mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp ile Veritabanına Bağlanırken Cursor Type ve Lock Type
Bu yazımda internet programlama dersinde asp ile veritabanı bağlantısı gerçekleştirirken kullandığımız recordset üzerinde kullandığımız 1,3 gibi rakamların (cursortype, locktype) ne amlam ifade ettiğini anlatmaya çalışacağım. Hocamızın isteiği üzerine bu konuyu araştırdım ve bulduğum sonuçları sizlerle paylaşıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 07 Kasım Cuma 2008 1 14917 5,0
XNA Game Studio Creator's Guide (E-Book)
XNA Game Studio Creator's Guide (E-Book)Microsoft XNA oyun geliştirme robotu hakkında güzel bir kaynağı daha sizlerle paylaşıyorum. Bilgisayarıma XNA'i kurduktan sonra XNA ile kaynaklara çok sık olmasa da bakmaya ve birşeyler öğrenmeye çalışıyorum. Sınavlarım tamamlandıktan sonra ise XNA ile oyun geliştirmeye başlamayı düşünüyorum. Yaptığım uygulamaları da buradan takip edebilirsiniz. Uygulama geliştirmek için kaynaklara göz atmaya devam ediyorum. Sizlerle paylaştığım XNA hakkındaki ikinci kaynak ve oldukça faydalı. XNA ile ilgili ve oyun programlamada kullanılacak her yöntem ele alınmış. Bu kaynak ile çok rahat XNA uygulamaları yapabilir hale gelebiliriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 08 Kasım Cumartesi 2008 6 14316 2,7
Asp ile FCK Editör Kullanımı
Bu yazımda Asp ile html metin editörü FCK Editörü nasıl kullanabilceğimizi göstermeye çalışacağım. Daha önce buradaki yazımda Asp.net ile nasıl kullanacağımızı anlatmıştım. Bir arkadaşımızın isteği üzerine FCK Editörü Asp ile nasıl kullanacağımızı araştırdım ve hemen sonuca ulaştım. Asp ile nasıl kullanacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 08 Kasım Cumartesi 2008 67 57806 3,2
10 Kasım - Ata'mızı Anıyoruz
10 Kasım - Ata'mızı AnıyoruzBundan tam 70 yıl önce saat dokuzu beş geçe büyük önderimizi sonsuzluğa uğurladık. Büyük önderimizi saygıyla, özlemle anıyoruz.

Sonsuza dek Ata'mızı unutmayacağız....

Bu anlamlı günde Ata'mızın yazdığı anlamlı bir şiiri de sizlerle paylaşıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 10 Kasım Pazartesi 2008 2 11824 3,0
Rss'de Resim ve Link Sorunu
Bugün sitemi rss ile takip eden arkadaşlardan biri mesaj atarak sitemdeki Rss beslemesinde sorun olduğunu, resim ve linklerin doğru çalışmadığını söyledi. Bunun nedenini biliyordum ancak şimdiye kadar bir sorun olmadığından dolayı bu şekilde devam ediyordum. Ancak arkadaşın isteği üzerine bu sorunu da kısa sürede çözdüm. Sorunun nedeni ise; kullandığım FCK editör idi. FCK editörde resim ekleme veya link verme olayında src ve href değerleri editörün olduğu domaine aitse FCK editör bu değerleri domain olmadan yazdırıyordu. Bu nedenle de Rss beslemesini farklı domainlerde (feedburner gibi) veya rss okuyucularında takip edenler için linklerde ve resimlerde sorun oluyordu. Bu sorunu ufak bir metot ile çözdüm.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 10 Kasım Pazartesi 2008 0 13472 3,7
Cache Coherence Kavramı
Bu yazımda okulda görmüş olduğum bilgisayar mimarisi dersinde ödev olarak verilen Cache Coherence kavramından bahsedeceğim. İnternette ve kitaplarda yaptığım araştırmalar sonucu genel bir sonuç çıkardım ve aşağıdaki gibi ele aldım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 11 Kasım Salı 2008 2 18693 0,0
Hizmet amaçlı işler başarıya, kar amaçlı olanlar ise başarısızlığa yöneliktir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009