mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Veritabanında 'Son Yorumlananlar' Sorgulaması
Bu yazımda veritabanını üzerinde tuttuğumuz verilerde kullanabileceğimiz sorgulamalardan olan ve biraz karmaşık olan "Son Yorumlananlar" sorgulamasından bahsedeceğim. Bu konuya değinme nedenim ise kendi bloğumda da daha önce bu konuyla ilgili sorun yaşamam ve bu sorunu geçenlerde sitemi güncellerken çözmemdir. Sitemde yer alan son yorumlanan yazılar kısmında yazılar yorumlanma sırasına göre çıkmıyordu. Ayrıca tablolar arası ilişkide de where in komutu kullanıyordum. Bunun yerine join komutu kullandım ve bu komutun where in komutuna göre çok hızlı çalıştığını gördüm. Şu anda bloğumda yer alan son yorumlanan yazılar bölümü doğru biçimde çalışmaktadır. Şimdi bu sorgulamayı nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
'İlgili Yazılar Bölümü' Kullanımda
Bloğumun alt yapısını yeniledim ve bunu yanında yeni bir bölüm ekledim. Bu bölüm ise görüntülenen yazılar ile ilgisi bulunan yazılara link veren 'İlgili Yazılar Bölümü'. Bu bölüm ile beraber kullanıcılar görüntüledikleri yazıyla ilgisi olabilecek diğer yazıları da görebilecek. Böylece ilgilendikleri konular ile daha fazla bilgiye ulaşma şansları olacak. Ben ise paylaşmış olduğum bilgileri kullanıcılara daha etkin bir biçimde sunmuş oluyorum. Umarım hazırladığım bu bölüm amacına ulaşır ve herkese faydalı olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 14 Mart Cumartesi 2009 1 12061 4,4
Asp.net'te Veritabanına Kayıt Ekleme Ardından Primary Alan Değerini Alma
Bu yazımda veritabanına kayıt ekledikten hemen sonra yeni eklenen verinin primary alan değerini almayı göstereceğim. Bu olayı hem Ms Sql hem de Mysql veritabanları için göstereceğim. Bu şekilde bir kullanım ile fazla kod yazmaktan ve fazla işlem yapmaktan kurtularak, performans kazancı sağlayacağız. Kendi bloğumda yaptığım sorgulamalarda bu türlü bir işlem için ekstra kod yazdığımı ve sorgulama yağtığımı farkettim. Bu çözüm ile de fazla kodlardan ve sorgulamalardan kurtuluyorum. Böylece daha performanslı bir işlem yapmış olacağız. Şimdi bu durumu hem Ms Sql hem de Mysql ile nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 07 Mart Cumartesi 2009 10 23602 5,0
Asp.net ile Veritabanı İşlemlerinde Etkin Kodlama Yöntemi
Bu yazımda hazırladığımız projelerde veritabanı işlemleri için yapacağımız kodlamaları daha az ve daha etkin biçimde nasıl yapabileceğimizi göstermeye çalışacağım. Yazılım Mühendisliği dersinde bloğumu proje olarak sunacağım. Bu yüzden yaptığım kodlamaları en iyi biçimde optimize etmem gerekiyor. Bunların başında da veritabanı işlemleri için yazmış olduğum kodlar geliyor. Bunun için basit bir yöntem oluşturdum ve sizlerle paylaşacağım. Tabi ne kadar iyi ne kadar kullanışlı bilinmez ama daha önce yaptığım kodlamalara göre oldukça kullanışlı olduğunu söyleyebilirim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery ve Ajax İşlemlerinde DropDownList Kullanımı
Bu yazımda Jquery ve Ajax işlemlerinde dropdownlist kontrolünün nasıl kullanabileceğimizi hazırladığım bir örnek ile anlatmaya çalışacağım. Bu dönem web tabanlı projeler yapacak olmam ve bunlarda Ajax teknolojisine ağırlık verecek olmam nedeniyle şimdiden kullanacağım bazı yöntemleri geliştirmeye başladım. Bunlardan ilki de Ajax işlemlerinde DropDownList kontrolünü etkin bir biçimde kullanmak. Bu olayı sizlerle de paylaşmak istedim ve güzel bir hazırladım. Veritabanında tuttuğumuz bazı siteleri ve rss adreslerini alıp Ajax işlemi ile alıp DropDownList kontrolüne yükleyeceğiz ve bu kontrolden seçilen sitenin rss adresini okuyacağız. Şimdi bu uygulamayı ve DropDownList kontrolünü nasıl dolduracağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Asp.net ve MySql ile Üyelik (MemberShip) Sistemini Kullanma
Bu yazımda daha önce yapmak istediğim ancak zaman ayıramadığım MySql üyelik sistemini nasıl kullanabileceğimizi anlatmaya çalışacağım. Daha önce üyelik sistemini Access ve Sql Server veritabanları ile kullanmıştım. Ancak daha ağırlık verdiğim MySql ile de kullanmayı düşünüyordum. Bu konuya ancak bakma fırsatı buldum ve sorunsuzca çalışan bir örnek yapmayı başardım. Asp.net'in sağladığı hazır Login kontrolleri ile çalışan örnek bir uygulama hazırladım. Bunun için yapmamız gereken bir takım işlemler var. Bu işlemlerin neler olduğuna bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 04 Şubat Çarşamba 2009 7 23269 3,8
Hata yapmayan bir insan genellikle hiçbirşey yapmıyordur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009