mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Sql'de Datetime Alanından Yılı ve Ayı Belirleme Fonksiyonu
Veritabanında tuttuğumuz verilerin hangi tarihte eklendiğini hangi tarihte oluşturulduğunu tutuyorsak ve daha sonra bu tarihlere göre işlem yapacaksak sql'de kullancağımız bazı fonksiyonlar var. Öncelikle tarih bilgilerini veritabanında datetime veya date olarak tutarız. Bu verileri ise daha sonra yapacağımız uygulamalarda kullanırız.(arşiv tutma gibi...) Mesela biz belli bir tarihte eklenen verileri almak istiyorsak aşağıdaki gibi bir komut ve sql fonksiyonlarını kullanabiliriz:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 20 Ağustos Çarşamba 2008 8 39739 3,3
Foundations of Asp.net Ajax (E-Book)
Foundations of Asp.net Ajax (E- Book) Asp.net ve ajax hakkında arşivimden bir kaynağı daha sizlerle paylaşıyorum. Yine güzel bir kaynak. Ajax hakkında eksikliklerinizi giderebilir, kendinizi daha iyi geliştirirsiniz.

Buradan indirebilirsiniz.

İyi Çalışmalar!
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 21 Ağustos Perşembe 2008 3 12432 0,0
OSI Katmanları
OSI (Open Systems Interconnection - OSI ) referans modeli ISO tarafından 1984 yılında ortaya çıkarılmıştır. Türkçe açılımı; Açık Sistem Bağlantıları'dır. 7 katmandan oluşur.

OSI Katmanları
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 21 Ağustos Perşembe 2008 3 24592 5,0
MySql'de limit ve rand Kullanımı
Sitemi MySql ile yaparken mysql'de birçok şey öğrendim. Daha doğrusu bazı şeyleri biliyordum ama hiç kullanmamıştım. Sitemde kullanarak tamamen öğrenmiş oldum. Şimdilik bunlardan rand ve limit fonksiyonlarına değineceğim. Özellikle limit fonksiyonu MySql'de olan ve benim en beğendiğim ve sitemde en çok kullandığım fonksiyon. Peki bunlarla neler yapabiliriz?
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 22 Ağustos Cuma 2008 0 28637 4,2
ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line)
ADSL Nedir?
Türkçe açılımı asimetrik sayısal abone hattı'dır. Mevcut bakır kablo altyapısı üzerinden özellikle ev ve küçük ölçekli işletmelerin multimedya ve yüksek hızlı veri haberleşmesi ihtiyaçlarını karşılamak üzere geliştirilen ADSL, veri taşıma band genişliği asimetrik olan bir modem teknolojisidir.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 23 Ağustos Cumartesi 2008 0 12702 4,0
Facebook Türkçe Oldu
Türkiye'den birçok üyesi olan ancak Türkçe dil seçeneği olmayan Facebook'a bugün itibariyle Türkçe dil seçeneği eklendi ve artık Facebook'u Türkçe kullanabiliriz. Bunun için hesabımızla giriş yapmalı ve sırasıyla Account - Language bölümünden Türkçe'yi seçip Facebook'u Türkçe olarak kullanmaya başlayabiliriz. Böylece yapılması gereken yapıldı. Darısı youtube'un başına...
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 23 Ağustos Cumartesi 2008 0 11868 0,0
Büyük işler gibi, büyük düşüncelerinde davula ihtiyaçları yoktur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009