mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
ActionScript for Designers
Action Script for DesignersFlash hakkında güzel bir kaynak. Adından da anlaşılcağı gibi özellikle tasarım ile ilgili uygulamalar geliştirenler için hazırlanmış bir kaynak. Kitabın dili ingilizce de olsa görsel anlatım ve kodların standart olması nedeniyle gayet anlaşılır.

Buradan indirebilirsiniz.

İyi Çalışmalar!
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 08 Ağustos Cuma 2008 2 11935 4,0
Reflection (Resim Yansıması)
Javascript ile hazırlanmış güzel bir uygulama. Bu uygulama ile sitelerimizde kullandığımız resimlere yansıma verebiliyoruz. Ayrıca resimlere verdiğimiz yansımanın özelliklerini de belirleyebiliyoruz. Saydamlığını, yüksekliğini kendimiz belirtebiliyoruz. Böylece sitemizde kulladığımız resimlere yansıma vererek daha güzel bir görünüm sağlayabiliriz.

Şimdi bu olayı nasıl kullanacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 08 Ağustos Cuma 2008 0 12917 0,0
Ascii Generator dotNET
Bu program ile resimlerinizi karakterlerden oluşmuş bir text dosyasına çevirebilirsiniz. Daha doğrusu bir text dosyasında resminizin karakterlerden oluşmuş görüntüsünü elde edebilirsiniz. Programın boyutu oldukça küçük. Setup olmadan direk çalıştırabiliyorsunuz.

Buradan daha fazla bilgi alabilir ve programı indirebilirsiniz.

İyi Çalışmalar!
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 09 Ağustos Cumartesi 2008 0 11622 1,0
Sitemi Yeniden Yapıyorum
Sitemi yapalı fazla olmamasına karşın kendime yeni bir site hazırlıyorum. Yeni bir site yapıyor olmamın birçok nedeni var. Blog tarzı bir site yapacağım. Hazır sistem kullanmayacağım ama hazır sistemler gibi bir blog sistemi yapıyorum. Kodlarımı tamamen kendim yazıyorum. Büyük oranda kodları tamamladım. Sıra detaylarda ve yönetim panelinde. En kısa sürede bitirip yayına koymayı planlıyorum. Bu sistemde şimdiki siteme ek olarak etiket sistemi ekledim, tasarımı biraz değiştirdim ve kullanıcıların sitedeki yazılara daha iyi ulaşmalarını sağlamak için veritabanı ilişkileri kullandım. Ayrıca veritabanı sistemi olarak Mysql kullandım. Gayet iyi bir veritabanı sistemi. Önceden çok uzun kodlarla yaptığım veya anlamakta güçlük çektiğim ilişkileri mysql`de çok rahat anladım ve yaptım. Zaman içerisinde mysql ve veritabanı hakkında paylaşımlarıma ağırlık vereceğim.
Yeni sitemi en kısa sürede yayına koymayı düşünüyorum. Yaptığım sistemin bana uzun süre yeteceğini düşünüyorum. Sadece disayn konusunda eksiklikler olabilir. Bu sorunlarıda zaman içerisinde gidererek yaptığım bu sistemle umarım uzun süre paylaşıma devam ederim.

Bu süre içinde sizlerede iyi çalışmalar dilerim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 12 Ağustos Salı 2008 3 10743 3,5
Yeni Sitem ile Tekrar Karşınızdayım!
Yaklaşık 1 haftadır yoğun bir şekilde üzerinde çalıştığım sitemi a'dan z'ye yeniden yaparak tekrar karşınızdayım. Sitemi yeniden yapmamın amacı ise; eski sistemin bana göre yetersiz olmasıydı. Ayrıca veritabanı olarak access kullanman ve kodlama bölümünün dağınık olması ve performansının kötü olması değişimin en büyük nedeni oldu. Yeni sitemi MySql üzerine kurdum ayrıca programlama bölümünü gayet titizlikle yapmaya çalıştım. Tasarım kısmı ise önceki sitemin benzeri oldu ancak ufak tefek değişiklikler yaptım. Ortaya daha iyi paylaşım yapabileceğim blog tarzında bir sistem çıktı. Sonuçta daha iyi bir sistemle daha iyi bir siteyle karşınızdayım. Paylaşımlarıma kaldığım yerden devam edeceğim. Sitemi yeniden hazırlarken öğrendiğim birçok konu oldu. Önümüzdeki günlerde bu konulardaki paylaşımlarımı sizlere sunacağım.

Ayrıca eski siteme buradan ulaşabilirsiniz.
Hepinize İyi Çalışmalar Dilerim!
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 18 Ağustos Pazartesi 2008 0 10625 0,0
Javascript ile Date Time Picker
Javascript Date Time Picker ile yaptığımız uygulamalarda gerektiği takdirde tarihi elde etmenin güzel yollarından biri. Ayrıca verdiği tarih verisini istediğimiz formata dönüştürebiliyoruz. Buda çalıştığımız veritabanı sistemi için güzel bir olay.

Buradan online demosunu görebilirsiniz.
Buradan da kaynak dosyalara ulaşabilirsiniz.

İyi Çalışmalar!
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 18 Ağustos Pazartesi 2008 2 16486 0,0
Hata yapmayan bir insan genellikle hiçbirşey yapmıyordur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009