mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Bloğumda ve Projelerimde Kullandığım RSS Sınıfı
Bu yazımda bloğumda kullandığım ve bundan sonra ihtiyaç olan tüm projelerde kullanacağım RSS class'ını sizlerle paylaşıyorum. Birçok kişi için oldukça zahmetli iştir ve birçok kişi buna ihtiyaç duyar. Ben de bloğumu yapmaya başladığımda ihtiyaç duyduğum konuların başında bu geliyordu. Şimdi ise bu işlemi yapacak olan kendi class'ımı hazırladım ve kullanıyorum. Xml bir sonuç üretiyoruz ve bunu Linq to Xml ile basitçe gerçekleştiriyoruz. Ayrıca her türlü .Net projelerimizde (.Net 3.5 gerekli) kullanabileceğimiz bir class oldu. Umarım ihtiyaç duyanlara ve ilgilenenlere faydalı olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
jQuery Ajax ile Arama Merkezi (Uygulamam)
jQuery Ajax ile Arama Merkezi (Uygulamam)jQuery Ajax kullanarak geliştirdiğim Arama Merkezi uygulamamı hazırlamış bulunuyorum. Şimdilik sadece Google üzerinde arama yaparak sonuçları alıyorum. Arama yapılacak sayfa sayısı ile web veya Türkçe arama seçeneğini de seçeneklerden seçebiliyoruz. Kısa sürede hazırladığım için şimdilik bu kadar. Ancak en kısa zamanda diğer arama motorları seçeneği, belirli bir siteyi arama seçeneği (site hakkında edinilen sonuçların detayları - Linq kullanarak yapacağım) gibi seçenekleri ekleyerek kullanışlı bir servis haline getirmeyi düşünüyorum. Tüm işlemler Ajax ile gerçekleşmekte ve sonuçlarda sayfalama yapılmakta. Dün öğlen başladığım ve akşam bitirdiğim bu uygulamayı sizlerla paylaşmak istedim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Eğitim Tadında Etkinlik 2009 - Gazi Üniversitesi
Eğitim Tadında Etkinlik 2009 - Gazi Üniversitesi1 Nisan Çarşamba günü Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Akademi Salonu'nda saat 13:30 ile 17:00 arasında Zirvedeki Beyinler Eğitim Kulübü ile YazilimDevi.com tarafından "Eğitim Tadında Etkinlik 2009 - Gazi Üniversitesi" etkinliği düzenlenecektir. Etkinlikte Engin Demiroğ (Zirvedeki Beyinler Eğitim Uzmanı) konuşmacı olarak katılacak. Etkinlikte "Yazılım ve Kariyer", "Mühendislik ve Yazılım", "Asp.net ve Ajax" ile "Linq" konuları ele alınacaktır. Bu etkinlik benim de görev aldığım Bilgisayar Mühendisliği Topluluğu (BMT) tarafından düzenlenmektedir. İlgilenen herkesi etkinliğimize bekleriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Beginning C Sharp 2008 (E-Book)
Beginning C Sharp 2008 (E-Book)C Sharp hakkında güncel kaynaklardan birini daha sizlerle paylaşıyorum. Beginning C Sharp 2008 ile C Sharp'ı güncel olarak takip edebilirsiniz. C Sharp'a yeni gelen özellikleri ve yeni teknolojileri daha rahat öğrenebilirsiniz. Kitap C Sharp'ı en baştan ele almış ve Linq, Thread, Object Oriented, Data Structures gibi konular ayrıntılı bir şekilde anlatmış.
Ayrıca kitap arşivimizde yer alması gereken ve her an ihtiyaç duyacağımız elimizin altında olması gereken bir kaynak.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Kasım Cumartesi 2008 12 15240 4,0
Linq in Action (E-Book)
Linq in Action (E-Book)Son zamanlarda linq konusu üzerine epey zaman ayırmıştım. Ancak henüz uygulama yapma fırsatı yada uygulama alanı bulamadım. Ancak şu sıralar geliştirdiğim ajax uygulamalarında linq teknolojisini de kullanmayı düşünüyorum. Bunun için linq ile neler yapılabileceği üzerine araştırmalarım ve çalışmalarım devam ediyor. Bu araştırmalar sırasında internette linq ile ilgili güzel bir kaynak daha buldum. Bu kaynağı hemen sizlerle paylaşıyorum. Oldukça güzel bir kaynak. Linq ile ilgilenmeseniz bile arşiviniz için sahip olmalısınız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 03 Ekim Cuma 2008 0 14316 3,0
Linq Unleashed for C# (E-Book)
Linq Unleashed for C# (E-Book)Linq konusu üzerine çalışmalarım ve araştırmalarım devam ediyor. Daha önce e-booklar ve örnekler vermiştim. Kendimi daha iyi geliştirmek için kaynaklara göz atmaya devam ediyorum. Bu kaynakta bunlardan birisi. İlk bakışta önceki kaynaklardan biraz daha farklı olduğunu, daha derinlemesine bir anlatımının olduğunu gördüm. Linq, Linq to Sql, Linq to Xml konularını ayrıntılı bir biçimde ele alıyor. Bu kaynağı sizlerle de paylaşıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Eylül Pazar 2008 0 14989 1,0
Şans bir uğraşının eseridir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009