mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net ile Xml Belgeleri Okuma
Bu yazımda herhangi bir xml belgeyi okuma ve bu belgedeki değerleri alarak bu değerleri nasıl kullanabileceğimizden bahsedeceğim. Bu konuyu anlatırken vereceğim örnekte xml belgesi olarak kendi sitemin rss beslemesini kullanacağım. Günümüzde internet ortamında çok daha çabuk haberleşmemizi sağlayan ve iletişim de çok kolaylıklar sağlayan xml belgelerle bu yöntemi kullanarak çeşitli uygulamalar yapabiliriz. Örneğin;
  • birçok site de kullanılan para ve borsa bilgilerini,
  • hava durumu bilgilerini,
  • haberleri (son dakika haberleri, spor haberleri) bu yöntemle çekerek sitemizde yaptığımız uygulamalarla kullanıcılara sunabiliriz. Böylece sitemiz için farklı içerikler elde etmiş oluruz.
Peki bu olayı nasıl yapacağız?
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Ağustos Perşembe 2008 27 54603 3,5
Asp.net ile Resim Üzerine Yazı Yazma
Asp.net ile Resim Üzerine Yazı Yazma

Haber sitelerinde veya resim / fotoğraf üzerine kurulu güncel sitelerde gördüğümüz bu uygulamayı asp.net ile nasıl yapacağımıza bakalım. Tabi birçok yolu var ama ben bunlardan birini göstereceğim. Yaptığım uygulamanın ekran görüntüsü öncesi ve sonrasıyla yukarıdaki gibidir.

Kodlarımıza bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Ağustos Perşembe 2008 33 40406 3,7
Fck Editör'de Türkçe Karakter Sorununa Çözüm
Web projelerimizde özellikle güncel bir uygulama yapıyorsak bu uygulamalarda ekleyeceğimiz içerik için üçüncü part denilen yazılım ürünlerini kullanırız. Güncel site için kullanılan editörlerden olan Fck editör de bunlardan birisi. Ancak Fck editörde bilindiği üzere Türkçe karakter desteği yok. Bu yüzden Türkçe karakterler ile ilgili sorunlar yaşanabiliyor. Ancak yazacağımız ufak bir metot ile Fck editör'deki Türkçe karakter probleminden kurtulabiliriz.

Bu metodumuza bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Ağustos Perşembe 2008 5 16096 0,0
'Mehmet' İsminin Anlamı Nedir?
Benim de merak ettiğim bu konu üzerinde araştırma yaptım ve ilginç sonuçlara ulaştım. Öncelikle 'Mehmet' isminin nerden geldiğini ve anlamı buldum. 'Mehmet' ismi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in isminin Türkçe hali imiş. Anlamı ise övülmüş demekmiş.

Bunların dışında 'Mehmet' ismi ile ilgili bazı istatistiksel bilgileri şöyle özetleyebilirim:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 29 Ağustos Cuma 2008 159 232983 4,2
30 Ağustos Zafer Bayramı
30 Ağustos Zafer Bayramı30 Ağustos 1922 tarihi, Türk ulusunu esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı; kadınıyla çocuğuyla, ordusuyla topyekün verdiği bir savaşın ve ulusal benliğini kurtardığı, kanımızın son damlasını akıtmadan yurdumuzu bırakmayacağımızı dünyaya ispatlayan Zafer Destanı'nın yazıldığı gündür.

Bu mutlu günde, zaferi bize yaşatan Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ile anıyor ve ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 30 Ağustos Cumartesi 2008 4 12113 4,3
Javascript ondblclick (Double Click) Eventı ve Kullanımı
Javascript ondblclick eventını ve nasıl kullanacağımızı vereceğim bir örnekle açıklamaya çalışacağım. Bana göre gayet kullanışlı bir event.
Nerelerde kullanabiliriz?
Güncel sitelerde ekleyeceğimiz içeriğin kategorisini,etiketini,yazarını ve diğer özelliklerini seçerken, seçme işlemini bu event yardımı ile yapabilir, yaptığımız uygulamayı daha da kullanışlı hale getirebiliriz. Kendi sitemde içerik eklerken bu içeriğin kategorilerini ve etiketlerini tamamen bu yolla belirliyorum. Vereceğim örnekte ise; listboxta listelenmiş olan isimleri bu yol ile seçip daha sonra server tarafında seçilen isimleri elde edeceğiz.

Kodlarımıza ve uygulamaya bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 30 Ağustos Cumartesi 2008 0 13763 4,5
Büyük işler gibi, büyük düşüncelerinde davula ihtiyaçları yoktur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009