mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Staj Hareketliliği
Staj HareketliliğiMart ayı ile beraber yeni bir staj başvuru dönemi ve staj hareketliliği başladı. Bu aralar yaz stajını yapacağım yer için araştırmalar ve başvurularım başladı. Başvuruları arkadaşlarım ile beraber öncelikle kabul etme ihtimali çok düşük olan büyük şirketlere (Aselsan, Siemens ...) yaptık. Bu şirketlerin alma ihtimali düşük olduğu için ve stajımı yazılım üzerine yapmayı düşündüğüm için özel yazılım şirketlerine ağırlık vereceğim. Onun için önümüzdeki dönemde Mart ayı sonuna kadar özel yazılım şirketlerine başvurularım olacak ve de araştırmalarım sürecek. Bu staj ikinci stajım olacak ve son stajım olacak. Daha önce Türk Telekom'da yapmıştım. Şimdi ise stajımı bir yazılım şirketinde yapmayı planlıyorum. Benimle beraber birçok arkadaşım da benim gibi düşünüyor. Umarım hepimiz için hayırlısı olur. Uygun ve güzel yerlerde stajlarımızı yaparız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 12 Mart Perşembe 2009 4 11570 4,5
8086 Microprocessor Emulator - İndir
Bu yazımda okulda almış olduğum derslerden olan Mikroişlemciler dersinde kullanacağımız Assembly kodlamalar yapacağımız Emu8086 programını paylaşacağım. Assembly kodlama yapmak, kodları derleyip çalıştırmak, sonuçları görmek için hazırlanmış oldukça faydalı bir program. Hocamız da Assembly kodlamalar ve örnekler için bu programı kullanmamızı tavsiye etti. Şimdilik bu programı sizlerle paylaşıyorum. Önümüzdeki dönemde de yazacağım Assembly örneklerini sizlerle paylaşmayı umuyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 05 Mart Perşembe 2009 2 31401 4,7
Asp.net ile Veritabanı İşlemlerinde Etkin Kodlama Yöntemi
Bu yazımda hazırladığımız projelerde veritabanı işlemleri için yapacağımız kodlamaları daha az ve daha etkin biçimde nasıl yapabileceğimizi göstermeye çalışacağım. Yazılım Mühendisliği dersinde bloğumu proje olarak sunacağım. Bu yüzden yaptığım kodlamaları en iyi biçimde optimize etmem gerekiyor. Bunların başında da veritabanı işlemleri için yazmış olduğum kodlar geliyor. Bunun için basit bir yöntem oluşturdum ve sizlerle paylaşacağım. Tabi ne kadar iyi ne kadar kullanışlı bilinmez ama daha önce yaptığım kodlamalara göre oldukça kullanışlı olduğunu söyleyebilirim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Introduction to Algorithms (E-Book)
Introduction to Algorithms  (E-Book)Bu yazımda almış olduğum derslerden olan Algoritmalar dersinin kitabını pdf formatında sizlerle paylaşacağım. Kaynak ingilizce olsa da içinde matematiksel ifadelerin ve algoritma kodlarının ağırlıkta olması sebebiyle anlaşılır bir kaynak. Okulda görmüş olduğumuz dersin içeriği tamamen bu kaynağa dayalı. Algoritma konusunda kendini geliştirmek isteyen ve bazı konularda yardıma ihtiyaç duyanlar bu kaynak ile sorunlarını çözebilirler. Uzun zamandır e-book paylaşmıyordum. Bu kaynağı paylaşarak bu sürece son vermiş oluyorum. Umarım ilgilenenlere ve dersi alanlara faydası olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 23 Şubat Pazartesi 2009 3 19841 4,0
Okul ve Projeler
Okul ve ProjelerYeni dönemin başlamasının ardından yeni dersler ile beraber yeni projeler yapmamız gerekiyor. Bu dönem proje bakımından oldukça zengin geçecek. Almış olduğum derslerden 3 tanesinde proje geliştirmemiz gerekiyor. Benim en büyük avantajım ise bu projelerin web tabanlı olacak olması. Çalışmalara yavaştan başladım ve projelerde ağırlıklı olarak Ajax teknolojisini kullanmaya çalışacağım. Bazı projeleri tek olarak bazılarını da grup olarak yapacağız. Yazılım mühendisliği dersinde web tabanlı bir proje istendi ve bunun için kendi bloğumu gözden geçirip proje olarak sunacağım. Veritabanı sistemleri dersinde de web tabanlı bir proje istendi. Bunun için arkadaşım Sinan Özkan ile beraber bir proje yapacağız. Son olarak web uygulamaları dersinde Jquery ve Ajax konusunu ele alıp hem proje hazırlayıp hem de seminer tarzında bir sunum yapacağım. Umarım hepsi başarılı olur ve amacına ulaşır.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 21 Şubat Cumartesi 2009 0 11478 5,0
Tatil Bitti. Yeni Bir Dönem Daha Başlıyor
Bugün yarıyıl tatilinin son günü ve yeni bir dönemin başlangıcına kendimi hazırlamaya çalışıyorum. Üniversite hayatımın üçüncü yılı içindeyim ve altıncı döneme başlayacağım. Okul hayatı, yaşadığımız heyecan, stres ve koşuşturma ile inanılmaz derecede hızlı geçiyor. Geçtiğimiz dönem oldukça yoğun geçti ve üç hafta kadar bir süre dinlenme fırsatı bulduk. Bu zaman dilimini de geride bıraktık ve yoğun geçeceğini beklediğim bir dönemin daha arifesindeyiz. Umarım herşey hepimiz için iyi olur diyerek bu döneme giriş yapmaya hazırlanıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 15 Şubat Pazar 2009 7 11139 3,5
Bazı yıkılışlar daha parlak kalkınışların teşvikçisidir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009