mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net ve MySql'de Türkçe Karakter Sorununu Çözme
Sitemi MySql ile hazırladım ve birçok sorunla karşılaştım. Bunlardan en önemlisi MySql ile uğraşan herkesin başına gelebilen Türkçe karakter sorunu. Bu sorunu yaşamamak için MySql'de oluşturduğumuz veritabanının dilini Latin5 olarak seçmemiz gerekir.
Bu MySql'de tuttuğumuz veriler için. Ancak birde veritabanına veri eklerken sorun ortaya çıktı ve 'ı' ile 'ş' bozulmaya başladı. Bunu önlemek için ise ekleme yaparken kullandığımız veritabanı bağlantı cümlesini aşağıdaki gibi yazmak gerekecek:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 18 Ağustos Pazartesi 2008 9 19635 5,0
Asp.net'te Datasource ile MySql'e Bağlanma
Asp.net ile MySql ile kod tarafından bağlanıp, işlemlerimizi gerçekleştirebiliyoruz. Ancak MySql ile hazır bir DataSource kullanmak biraz sorunlu. Öncelikle Visual Studio'da ki veritabanı bağlantı sihirbazı MySql'i desteklemiyor. Bu yüzden MySql için hazır bir datasource yok ve biz MySql'de bu bağlantı sihirbazını kullanmıyoruz. Ancak yine de SqlDataSource ile MySql ile bağlanıp Gridview, Formview, Datalist, Repeater gibi hazır data formlarını kullanabiliyoruz. Bunun için yapmamız gerekenler şunlar:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 18 Ağustos Pazartesi 2008 6 20491 2,8
Arşiv Bölümü Bitti
Sitemi yaptıktan sonra eksik yönlerini de tamamlamaya başladım. Bunlardan ilki arşiv bölümü oldu. Bu bölümü yapmak için ayrı bir class yazdım. Yazdığım bu class ile sitede ki yazılarımın hangi ay içerisinde yazıldığının istatistiğini tutuyorum. Yeni bir olay değil, neredeyse tüm bloglarda kullanılan bir olay ama ben bu olayı hiçbir kaynaktan faydalanmadan tamamen kendim yaptım. Bu açıdan mutluyum. Arşiv 2 bölümünden oluşuyor. İlk bölüm; her sayda kategorilerin altında gözüken ve her zaman 12 ayın istatistiğini gösteren (site içeriği tutmaya başladıktan 12 ay geçmişse yoksa ne kadar ay geçmişse onu gösteriyor) bölüm ve site içeriği tutmaya başladıktan sonra şimdiki ana dek tüm ayların istatistiğini gösteren ikinci bölüm. Böylece site de tuttuğum bilgilerin istatistiklerine daha rahat ulaşılabilir bir sistem yaptığımı ve kullanıcılara farklı bir seçenek sunmuş olduğumu düşünüyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 19 Ağustos Salı 2008 0 11233 0,0
Silverlight 2 Visual Essentials (E-book)
Silverlight 2 Visual Essentials E-book arşivimden silverlight ile ilgili güzel bir kaynak. Silverlight öğrenmek  ve yeni başlayanlar için güzel bir kaynak. Silverlight hakkında herşeyi baştan sona anlatan bu kaynağa buradan ulaşabilirsiniz.

İyi Çalışmalar!
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 19 Ağustos Salı 2008 1 12641 5,0
Asp.net'te Veritabanı Bağlantı Cümlesini Web.Config'de Tanımlama
Asp.net ile hazırlamış olduğumuz projelerde muhakkak veritabanı kullanırız. Yaptığımız proje çok fazla sayfadan oluşuyor ve her sayfada veritabanı bağlantısı yapıyorsak, ileride veritabanı ile ilgili yapacağımız değişiklikler zaman kaybına yol açabilir. Bunu önlemek için bağlantı cümlemizi web.config dosyasında tanımlayarak kullanmak ve her sayfada bu bağlantı cümlesini kullanmak, olası değişiklikler durumunda bize kolaylık sağlayacaktır.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 19 Ağustos Salı 2008 2 27781 4,0
Asp.net ile Gridview'da CheckBox Oluşturma ve Kontrol Etme
Son günlerde internette sorulan sorulara baktığımda bu konunun fazlaca sorulduğunu gördüm ve bu konu üzerinde durdum ve kendimce bişeyler yaptım. Belki ihtiyaç duyanlara bir faydası olur.
Öncelikle yaptığım uygulamayı anlatayım.
Uygulamada gridview'da ki tüm satırları checkbox ile doldurup daha sonra bunları kontrol ediyorum. Yaptığım uygulama da 2 gridview var ve ilkini kendi oluşturduğum bir diziyle, diğerini ise veritabanındaki bilgilerle dolduruyorum ve checkboxlarla bu gridviewda'daki hangi satırın işaretlendiğini kontrol ettiriyorum.
Kodlarımıza(veritabanı uygulaması kodları) bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 20 Ağustos Çarşamba 2008 19 37114 4,5
Büyük işler gibi, büyük düşüncelerinde davula ihtiyaçları yoktur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009