Asp.net ile Arşiv Bölümü Hazırlama - Örnek Uygulama
Bu yazımda hazırladığımız projelerde kullanabileceğimiz arşiv bölümünü nasıl yapabileceğimizi anlatmaya çalışacağım. Öncelikle anlatacağım arşivleme uygulaması kendi sitemde kullandığım arşiv bölümüne benzemektedir. Aylara göre eklediğim verilerin sayısını gösteriyorum ve bunlardan birini seçtiğimizde seçtiğimiz tarihe ait verileri görebiliyoruz. Bu yazımı da tamamen bu örnek üzerine hazırladım. Öncelikle hazırlamış olduğum uygulamayı
buradan görebilirsiniz. Şimdi ise bu uygulamanın mantığına ve nasıl yaptığıma bakalım.
Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran
06 Ocak Salı 2009
8
21429
4,2
Asp.net ile Dinamik Site Yapımı (Örnek Uygulama)
Bir arkadaş benden sitemde kullandığım kategorileme mantığını yani dinamik bir site mantığını sordu. Bunun üzerine ben de hem arkadaşımız hem de bu konuyu merak edenlere bir çözüm bir örnek olması için basit bir uygulama yaptım. Bu uygulamada access veritabanı kullandım. Örnek; dinamik bir siteyi nasıl yapacağımızı gösteren bir uygulama oldu. Aşağıdaki linkten uygulamayı indirebilirsiniz.
Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran
01 Aralık Pazartesi 2008
44
144015
4,3
Asp'de Veritabanı Uygulamalarında RecordSet Kavramı
Bu yazımda da yine okulda almış olduğum İnternet Programlama dersinde görmüş olduğumuz Asp ile veritabanı uygulamalarında RecordSet kavramından bahsedeceğim. Bundan önceki yazımda Asp ile veritabanı uygulamalarını ele almıştım. Şimdi ise o yazının devamı olarak bu yazıyı yazıyorum. Yine bu bilgileri de hocamızın vermiş olduğu ders notlarından aktarıyorum.
Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran
18 Kasım Salı 2008
3
23135
5,0
Asp ile Veritabanı İşlemleri
Bu yazımda okulda aldığım İnternet Programlama dersinde görmüş olduğumuz Asp ile veritabanı uygulamaları hakkında notları paylaşacağım. Asp ile veritabanına bağlanmak ve uygulamalar geliştirmek için yeterli miktarda bilginin olduğuna inanıyorum.
Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran
18 Kasım Salı 2008
2
22219
0,0
Veritabanında Arama Yapma İşlemleri
Bu yazımda veritabanımızda bulunan bilgiler içinde arama yaparak istenilen sonucu bulma işlemini nasıl yapabileceğimizi anlatmaya çalışacağım. Veritabanında arama işlemi için sorgumuzda like ifadesini kullanıyoruz. Ayrıca aramanın hangi biçimde yapılacağını da % işareti ile belirleyebiliyoruz. Bu ifade ile aramamızı aranacak olan kelimeyi veritabanı içinde ilk harften itibaren yani soldan sağa, arada arama ifadesi yani aranacak ifade hernagi bir kelimenin içinde bulunuyorsa ve son olarak sağdan sola yani tersten arama. Şimdi bunları vereceğim bir örnekle açıklamaya çalışacağım.
Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran
01 Eylül Pazartesi 2008
21
56595
4,4
İnner Join ile Tabloları Bağlama
Veritabanı uygulamaları ile ilgili paylaşımlarıma devam ediyorum. Şimdi de inner join ile 2 tablo arasında ilişki kurma üzerine bir örnek verdim. Bu örnekte; ürünler ve kategoriler var ve biz inner join ilişkisi ile hangi ürünün hangi kategoride olduğunu belirleyeceğiz.
Kodlarımıza ve veritabanımıza bakacak olursak:
Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran
25 Ağustos Pazartesi 2008
6
67029
3,4