mvc.mehmetduran.com Yayında!
Son dönemde üzerinde yoğun olarak çalıştığım MVC ile bloğumunu tekrardan yazdım. Deneme amaçlı olarak açtığım
mvc.mehmetduran.com adresinde bir süre deneyip, eksik ve hataları görüp düzelttikten sonra bloğumu tamamen bu sisteme geçireceğim. Kısa sürede yönetim paneli hariç bloğumu en baştan MVC ile tekrar yazdım. Daha önce yazmış olduğum nesnel kodlar bloğumu MVC ile kısa sürede geliştirmeme neden oldu. Ayrıca MVC'nin sağladığı kolaylıkları da söylemeden geçmeyim. Bir süre burada test edeceğim ve kısa sürede bu sistemi kullanmaya başlayacağım. Ayrıca yönetim panelini de bitirmeyi düşünüyorum. Ayrıca MVC ile edindiğim bilgileri, karşılaştığım sorun ve çözümleri kısa süre içinde bloğumda paylaşmaya çalışacağım.
Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran
27 Haziran Cumartesi 2009
7
14145
3,8
Neler Yapıyorum, Yapacağım?
Tatil dönemindeyim ve Microsoft Yaz Okulu'nda staj yapmayı bekliyorum. Bloğumda reklam olarak yazdığım bir yazı ile bloğumdan ilk paramı kazandım. Önümde yaklaşık 1 ay süre var. Bu sürede hem dinleniyor hem de son dönemde ilgimi çeken Asp.net MVC ile ilgileniyor olacağım. MVC ile ilgili çalışmalarım başladı. İlk işim bloğumu MVC ile yazmak. Bunun bir bölümü tamamlandı ve az bir bölüm kaldı. Çalışmamı bitirdikten sonra bloğumu MVC ile hazırladığım şekilde yayınlayacağım. Bu şekilde SEO değerleri oldukça gelişecek ve daha fazla kişiye ulaşacağım. Ayrıca MVC ile ilgili edindiğim bilgi ve tecrübelerimi çalışmalarım bittikten sonra bloğumda paylaşacağım. Bu çalışma döneminde maalesef bloğumda fazla paylaşım yapamayacağım. Geçen yıl olduğu gibi bu sene de oldukça verimli bir tatil dönemi geçireceğimi düşünüyorum.
Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran
24 Haziran Çarşamba 2009
2
13153
4,4
Ternary Operatör Kullanımı (koşul ? doğru : yanlış)
Bu yazımda Ternary Operatör kullanımını anlatmaya çalışacağım. Öncelikle Ternary Operatörün ne olduğunu açıklayalım. Ternary Operatör tam olarak if - else oparatörleri ile yapılan işlemleri tek satırda yapmamızı sağlayan bir operatör. Kullanımı da oldukça basit. Öncelikle bool türünden koşulumuzu belirtiyoruz. Bundan sonra "?" işaretini koyuyoruz ve koşulun doğru olmasında çalışacak olan kodlarımızı yazıyoruz. Ardından ":" işareti koyuyoruz ve koşulun yanlış olmasında çalışacak kodları yazıyoruz. Kısaca (koşul ? doğru : yanlış) gibi bir ifade ile tanımlayabiliriz. Son dönemde C# ile ve Javascript ile sık sık kullanmaktayım. Programlamayla yeni ilgilenenler ve bu operatörü bilmeyenler öğrenmeli ve kullanmalı diye düşünüyorum.
Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran
22 Haziran Pazartesi 2009
2
30930
4,6
Dövme Portalı : Tattoocu.com - Site Tanıtımı
Bu yazımda sizlere dövme portalı olan
tattoocu.com sitesini tanıtacağım. Dünyada dövme artık çok bilinen, aranan ve birçok insana göre gizemli birşey. İnsanlar özellikle internette dövme yaptıracakları yerler ve dövmeler hakkında bilgiler arıyorlar. tattoocu.com sitesinde de dövme sanatını icra edenler çalışmalarını sergiliyorlar. Ayrıca insanlar burada kendilerine dövme ve dövmeci bulabiliyorlar. Dövme yaptırmak isteyenlerin veya dövme ile ilgilenenlerin kesinlikle bakması gereken bir dövme portalı.
Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran
20 Haziran Cumartesi 2009
1
15237
3,6
Jquery ile Saydamlık(Opacity) Kullanarak Menü Hazırlama
Bu yazımda Jquery kullanarak hazırladığım bir menü örneğini sizlere tanıtacağım. Birçok sitede kullanılan bu örneği Jquery ile hazırladım ve elementlerin saydamlıklarıyla oynayarak efektif bir menü yapmaya çalıştım. Sonuçta yaptığım örnek Flash veya Silverlight ile hazırlanan örnekleri andırıyor. Ayrıca jquery kodlamalarımız ile oynayarak örneğimizi daha efektif daha görsel hale getirebiliriz. Sonuçta güzel ve kullanılabilir bir menü sisteminin oluştuğunu düşünüyorum. Şimdi kodlarımıza ve örneğimize göz atalım.
Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran
18 Haziran Perşembe 2009
3
24261
5,0
Asp.net'te Master Page'i Etkin Kullanma
Bu yazımda Master Page olayını etkin olarak nasıl kullanabileceğimizden bahsedeceğim. Birçok proje Master Page yapısı kullanılarak hazırlanmakta. Ancak bu işe yeni başlayanlar Master Page'in sadece sayfanın bir bölümünü etkilediğini düşünür veya düşünmese de hep böyle kullanır. Ancak Master Page yapısını etkin kullanabilmek için oluşturduğumuz sisteme göre sayfamızı bölmeliyiz. En basit şekliyle düşünürsek sistemin bir content bölümü bir de header bölümü olsun. İçerik bölümünde kullanıcıların göreceği yapıları oluştururuz. Header bölümünde de arama motorları için bilgiler, script ve css dosyaları olur. Master Page kullanırken bu şekilde bölümler oluşturmalı ve her sayfayı bu yapıya göre tasarlamalıyız. Bu yapı bizleri birçok sorundan kurtaracak ve kolaylıklar sağlayacaktır.
Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran
17 Haziran Çarşamba 2009
13
35232
4,3