mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
C# ile Merge Sort Algoritması
Bu yazımda okulda almış olduğum derslerden olan Algoritmalar dersinde algoritmasını gördüğümüz ve c# ile program olarak ödev verilen Merge Sort algoritmasını paylaşacağım. Elimizde bulunan rakamsal verileri sıralamamıza yarayan bu yöntemi c# ile algoritmasına uygun bir biçimde kodladım. Merge sort ile verileri belli bir düzeye kadar parçaladıktan sonra verileri teker teker kendi aralarında karşılaştırıp, yerlerini değiştiriyoruz. Daha sonra sıralı küçük parçaları birleştirerek verilerimizi sıralı bir biçimde elde ediyoruz. Bu işlem için recursive bir yapı kullanılmakta. Hazırladığım örnekte tüm bunları görebilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 13 Mart Cuma 2009 2 31204 3,6
Sitemin Kodlarını Yeniledim ve Yayınladım
Sitemin Kodlarını Yeniledim ve YayınladımBugün itibariyle bloğumun kodlama alt yapısını değiştirerek daha doğrusu optimize ederek yayınladım. Okulda almış olduğum yazılım mühendisliği dersinde bloğumu proje olarak sunacağım ve bunun için bir süre önce yenileme işlemine başlamıştım. Siz kullanıcıların gördüğü kısmı tamamen yeniledim ve kodları optimize ettim. Benim kullandığım bölüm olan yönetim panelini ise tam olmasa da çoğunlukla yeniledim. Özellikle yönetim bölümünde Ajax teknolojisini kullanacağım. Kodlama yanında veritabanı sorgulamalarını da optimize etmeye çalıştım. Ayrıca birkaç ekleme ve tasarımda ufak tefek değişimler oldu. Umarım bundan sonra yeni kod alt yapısı ile ziyaretçilere daha hızlı daha kullanışlı bir blog sunarım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 14 Mart Cumartesi 2009 0 11595 4,6
'İlgili Yazılar Bölümü' Kullanımda
Bloğumun alt yapısını yeniledim ve bunu yanında yeni bir bölüm ekledim. Bu bölüm ise görüntülenen yazılar ile ilgisi bulunan yazılara link veren 'İlgili Yazılar Bölümü'. Bu bölüm ile beraber kullanıcılar görüntüledikleri yazıyla ilgisi olabilecek diğer yazıları da görebilecek. Böylece ilgilendikleri konular ile daha fazla bilgiye ulaşma şansları olacak. Ben ise paylaşmış olduğum bilgileri kullanıcılara daha etkin bir biçimde sunmuş oluyorum. Umarım hazırladığım bu bölüm amacına ulaşır ve herkese faydalı olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 14 Mart Cumartesi 2009 1 12055 4,4
UML (Unified Modeling Language) ve Diagramları
Bu yazımda UML ve UML diagramlarını açıklamaya çalışacağım. Okulda almış olduğum yazılım mühendisliği dersinde gördüğümüz bu konuda edindiğim bilgileri sizlerle paylaşmak istedim. UML yazılım geliştirme esnasında ihtiyaç üzerine ortaya çıkmış modelleme biçimidir. Günümüzde çoğunlukla yazılım projelerinde kullanılan bir modelleme biçimidir. Yazılım analiz ve tasarım birimlerini standart hale getirmek için geliştirilmiş bir yöntem olarakta kabul edilebilir. Temel olarak yazılımın Analiz, Dizayn, Kodlama ve Uygulama fonksiyonlarını gerçekleştirir. Bu fonksiyonları gerçekleştirmek için ise belli diagramları kullanır. Şimdi bu diagramların ne olduğuna bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Bilgisayar Mühendisliği Topluluğu
Bilgisayar Mühendisliği Topluluğu
Bugün bölümümüzde yer alan toplulukları tek çatı altında toplayarak oluşturduğumuz "Bilgisayar Mühendisliği Topluluğu" için tanışma çayı düzenledik. Oldukça güzel bir etkinlik oldu. Bölümümüz altında tek bir topluluk haline geldik ve amacımız kalıcı, köklü ve başarılı bir topluluk haline gelmek. Bunun için arkadaşlarım ile beraber elimizden geleni yapacağız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 16 Mart Pazartesi 2009 0 12554 4,7
Jquery ile Asp.net Sayfasına Ajax İsteğinde Bulunma
Bu yazımda Jquery ile Ajax işlemlerinde direk olarak sayfamıza Ajax isteğinde bulunmayı göstermeye çalışacağım. Daha önce Jquery ile Ajax işlemlerinde genelde metotları, ashx (generic handler) dosyalarını ve web servisleri kullanmıştık. Şimdi ise bunlara asp.net sayfamızı ekliyoruz ve Ajax isteğini asp.net sayfamıza yapıyoruz. Böylelikle Jquery ile Ajax işlemlerini daha iyi kavramış olacağız ve daha güzel uygulamalar geliştirebileceğiz. Ayrıca Ajax isteğinde bulunabileceğimiz nesneleri de yani seçeneklerimizi de artırmış oluyoruz. Şimdi bu uygulama için yazmamız gereken Jquery kodlarına bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Hizmet amaçlı işler başarıya, kar amaçlı olanlar ise başarısızlığa yöneliktir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009