mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net'te Form Bilgilerinin Birden Çok Gönderilmesini Engelleme
Bu yazımda birçok kişinin muhtemelen birçok defa karşılaştığı problemi nasıl engelleyebileceğimizi göstereceğim. Benimde başıma gelen bu olayları engellemek sitelerimiz için iyi olacaktır. Bu olay ise; form bilgilerinin birden fazla kez server'a gönderilmesi durumu. Mesela sayfamızda bir botun var ve bu butonla veritabanına kayıt giriyoruz. Çoğu kez bu olay normal şekilde çalışsa da bazen bu kayıtlar birden fazla kez veritabanına kayıt ediliyor. Bu sorunu basit bir şekilde javascript ile çözebiliriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 13 Kasım Perşembe 2008 4 16756 4,3
Learning Asp.net 3.5 (E-Book)
Learning Asp.net 3.5 (E-Book)Son günlerde gezdiğim sitelerde birçok kez karşılaştığım bu kaynağı sizlerle paylaşıyorum. En güncel kaynaklardan biri ve Asp.net'i her yönü ile ele almış ve tüm detayları güzel bir şekilde anlatan bir kaynak. Güncel olması da ayrı bir avantajı. Örnekler Visual Studio 2008 ile anlatılmış. Asp.net 3.5, Ajax, Linq ve .net ile site hazırlama konularını çok detaylı biçimde anlatan güzel ve güncel bir kaynak. Birçok yabancı blogda ve sitede karşılaştım. Bu yüzden bu kaynağı sizlerle de paylaşıyorum. Ayrıca arşivimizi genişletmek için sahip olacağımız en iyi kaynaklardan birisi.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 14 Kasım Cuma 2008 20 24569 3,0
Tasarımda Değişiklik
Bugün itibariyle sitemin tasarımını değiştirmiş bulunmaktayım. Uzun süre tasarımı değiştirmemiştim. Bu nedenle tasarım üzerinde değişiklikler yaptım. Öncelikle javascript kütüphanesi olan jquery'i kullanmaya başladım. Tasarım olarakta tamamen yeniden kodladım. Ancak sitemin sol (içerik) tarafını değiştirmedim. Sağ tarafı ise yeniden düzenledim. Bu değişiklikler zaman içinde devam edecektir. Umarım yeni tasarım sitemi ziyaret edenlerin hoşuna gider ve daha faydalı paylaşımlara devam ederim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 16 Kasım Pazar 2008 5 11543 3,0
Asp ile Veritabanı İşlemleri
Bu yazımda okulda aldığım İnternet Programlama dersinde görmüş olduğumuz Asp ile veritabanı uygulamaları hakkında notları paylaşacağım. Asp ile veritabanına bağlanmak ve uygulamalar geliştirmek için yeterli miktarda bilginin olduğuna inanıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 18 Kasım Salı 2008 2 21796 0,0
Asp'de Veritabanı Uygulamalarında RecordSet Kavramı
Bu yazımda da yine okulda almış olduğum İnternet Programlama dersinde görmüş olduğumuz Asp ile veritabanı uygulamalarında RecordSet kavramından bahsedeceğim. Bundan önceki yazımda Asp ile veritabanı uygulamalarını ele almıştım. Şimdi ise o yazının devamı olarak bu yazıyı yazıyorum. Yine bu bilgileri de hocamızın vermiş olduğu ders notlarından aktarıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 18 Kasım Salı 2008 3 22683 5,0
Javascript ile Belli Bir Süre Bekletme ve Yönlendirme İşlemi
Bu yazımda birçok sitede kullanılan ve özellikle reklam gösterimleri için belli bir süre bir sayfayı göstermek ve daha sonra herhangi bir sayfaya yönlendirme işlemini yapmak için kullanacağımız kodları göstereceğim. Böyle bir olayı kullanmam gerekti ve araştırmalar sonucu basit bir kod ile bunu yapabileceğimi gördüm. Kodları faydası olabileceği için sizlerle paylaşıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 20 Kasım Perşembe 2008 0 33137 3,7
Hizmet amaçlı işler başarıya, kar amaçlı olanlar ise başarısızlığa yöneliktir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009