mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Jquery ile Tek Tek Kayan Alan Oluşturma ve Ajax ile Rss Okuma Örneği
Bu yazımda Jquery ile hazırladığım uygulamalardan birini daha sizlerle paylaşacağım. Ayrıca hem basit yapısını hem de örnek olması açısından Ajax ile Rss okuma örneği yaparak bu örneği sizlere sunacağım. Uygulamam ise belli bir alanda bulunan elementlerin belli bir süre aralığında sürekli birer birer slayt şeklinde kayması ile oluşuyor. Oldukça faydalı ve kullanışlı bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Bu örneği daha kullanışlı yapmak için de Rss okuma örneğini Ajax ile Class kullanarak hazırladım. Böylece hem örneğimi hem de Ajax ile Class kullanma mantığını daha iyi anlayacağımızı düşünüyorum. Şimdi uygulamamızın yapısına, kodlarına ve örneğimizin de kodlarına bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Asp.net'te Generic Handler ile Ajax İşlemleri
Bu yazımda Generic Handler ile Ajax işlemlerini nasıl yapacağımızı anlatmaya çalışacağım. Daha önce Asp.net ile Ajax işlemleri için birkaç farklı yöntem göstermiştim. Şimdi ise Generic Handler (.ashx) ile Ajax işlemleri gerçekleştireceğiz. Generic Handler, IHttpHandler sınıfını miras alan ve genelde HTTP üzerinden işlem yapan bir sınıf olarak açıklayabiliriz. Ajax işlemleri için bu sınıfı kullanacağız. Ancak diğer yöntemlere göre burada farklı bir durum var. Generic Handler ile Ajax işlemlerinde veri tipi yok. Diğer yöntemlerde veri tipi json idi. Şimdi Generic Handler ile Ajax işlemi için yapacağımız kodlamalara kısaca göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Tatil Bitti. Yeni Bir Dönem Daha Başlıyor
Bugün yarıyıl tatilinin son günü ve yeni bir dönemin başlangıcına kendimi hazırlamaya çalışıyorum. Üniversite hayatımın üçüncü yılı içindeyim ve altıncı döneme başlayacağım. Okul hayatı, yaşadığımız heyecan, stres ve koşuşturma ile inanılmaz derecede hızlı geçiyor. Geçtiğimiz dönem oldukça yoğun geçti ve üç hafta kadar bir süre dinlenme fırsatı bulduk. Bu zaman dilimini de geride bıraktık ve yoğun geçeceğini beklediğim bir dönemin daha arifesindeyiz. Umarım herşey hepimiz için iyi olur diyerek bu döneme giriş yapmaya hazırlanıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 15 Şubat Pazar 2009 7 11144 3,5
C Sharp'ta Split Metodu Kullanımı
Bu yazımda C Sharp ile çok sık kullandığımız string ifadeleri parçalamamıza yarayan Split metodunun kullanımını ve son olarak öğrendiğim kullanma yolunu sizlerle paylaşacağım. Yaptığım uygulamalarda çok sık kullandığım ve çok sık ihtiyaç duyduğum bu metodu daha iyi bir kullanım şeklini öğrendim ve bunu sizlerle paylaşmak istedim. Paylaşacağım yöntem yapacağımız kodlamalarda daha az kod yazmamızı ve daha anlaşılır daha net bir kodlama yapmamızı sağlayabilir. Şimdi hem normal kullanım şekline hem de diğer yönteme göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 17 Şubat Salı 2009 8 52135 4,4
Asp.net ile Ziyaretçi Bilgileri
Bu yazımda ziyaretçilerin eriştikleri sayfaları kaydedip, bu bilgileri başka sayfa üzerinden görüntülemeyi anlatmaya çalışacağım. Ziyaretçilerin eriştikleri sayfaları bulabilmek için Asp.net ile hazırladığımız proje içinde Global.asax dosyasını eklememiz gerekiyor. BeginRequest eventı ile istek yapılan her sayfayı ve istek zamanını alıp text dosyasına kayıt edeceğiz. Daha sonra da kayıtlı bilgileri okuyup başka sayfa üzerinden görüntüleyebileceğiz. Bu görüntülemeyi de Ajax kullanarak ve belirli süre aralığında Ajax isteği yapıp, yeni bilgileri elde edeceğiz. Ayrıca hazırladığım uygulamada online kullanıcı sayısını da elde ediyoruz. Oldukça faydalı ve kullanışlı bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Ayrıca kullanmış olduğum yöntemler ile çok daha farklı çok daha renkli uygulamaların geliştirilebileceğini söyleyebilirim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » TeamViewer Uzaktan Kontrol Programı
Bu yazımda yeni farkettiğim güzel bir uzaktan kontrol programını sizlerle paylaşacağım. Arkadaşım Sinan Özkan'ın benimle paylaştığı ve çok faydalı bulduğum programı sizlerle de paylaşmak istedim. Program ile bu programa sahip olan bir başka bilgisayara bağlanıp bağlandığımız bilgisayarı kontrol edebiliyoruz ve istediğimiz şekilde kullanabiliyoruz. Oldukça faydalı bir program olduğunu düşünüyorum. Umarım sizlere de faydası olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 18 Şubat Çarşamba 2009 17 45268 3,4
Gençken bilgi ağacını dikmesek, yaşlandığımız zaman gölgesine sığınacak bir yerimiz olmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009