mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
jQuery Ajax ile Dropdown Etkileşimleri (Eklenti ile)
Bu yazımda jQuery Ajax işlemlerinde Dropdown elementleri arasında etkileşim sağlayan eklentimi paylaşacağım. Son dönemde bu konuda oldukça soru oldu. Bu sorulara ve isteklere cevap verebilmek adına kullandığım eklentiyi paylaşacağım. Bu eklenti ile bir dropdown elementini kontrol ediyoruz. Kontrol edilen dropdown üzerinde bir seçim yapıldığında Ajax ile seçilen değere göre ilişkili veriler alınıp, diğer bir dropdown elementine aktarılıyor. Bunun en çok kullanıldığı durum ise şehirlere ait ilçelerin alınmasıdır. Şimdi eklentiyi nasıl kullanacağımıza ve örneğimize göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
jQuery Ajax ile Filtreleme İşlemlerinde Zamanlama Kullanma
Bu yazımda jQuery Ajax ile filtreleme işlemlerinde zamanlama olayından bahsedeceğim. jQuery ile hazırlanan birçok filtreleme (örneğin: otomatik tamamlama uygulaması) işleminde veriler elde edilirken bu yöntemin veya buna benzer diğer yöntemlerin kullanılması gerekmekte. Filtreleme işlemi için kullanıcıdan veriler alınır ve bu verilere göre filtreleme yapılır. Ancak kullanıcının her veri girişinde (klavye tuşuna her basışında) Ajax ile filtreleme yapmak hem işleri karıştırabilir (ardı ardına yapılacak Ajax isteklerinin bitiş süreleri farklı olabilir) hem de sunucuyu gereksiz yere yorabilir. Bunu daha mantıklı yapmak için zamanlama kullanabiliriz. Şimdi bunu nasıl yapabileceğimize bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 05 Şubat Cuma 2010 21 20895 4,5
jQuery Ajax ile UserControl'leri Etkin Kullanma
Bu yazımda jQuery Ajax uygulamalarında UserControl'leri etkin olarak nasıl kullanabileceğimizden bahsedeceğim. Son dönemde yaptığım birçok işte bu yöntemi kullanıyorum ve oldukça kullanışlı, efektif uygulamalar ortaya çıkmakta. Daha önce burada, burada ve birkaç yazımda jQuery Ajax uygulamalarında UserControl'leri nasıl kullanabileceğimizden bahsetmiştim. Bu yöntemleri geliştirerek daha doğrusu UserControl'ü render eden metodu geliştirerek bu kullanma yöntemini daha etkin hale getirdim. Öyleki UserControl'e rahatlıkla çeşitli parametreler aktarabiliyoruz. Bu şekilde çok dinamik, efektif alanlar oluşturabiliriz. Şimdi nasıl yapacağımıza göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
jQuery 1.4 Yayınlandı
jQuery 1.4 YayınlandıJavascript kütüphanesi olan jQuery'nin dördüncü yılında yen bir sürümü yayınlandı. Dördüncü yılında 1.4 sürümü yayınlandı. Yeni sürüm ile yine birçok özellik geliştirilmiş durumda. jQuery'nin yeni versiyonunu (minified) buradan ve (regular) buradan indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca yeni sürüm ile ilgili gelişmeleri, yenilikleri jQuery'nin bu sürüm için hazırlamış olduğu sayfadan da takip edebilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » jQuery Eklenti (Plugin) ve jQuery Özel Metot Hazırlama
Bu yazımda jQuery ile nasıl eklenti hazırlanacağını ve nasıl özel metot oluşturulacağını göstermeye çalışacağım. Daha önce burada eklenti hazırlama ile ilgili bir yazı yazmıştım. Ancak gün geçtikçe jQuery'nin yaygınlaşması ve neredeyse her yerde kullanılması hem eklenti hazırlamayı hem de özel metotlar yazmayı zorunlu kıldı. Ayrıca yapacağımız her türlü uygulamayı eklenti olarak ya da tekrar kullanılabilir olarak yazmak kod tekrarını ve zaman kaybını önleyecektir. Bunun için bundan sonra eklenti yazıp kullanmak benim tercihim olacaktır. Şimdi jQuery için eklenti yazmak ve özel metot oluşturmak için neler yapmamız gerektiğine bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Google Pagerank ve Backlink Sorgulama (Uygulamam)
Google Pagerank ve Backlink Sorgulama (Uygulamam)Google Pagerank ve Backlink sorgulaması yapabileceğimiz ve tamamen Ajax ile hazırlamış olduğum uygulamayı buradan görebilirsiniz. Daha önce yine tamamen Ajax ile hazırladığım ve google arama sonuçlarını elde edip, gösterdiğim uygulamaya benzer olarak bu uygulamayı geliştirdim. Her iki uygulamada da sorgulamaları google sunucularından yapıyorum. Yani verileri kendi kaynağından sorguluyorum ve hiçbir yanlışlık payı yok. Pagerank ve Backlink sorgulamada jQuery ve Ajax'ı etkin biçimde kullanmaya çalıştım. İlerde fırsat buldukça bu uygulamayı geliştirip daha kullanılır hale getirmeye çalışacağım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Şans bir uğraşının eseridir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009