mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp'de Veritabanı Uygulamalarında RecordSet Kavramı
Bu yazımda da yine okulda almış olduğum İnternet Programlama dersinde görmüş olduğumuz Asp ile veritabanı uygulamalarında RecordSet kavramından bahsedeceğim. Bundan önceki yazımda Asp ile veritabanı uygulamalarını ele almıştım. Şimdi ise o yazının devamı olarak bu yazıyı yazıyorum. Yine bu bilgileri de hocamızın vermiş olduğu ders notlarından aktarıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 18 Kasım Salı 2008 3 22639 5,0
Asp ile Veritabanı İşlemleri
Bu yazımda okulda aldığım İnternet Programlama dersinde görmüş olduğumuz Asp ile veritabanı uygulamaları hakkında notları paylaşacağım. Asp ile veritabanına bağlanmak ve uygulamalar geliştirmek için yeterli miktarda bilginin olduğuna inanıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 18 Kasım Salı 2008 2 21749 0,0
Asp ile Veritabanına Bağlanırken Cursor Type ve Lock Type
Bu yazımda internet programlama dersinde asp ile veritabanı bağlantısı gerçekleştirirken kullandığımız recordset üzerinde kullandığımız 1,3 gibi rakamların (cursortype, locktype) ne amlam ifade ettiğini anlatmaya çalışacağım. Hocamızın isteiği üzerine bu konuyu araştırdım ve bulduğum sonuçları sizlerle paylaşıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 07 Kasım Cuma 2008 1 14920 5,0
Wamp Server (Apache, Php, MySql on Windows)
Wamp Server (Apache, Php, MySql on Windows)Bu yazımda Wamp Server'ı tanıtarak windows üzerinde Apache, Php ve MySql gibi sistemleri daha etkin olarak kullanabileceğimizi anlatacağım. Aslında .Net ve C# ile ilgilenenler daha çok MySql'i daha etkin kullanmayı isteyecektir (Benim gibi) .Net projemizde MySql kullanmışsak ve de sunucuda çalıştırmamız gerekmişse büyük ihtimalle Phpmyadmin kullanmışızdır. Ancak phpmyadmin'i verimli bir şekilde kullanmak ve işlemlerimizi daha kararlı yapmak için phpmyadmin kullanımını bilmemiz gerekir. Wamp server'da bizlere tam olarak bunu sağlıyor. Wamp server'ı bilgisayarımıza kurduğumuzda Phpmyadmin'i otomatik olarak kuruyor ve kullanıma sunuyor. Ayrıca php ile uğraşmak isteyenler için yine güzel bir kaynak. Apache server'da otomatik olarak kuruluyor. Böylece bilgisayarımızda MySql'i daha etkin yönetmek için Phpmyadmin'e ve php çalışmak için Apache server'a sahip oluyoruz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Kasım Cumartesi 2008 12 20660 3,0
Asp.net ile Veritabanından Alınan Verileri Numaralandırma
Bu yazımda veritabanından aldığımız verileri numaralandırarak sayfaya yazdırmayı göstermeye çalışacağım. Bu uygulamayı birçok blogda yorumları sıralarken gördüm. Özellikle wordpress tabanlı bloglarda çok sık kullanılan bir yöntem. Bende bu uygulamayı asp.net ile yapıp sizlerin kullanıma sunuyorum. Bu uygulamayı bloglarda olduğu gibi yorumları veya istediğimiz verileri numaranlandırmak için kullanabiliriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 21 Ekim Salı 2008 0 14956 5,0
Asp.net ile Veritabanında Tutulan Verilerin Özetini Çekme
Bu yazımda internette çok sık kullanılan yöntemlerden biri olan verilerin özetini çekme olayını nasıl yapabileceğimizi anlatacağım. Bu işlemde asp.net ile c sharp kullanarak veritabanından çekeceğimiz verilein özet bilgisini elde edeceğiz. Bu olayı yapmak için birkaç yöntem kullanabiliriz. Kendi geliştireceğimiz yöntemlerle daha farklı yöntemlerde elde etmemiz mümkün. Ben bunlardan birkaçı hakkında bahsedeceğim. Bunların yanında birde Asp.net ile html taglar bulunan bir string verisinde ki html tagları temizleyerek sadece string'i elde etmeyi de göreceğiz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 17 Ekim Cuma 2008 17 26031 3,7
Başarısızlıklarınız ile soylu bir şekilde yüzleşin, başarıdan farkı kalmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009