mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net'te Jquery ve Ajax ile Server Zamanını Alma
Bu yazımda ilk kez jquery kullanarak asp.net'te ajax uygulaması geliştirmeyi ve webmethod kullanarak serverdan zamanı elde etmeyi anlatacağım. Önümüzdeki günlerde jquery ve ajax uygulamaları ile ilgili yazılarımı ve geliştirdiğim uygulamaları takip edebilirsiniz. Şimdilik başta da dediğim gibi sadece serverdan zamanı alacağız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 04 Eylül Perşembe 2008 2 17457 5,0
Javascript ile Asp.net'te Kendi Validation'larımızı Oluşturma
Bu yazımda javascript ile kendi validation'larımızı nasıl oluşturacağımızı anlatmaya çalışacağım. Validation yani yaptığımız uygulamalarda kullanıcıların doldurması gereken veya doğru biçimde doldurması gereken alanları kontrol edip, doğru veya yanlışlığı kullanıcıya bildirmek diyebiliriz. Bu kontrolü Visual Studio'da ki Validation bölümü ile rahatlıkla yapabiliriz. Ancak bu kontrolü tamamen kendimiz de yapabiliriz. Böylece yaptığımız uygulamaya daha da hakim olup doğabilecek hataların nedenini daha rahat algılayabiliriz. Bu kontrol ile kullanıcıların alanları daha düzgün kullanmasını sağladığımız gibi aynı zamanda hız ve yapılacak işten de kazanç sağladımızı söyleyebiliriz. En azından serverda çalışacak olan kodlarımızın daha az çalışmasına ve en doğru şekilde çalışmasına ortam hazırlamış oluruz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 04 Eylül Perşembe 2008 1 17705 3,9
Javascript ve Regular Expressions
Bu yazımda javascript ile regular expression kullanımından bahsedeceğim. Regular expression ile herhangi bir değeri kontrol edip, bu değerin belirlediğimiz formata uygun olup olmadığını veya bu değerin belirlediğimiz formata dönüşmesini sağlayabiliriz. Visual Studio ile bu kontrolü validation bölümündeki kontroller ile rahatlıkla yapabiliriz. Ancak bu kontrolü kendimiz javascript ile de yapabiliriz. Böylece yaptığımız uygulamaya daha da hakim oluruz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 03 Eylül Çarşamba 2008 2 17565 2,5
Javascript ile Asp.net'te Onaylama(Confirm) Kontrolü
Javascript ile geliştirdiğimiz uygulamaları zengişleştirmek her zaman yaptığımız bir işlem. Sırf bunun üzerine teknolojiler gelişmekte ve insanlar (bende fırsat buldukça) yoğun bir şekilde bunun üzerine çalışmakta. Asp.net ile yaptığımız uygulamalarda hem hız kazanmak hem de kullanıcıları sıkmamak için javascript ile çeşitli yöntemler geliştirilmiş. Bunlardan en sık kullanılanı onaylama (confirm) olayıdır. Bu kontrol ile herhangi bir asp.net kontrolünün server'da yapacağı işlemi kullanıcıya onaylattırarak hem kullanıcıya kolaylık ve hız kazandırmak hem de server'da yapaılacak işi kesin ve hatasız olarak yapmak. Böylece insan hatalarını önüne geçebilir ve hız kazanabiliriz.

Peki bu kontrolü nasıl kullanacağız?
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 02 Eylül Salı 2008 2 19357 4,8
Site Haritası Bölümü Hazır
Sitemap Bölümü Hazır

Sitemin bir parçasını daha tamamlayarak kullanıcılara içeriğimi daha çeşitli şekillerde sunma imkanımı artırdığımı düşünüyorum. Site Haritası bölümü ile kullanıcılar sitemin içeriğini başlık ve belli gruplar halinde (sayfalama işlemi ile gruplara ayırdım.) görebilecek. Böylece kullanıcılara içeriği sunarken farklı bir yol daha kullanmış oluyorum. Zamanla sitemin bu tür eksik yönlerini tamamlayacağım ve hatalar oldukça gidereceğim. Bu bölümü yapmam gayet basit oldu. Sitemi tamamen class üzerine programlamam bu tür çeşitliliği artırmamda gayet kolaylık sağlıyor.

Buradan 'Site Haritası' bölümüne ulaşabilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Eylül Pazartesi 2008 7 12826 1,0
Veritabanında Arama Yapma İşlemleri
Bu yazımda veritabanımızda bulunan bilgiler içinde arama yaparak istenilen sonucu bulma işlemini nasıl yapabileceğimizi anlatmaya çalışacağım. Veritabanında arama işlemi için sorgumuzda like ifadesini kullanıyoruz. Ayrıca aramanın hangi biçimde yapılacağını da % işareti ile belirleyebiliyoruz. Bu ifade ile aramamızı aranacak olan kelimeyi veritabanı içinde ilk harften itibaren yani soldan sağa, arada arama ifadesi yani aranacak ifade hernagi bir kelimenin içinde bulunuyorsa ve son olarak sağdan sola yani tersten arama. Şimdi bunları vereceğim bir örnekle açıklamaya çalışacağım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Eylül Pazartesi 2008 21 56589 4,4
Gençken bilgi ağacını dikmesek, yaşlandığımız zaman gölgesine sığınacak bir yerimiz olmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009