mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net ile ve Jquery Ajax ile Kur (Döviz) Bilgilerini Alma
Bu yazımda son dönemde ihtiyaç duyduğum ve kullandığım merkez bankasından döviz bilgilerini çekme örneğini sizlerle paylaşacağım. Bu örneği hem klasik asp.net sayfasında kullanarak hem de Jquery Ajax kullanarak hazırladım. İsteyenler iki yöntemden birini seçerek bu uygulamayı kullanabilir. Bu örneği daha önce yazmış olduğum Xml Belgelerden Veri Çekme yazısından faydalanarak hazırladım. Bu örnekte bir önceki yazıma göre birkaç değişik yöntem söz konusu. Bu farklılıkları kodları inceleyerek görebilirsiniz. Şimdi merkez bankasının sağlamış olduğu kur bilgilerini (xml dosyaya buradan ulaşabilirsiniz) hem normal asp.net sayfamızda kullanmaya hem de Jquery Ajax ile kullanmaya bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Bilişim Günleri Ardından
Bilgisayar Mühendisliği Topluluğu olarak organize etmiş olduğumuz 'Bilişim Günleri 2009' etkinliğimizi bugün itibariyle başarılı bir biçimde sonlandırdık. Başarılı olduğumuzu etkinliğimize katılan katılımcıların ve konuşmacıların görüşleri gösteriyor. Topluluğumuz dönem başında yeni kurulan bir topluluk. Aramızda daha önce böyle bir organizasyon düzenleyen tecrübeli birisi yok. Ancak düzenlemiş olduğumuz bu etkinlik birkaç eksiklik ve hata dışında oldukça başarılı bir süreç olarak geçti. Organizasyon ve program çok iyi olmasına rağmen beklediğimiz katılım sayısına ulaşamadık. Birçok firma ve kuruluştan gelen çok önemli konuşmacılar etkinliğimize katılanları ve bizleri aydınlattılar. Hem bilgi verici hem de ileriye dönük oldukça önemli seminerler oldu. Topluluk olarak gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonu başarılı bir biçimde planladık ve gerçekleştirdik.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Visual Studio'da Jquery Intellisense Kullanımı
Bu yazımda Visual Studio editöründe Jquery Intellisense kullanımından bahsedeceğim. Aslında bu konu yeni bir konu sayılmaz. Daha önce birçok yerde bu bilgi paylaşıldı. Henüz kullanma fırsatı buldum ve bu kolaylığı kullanmak için neler yapılması gerektiğini bir de kendi bloğumda Jquery ile ilgilenenler ve yeni ilgilenmeye başlayacaklar için paylaşıyorum. Aslında Jquery kodlama tarzını bilen ve öğrenenlerin ihtiyaç duymayabileceği bir kontrol olsa da mutlaka herkesin kullanması gereken bir araç. Çünkü Jquery kodlaması yaparken Jquery'nin içerdiği tüm özellikleri ve fonksiyonları nasıl kullanmamız gerektiğini bu araç ile rahatlıkla öğrenebiliyoruz. Bunun için Jquery kodlama yapacak olan herkeste olması gereken bir araç. Şimdi bu aracı nasıl kullanacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Host Değişimi
Son zamanlarda çok fazla problem yaşanması nedeniyle bloğumun sunucusunu değiştirdim. Daha önce birçok kez problem yaşanmış ve düzeltileceğini düşünerek host firması ile devam etmiştim. Ancak problemlerin sürekli yaşanması ile host değişikliğine gittim. Hem maddi hem manevi olarak sonuçları olması nedeniyle istenmeyen bir durum. Ancak problem olması ve hosting firmasından yanıt alamamam sebebiyle ani olarak bu kararı aldım. Ayrıca bu kararı almamda daha önceki problemlerin yaşanması ve bloğumun her bakımdan değerlerinin azalması da etkili oldu. Yaşanan sıkıntılar hemen her bakımdan etkisini gösteriyordu. Tüm bu sebeplerden dolayı bloğumu yeni hosta taşıdım. Umarım bundan sonra sorun yaşanmaz ve sizlerle beraber bloğumu hayatta tutabilirim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 18 Mayıs Pazartesi 2009 2 11333 4,0
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor BayramıBugün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı. Bundan tam 90 yıl önce Mustafa Kemal ve silah arkadaşları milli mücadeleyi başlatmak için zorlu bir yolculuktan sonra Samsun'a ulaştı ve özgürlüğümüzün simgesi olan milli direniş ve mücadelemizin başlamasını sağladı. Bu hareketin başlangıç günü olan 19 Mayıs'ı ise Gençlik ve Spor Bayramı olarak nitelendirerek geleceğin umutları olarak biz Türk gençlerine hediye etti. Öncelikle Atatürk'ü anıyoruz ve onun bizlere bizlere bırakmış olduğu emanete sahip çıkacağımıza söz veriyoruz. Atatürk'ün hediyesi olan bu güzel gün tüm Türk Gençleri için Kutlu olsun.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 19 Mayıs Salı 2009 0 11659 3,7
C#'ta Recursive ve Dinamik Programlama ile Fibonacci Algoritması
Bu yazımda Fibonacci sayılarını C# ile hem recursive yöntem ile hem de dinamik programlama yöntemi ile bulan algoritmanın kodlarını sizlerle paylaşacağım. Bilindiği gibi Fibonacci sayıları meşhur tavşan üreme problemi üzerine Fibonacci tarafından bulunan ve altın oran olarak ta bilinen sayılar kümesidir. Ayrıca bu sayılar dizisi birçok bitki yapısı için de geçerlidir. 0 ile başlar ve her sayı kendinden önceki iki sayının toplamı şeklinde gider. Şimdi bu sayıları hem recursive yöntem ile hem de dinamik programlama yöntemi ile bulan C# kodlarına göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 22 Mayıs Cuma 2009 0 21081 4,3
Şans bir uğraşının eseridir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009