mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Facebook Profil Rozeti
Facebook profilim Facebook'u Türkçe yaptıktan sonra başka birşey ilgimi çekti. Facebook profiliniz hakkında özet bilgiler bulunduran ve web sitelerinizde kullanabilceğiniz Facebook profil rozeti uygulamasını sizlerle paylaşmak istedim. Facebook'ta hesabınız varsa buradaki adresten profil rozetinizi istediğiniz şekilde oluşturup html kodunu alıp sitenizde veya bloglarınızda kullanabilirsiniz. Böylece sitenizi takip edenler ile facebook'ta da arkadaş olabilirsiniz. Benim rozetimi buradan görebilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 23 Ağustos Cumartesi 2008 0 14035 3,0
Youtube Yasağı Kalktı
Dün itibariyle Türkiye'den youtube'a olan erişim yasağı kalktı ve youtube erişime açıldı. Umarım önümüzdeki dönemde Youtube gerekli önlemleri alır ve Türk yetkililerimizde daha mantıklı davranarak bu soruna sürekli bir çözüm bulurlar.

Youtube
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 23 Ağustos Cumartesi 2008 0 10180 0,0
Left Join ile Çoklu Tablo Bağlama
Sitemi yaparken veritabanı ilişkileri hakkında bir çok şey öğrendim. Bunlardan şimdi bahsedeceğim left join ile tablolar arası ilişki kurabiliyoruz. Bu olayı bir örnekle açıklamaya çalışacağım. Vereceğim örnekte; haber ve haberin bulunduğu kategoriyi yazdıracağız. Kategoriyi bulurken bu left join ilişkisini kullanacağız.

Kodlarımıza ve veritabanımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 24 Ağustos Pazar 2008 8 33807 4,8
İnner Join ile Tabloları Bağlama
Veritabanı uygulamaları ile ilgili paylaşımlarıma devam ediyorum. Şimdi de inner join ile 2 tablo arasında ilişki kurma üzerine bir örnek verdim. Bu örnekte; ürünler ve kategoriler var ve biz inner join ilişkisi ile hangi ürünün hangi kategoride olduğunu belirleyeceğiz.

Kodlarımıza ve veritabanımıza bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 25 Ağustos Pazartesi 2008 6 66267 3,4
Asp.net ile Dll Oluşturma ve Kullanma
Asp.net ile dll dosyası oluşturup, bu dll'i nasıl kullanacağımızdan bahsedeceğim. Şimdiye kadar yaptığımız bir çok projede bir çok dll dosyasını projemize ekleyip kulanmışızdır. Dll'in amacı yazdığımız kodların herkes tarafından bilinmesini ve görülmesini engellemek. Bu amaçla bu olayı genelde ticaret ile uğraşan yazılımcılar tercih ediyor. Peki biz kendi dll dosyamızı oluşturup, projemizde nasıl kullanacağız?

Öncelikle dll dosyamızı oluşturmak için Visual Studio ile şu yolu izlemeli ve projemizi oluşturmalıyız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 25 Ağustos Pazartesi 2008 13 35925 4,7
Antivirüs Xp 2008 İlleti ve Çözümü
Bugün internette dolaşırken birden bire birşeyler oldu. Masaüstü resmim değişti ve bu resimde bilgisayarımın tehlikede olduğu, Antivirüs Xp 2008 programını kurmam gerektiğini söyleyerek kısa süre sonra bu programın kurulma aşaması geldi. Kurulma aşamasında kurulumdan çıkmak için bir tuş falan yok. Tabi olmaz çünkü bu program bir virüs, fake olarak böyle tasarlamışlar. Uzun süre uğraştım. Bilgisayarım dondu, bilgisayarımı yeniden başlattım ancak sürekli kendiliğinden kapanıp açılmaya başladı. Hemen çözümünü araştırmak için bilgisayarımı güvenli modda açtım ve internette bu konuyla ilgili araştırma yaptım ve önüme tonlarca sonuç çıktı. Hemen bilgisayarımdan bu illeti yok etmenin yollarını denemeye başladım.

Peki nasıl ?
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 25 Ağustos Pazartesi 2008 3 11346 0,0
Kimse sana senden iyi öğüt veremez.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009