mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Visual Studio'da Daha İyi Kodlama için Temalar
Bu yazımda Visual Studio ile kodlama yaparken kullanabileceğimiz renk düzenlerinden bahsedeceğim. Öncelikle yaptığım araştırmalar sonucu rahat kodlama yapmak için arka planın koyu renk olması gerektiği ve kodlarımızda ki değişkenler kontrol adları gibi özelliklerin de birbirinden ayırt edebilecek kadar farklı renklerde olması gerektiğini farkettim. Bunun için bulduğum 3 adet (siyah ağırlıklı) visual studio temalarını sizlerle paylaşıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Jquery ile LightBox Slayt Uygulaması
Son günlerde sitemi yenilerken fotoğraf galerisi bölümünü yenilememiştim. LightBox Slayt sistemini kullanıyordum ancak orada prototype javascript kütüphanesi ve ekstra javascript dosyalar kullanılıyordu ve yüklenmesi geç sürüyordu. Bu sepeble araştırdım ve LightBox olayının jquery ile de yapıldığını gördüm ve hemen Galerim bölümüne entegre ettim. Kullanışı diğer lightbox slaytı ile aynı ama boyut ve dosya olarak küçük bir uygulama olmuş. Bu uygulamayı nasıl kullanacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery ile Tab Kontrol Uygulaması
Son günlerde bitirmem gereken proje için birçok uygulamaya göz attım. Bunlardan birkaçını paylaşmıştım. Şimdi ise bir uygulamayı daha sizlerle paylaşacağım. Bu uygulama da jquery ile tab uygulaması. Yapmam gereken projede kullandığım oldukça faydalı ve oldukça güzel bir uygulama. Tamamen jquery ile yapılabiliyor. Ekstra javascript kodlarına gerek yok. Sadece tasarım için css dosyası kullanıyoruz. Şimdi bu uygulamayı yapmak için gereken kodlara bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 22 Kasım Cumartesi 2008 3 22665 5,0
Jquery ve Ajax ile Basit Kişisel Site Uygulaması
Jquery ve Ajax ile Basit Kişisel Site

Jquery ve ajax ile basit kişisel site niteliğinde bir uygulama hazırladım. Buradan uygulamayı görebilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 24 Kasım Pazartesi 2008 5 15893 0,0
.Net için Hazırlanan MySql Connector Güncellendi
Asp.net MySql Connector 5.2 GüncellendiNet uygulamalarında Mysql kullanmak için hazırlanmış olan Mysql Connector güncellenmiş ve yeni özellikler eklenerek eksiklikleri tamamlanmış. Benim de kullandığım Mysql Connector 5.2 sürümü güncellenmiş ve MySql.Data.dll dosyası olarak yine kullanıma sunulmuş. Ayrıca .net ortamında hazırlanmış olan dll dosya projesine ve dll dosyasına aşağıda vereceğim linkten ulaşabilirsiniz. Ayrıca MySql.Data.dll dosyasından farklı olarak MySql.Web.dll dosyası hazırlanmış ve bu dll altında Profile space'i (membership için), Security ve Common (transaction ve gelişmiş  veritabanı uygulamaları için ) space'leri yer alıyor. MySql.Data.dll ve MySql.Web.dll dosyaları ile artık .net uygulamalarımızda MySql veritabanını çok rahat kullanabiliriz. Şu an bu duyuruyu yapıyorum. Ancak önümüzdeki günlerde bu yenilikleri tek tek inceleyip, faydalı olan bilgileri sizlerle paylaşacağım. Ayrıca MySql'in kendi sitesinden indirebileceğimiz dosyalar arasında dll dosyaları, dll dosyalarının projesi ve kodları ile bunların kullanımı anlatan küçük bir e-book var.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 25 Kasım Salı 2008 8 18593 3,3
Asp.net Uygulamalarında Namespace ve Class Kullanımı
Web ile uygulamalar geliştirmeye devam ettikçe gördüm ki birçok kez aynı kod bloğunu tekrar tekrar yazıyorum ve gereksiz zaman ve kaynak kaybına neden oluyorum. Bunları önlemek için .Net'in sunmuş olduğu güzelliklerden faydalanarak yapmış olduğum proje veya uygulamalarda ilk işim kendi namespace'mi ve class'larımı oluşturmak oldu. Böylece yaptığım uygulamaları daha fonksiyonel daha anlaşılır daha ekonomik duruma getirdiğimi kısacası optimize ettiğimi düşünüyorum. Bu yazıyı da .Net ile ilgilenenlere faydası olabilir diye hazırladım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Bazı yıkılışlar daha parlak kalkınışların teşvikçisidir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009