 55464 2,5
Linq Quickly (E - Book)
Linq Quickly (E - Book)Son günlerde Linq üzerinde çalışmaktayım. Yaptığım örnek uygulamaları ve çalıştığım kaynakları sizlerle de paylaşıyorum. Daha önce c# ile anlatılan diğer kaynağı paylaşmıştım. Şimdi de yine c# dili ile anlatılan diğer kaynağı sizlere sunuyorum. Linq konusu üzerine kendinizi rahatça geliştirebileceğiniz kaynaklar. Linq ve linq konusu ile neler yapabileceğimizi, yaptığımız birçok işi daha rahat nasıl yapabileceğimizi kavrayacaksınız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 17 Eylül Çarşamba 2008 1 12625 3,0
Asp.net ile Text Dosyaları Üzerinde Yazma, Okuma, Ekleme İşlemleri
Bu yazımda text dosyalarına veri ekleme, veri yazma ve text dosyalarını okuma işlemlerini anlatacağım. Başlıkta hem ekleme hem de yazma işlemi diye belirtmemim nedeni; ikisinin de farklı durum olmasından. Kendim bir konu üzerinde log dosyası oluşturuyorum ve bu log dosyasına veri eklemek için küçük bir araştırma yaptığımda sadece tek seferlik verinin nasıl ekleneceğini buldum. Yani; text dosyasına veri eklediğimizde sadece o an eklediğimiz veriler kayıt ediliyor. Halbuki ben text dosyasının içindeki verilerin üstüne ek olarak nasıl veri ekleyeceğimizi arıyordum. Aramalarım sonucunda bu işlemi de yaptım ve sizlerle paylaşmak istedim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 18 Eylül Perşembe 2008 15 41743 3,5
Who's Amung Sitesi Yenilendi
Who's Amung YenilendiWebsitelerinin istatiklerini tutan whos.amung.us servisinin istatistiksel bilgileri ve tasarımı değişti. Gezdiğim birçok sitede gördüğüm ve kendi sitemde de bulunan bu widget ile aynı anda online kullanıcı sayısı ile ilk kayıt tarihinden itibaren sitemizin istatistiklerini takip edebiliyoruz ve bundan sonra istatistiksel bilgileri daha ayrıntılı takip edebileceğiz. Hemen hemen tüm bloglarda olan bu widget ile kendi sitemin istatistiklerini de takip ediyordum. İstatistiksel bilgilerin daha ayrıntılı verilmesi beni oldukça memnun etti ve bunu sizlerle paylaşmak istedim.
Ayrıca sitenizde bu widget'ı kullanmakta oldukça basit. Buradan script tagları arasında size sunulan kodu alıp sitenizde bu widget'ı kullanabilirsiniz. Ayrıca sitenizde kullanacağınız widget'ın şeklini de istediğiniz gibi belirleyebiliyorsunuz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 19 Eylül Cuma 2008 0 12861 4,5
Kimse sana senden iyi öğüt veremez.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009