mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Beginning C Sharp 2008 (E-Book)
Beginning C Sharp 2008 (E-Book)C Sharp hakkında güncel kaynaklardan birini daha sizlerle paylaşıyorum. Beginning C Sharp 2008 ile C Sharp'ı güncel olarak takip edebilirsiniz. C Sharp'a yeni gelen özellikleri ve yeni teknolojileri daha rahat öğrenebilirsiniz. Kitap C Sharp'ı en baştan ele almış ve Linq, Thread, Object Oriented, Data Structures gibi konular ayrıntılı bir şekilde anlatmış.
Ayrıca kitap arşivimizde yer alması gereken ve her an ihtiyaç duyacağımız elimizin altında olması gereken bir kaynak.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Kasım Cumartesi 2008 12 15178 4,0
Building XNA 2.0 Games (E-Book)
Building XNA 2.0 Games (E-Book)Microsoft XNA oyun geliştirme platformu ile artık çok daha rahat oyun geliştirilebiliyor. Bende arkadaşlarla beraber XNA ile ilgilenmeye başladık. Bunun için öncelikle kaynaklar edindik. Daha sonra ise XNA editörünü kurmamımız gerekti. XNA editörü Visual Studio ile beraber çalışmakta. Bir XNA projesini tıpkı C Sharp projesi gibi oluşturulmakta. Ayrıca XNA editörü DreamSpark projesi ile ücretsiz olarak anlaşmalı üniversite öğrencileri tarafından indirilebiliyor. Bende XNA ile ilgili olarak elime geçen ilk güzel kaynağı sizlere sunuyorum. Bu kaynak ile XNA 2.0'ı en baştan öğrenmeye ve kendinizi oyun programramlamada geliştirmeye başlayabilirsiniz. Kitap gayet anlaşılır ve örneklerle XNA'i bizlere daha anlaşılır ve daha basit olarak sunuyor.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 27 Ekim Pazartesi 2008 6 13918 5,0
Asp ile Basit Login Kontrolü
Bu yazımda asp ile hazırladığım basit bir login kontrolünü ve nasıl yaptığımı sizlerle paylaşacağım. Okulda aldığım İnternet Programlama dersinde Asp öğreniyoruz. Bir kaç hafta geçti ve artık asp ile rahatlıkla uygulamalar geliştirme aşamasına geldiğimizi düşünüyorum. İlk olarak Session kullanarak basit bir login kontrolü hazırladım. Şimdi yaptıklarımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 24 Ekim Cuma 2008 6 35863 3,0
Asp.net ile Veritabanında Tutulan Verilerin Özetini Çekme
Bu yazımda internette çok sık kullanılan yöntemlerden biri olan verilerin özetini çekme olayını nasıl yapabileceğimizi anlatacağım. Bu işlemde asp.net ile c sharp kullanarak veritabanından çekeceğimiz verilein özet bilgisini elde edeceğiz. Bu olayı yapmak için birkaç yöntem kullanabiliriz. Kendi geliştireceğimiz yöntemlerle daha farklı yöntemlerde elde etmemiz mümkün. Ben bunlardan birkaçı hakkında bahsedeceğim. Bunların yanında birde Asp.net ile html taglar bulunan bir string verisinde ki html tagları temizleyerek sadece string'i elde etmeyi de göreceğiz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 17 Ekim Cuma 2008 17 26033 3,7
C Sharp 3.0 in a Nutshell (E-Book)
C Sharp 3.0 in a Nutshell (E-Book)C Sharp hakkında yine güzel ve güncel bir kaynak. C Sharp 3.0'ı güncel olarak anlatan, internette birçok reklamı ve tanıtımı yapılan güzel kaynaklardan birisi. İnternette dolaşırken karşılaştım ve incelediğimde içeriği, konuları oldukça hoşuma gitti. İlgilendiğim ve ilgilenmeyi düşündüğüm konuların çoğunu barındırdığını gördüm. Bu güzel kaynağı sizlerle de paylaşmak istedim. Güncel ve yeni olması C Sharp ile ilgilenenler veya eksiklerini kapatmak isteyenler için oldukça faydalı olacak. Ayrıca arşivimizde bulunması gereken kaynaklardan biri daha olduğuna inanıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 15 Ekim Çarşamba 2008 4 13896 1,0
C Sharp'ta Tarih Üzerinde İşlem Yapan Metotlar
Bu yazımda C Sharp ile tarih üzerinde işlem yapan metotlara ve özelliklerine değineceğim. Bu yazıyı hazırlamamın nedeni; bugünlerde bloğumda kullanmak üzere hazırladığım takvim uygulamasıdır. Bu uygulamada anlatacağım metotları ve özellikleri kullandım. Takvim uygulamasını okul yoğunluğu nedeniyle yapıp siteme entegre etmem biraz zaman alacak gibi. Ancak bu konuyu yaparken faydalandığım bu bilgileri sizlerle paylaşmak istedim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 13 Ekim Pazartesi 2008 3 18758 3,7
Bazı yıkılışlar daha parlak kalkınışların teşvikçisidir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009