mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp ile Veritabanı İşlemleri
Bu yazımda okulda aldığım İnternet Programlama dersinde görmüş olduğumuz Asp ile veritabanı uygulamaları hakkında notları paylaşacağım. Asp ile veritabanına bağlanmak ve uygulamalar geliştirmek için yeterli miktarda bilginin olduğuna inanıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 18 Kasım Salı 2008 2 21794 0,0
Cache Coherence Kavramı
Bu yazımda okulda görmüş olduğum bilgisayar mimarisi dersinde ödev olarak verilen Cache Coherence kavramından bahsedeceğim. İnternette ve kitaplarda yaptığım araştırmalar sonucu genel bir sonuç çıkardım ve aşağıdaki gibi ele aldım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 11 Kasım Salı 2008 2 18740 0,0
Asp ile Veritabanına Bağlanırken Cursor Type ve Lock Type
Bu yazımda internet programlama dersinde asp ile veritabanı bağlantısı gerçekleştirirken kullandığımız recordset üzerinde kullandığımız 1,3 gibi rakamların (cursortype, locktype) ne amlam ifade ettiğini anlatmaya çalışacağım. Hocamızın isteiği üzerine bu konuyu araştırdım ve bulduğum sonuçları sizlerle paylaşıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 07 Kasım Cuma 2008 1 14957 5,0
LISCH ve EISCH Algoritmaları
Bu yazımda okulda görmüş olduğum dosya organizasyonu dersinde ödev verilen LISCH (Last Insertion Standart Colesced Hashing) ve EISCH (Early Insertion Standart Colesced Hashing) algoritmalarını C Sharp ile windows formunda hazırladım. Programda maksimum 900 adet rastgele değerler üretiliyor ve üretilen bu değerleri LISCH ve EISCH algoritmasına göre sıralıyoruz. Ödev olarak hazırladığım bu projeyi sizlerle paylaşıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 07 Kasım Cuma 2008 6 18638 4,5
Asp ile Sayfa İnclude İşlemleri
Bu yazımda Asp sayfalarımıza diğer sayfaları nasıl include edebileceğimizi göstermeye çalışacağım. Bundan önce Asp ile basit bir login kontrolünü nasıl yapabileceğimizi göstermiştim. Şimdi ise bu uygulama üzerinde include özelliğini kullanacağız. Eğer giriş yapılmamış ise index.asp sayfasına giris.asp sayfasını include ediyoruz. Eğer giriş yapılmış ise index.asp sayfamıza sayfa.asp isimli başka bir sayfamızı include etmiş oluyoruz. Bu işlemi .Net ile karşılaştırırsak; yaptığımız include örneği tamamen .Net'teki Usercontrol uygulamaları ile eşleşiyor.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 02 Kasım Pazar 2008 1 18497 3,5
Hazırladığım Staj Raporu
Türk Telekom Ankara İl Genel Müdürlüğü'nde yapmış olduğum birinci stajım için hazırladığım ve okula teslim etmem raporu sizlerle paylaşıyorum. Rapor hazırlayacaklara örnek olması için ve içindeki bilgilerin bazılarına faydalı olabileceğini düşünüyorum. Raporda bahsettiğim ana konular ise; "Ağ Kavramları", "XDSL Teknolojileri", "IP Adresleri ve Alt Ağlar".
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 26 Ekim Pazar 2008 3 29653 4,0
Şans bir uğraşının eseridir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009