mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Linq to Xml (Linq Konusuna Devam)
Son günlerde üzerinde çalıştığım Linq ile şimdi de xml belgeleri nasıl kullanabileceğimizi göstermeye çalışacağım. Linq to xml ile xml belgeleri sorgulayıp bu belgelerden alınan verileri kullanacağız. Bu yolla yine birçok işi rahatlıkla çözeceğiz. Linq to xml için Framework 3.5 kullanıyoruz. Kodlama yapacağımız sayfaya System.Xml.Linq kütüphanesini eklememiz gerekir.
Yapacağımız örneğe ve kodlara bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 22 Eylül Pazartesi 2008 6 21701 5,0
Jquery ve Ajax ile Kullanıcı Kontrollerini Kullanma - 1
Bu yazımda jquery ve ajax metodu ile kullanıcı kontrollerini (user control) okuyup sayfamıza eklemeyi göstereceğim. Bu yöntemi kullanarak tek sayfa ile basit bir websitesi hazırlayabiliriz. Masterpage gibi tek bir sayfa tasarlayıp, kullanıcı kontrollerini belirlediğimiz bölüme jquery ve ajax kullanarak sayfa postback olmadan yükleyip, sitemizin tüm içeriğini tek seferde yani sayfa yenilemeden kullanıcılara sunabiliriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 19 Eylül Cuma 2008 2 22817 4,2
Linq to Sql - İlk Örnek Uygulamam
Bu yazımda linq to sql konusu ile ilgili ilk örnek uygulamamı ve nasıl yaptığımı anlatacağım. Bu, linq to sql'e ilk bakışımız olacak ve nasıl kullanıldığını da kavrayabileceğiz. Önceki linq konusu üzerine yazdığım yazıda bu teknolojinin yeni olduğunu ve kullanışlı olduğunu söylemiştim. Kullandıkça da bunun doğru olduğunu gördüm. Ve ilk örneği yapma ve anlatma aşamasına geldim. Yapacağım örnekte; öğrencilerin hangi dersleri aldığını linq to sql yöntemi ile sorgulayacağız. Normalde bu örneği yapmak için veritabanı ilişkileri kurmamız gerekli ancak sadece where komutu ile bu sorgulamayı yapacağız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 16 Eylül Salı 2008 8 55420 2,5
Jquery ile Gridview'da ki Checkbox'ların Tümünü İşaretleme veya Bırakma
Jquery ile Gridview'da ki Checkbox'ların Tümünü İşaretleme veya BırakmaBu yazımda jquery ile gridviewda bulunan checkbox'ların tümünü işaretlemeyi veya tümünü işaretlememeyi nasıl yapabileceğimizi göstereceğim. Aslında gridview'da değilde istediğimiz checkbox'lar üzerinde bu işlemi jquery yardımı ile yapabiliriz. Bu uygulama internette birçok sistemde kullanılıyor. En bilineni ise gmail'de kullanılıyor. Gmail'de maillerimizin hepsini, hiçbirini veya bir bölümünü bu yolu kullanarak seçebiliyoruz. Bu yazımda ve vereceğim örnekte hepsini seçme veya hiçbirini seçmeme uygulamasını göstereceğim. Ancak yazacağımız metotlar ile istediğimiz şekilde uygulamalar geliştirebilir, kullanıcılara daha farklı seçimler sunabiliriz.
Bu uygulamayı yapmak için jquery kodlarımıza bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 14 Eylül Pazar 2008 3 19127 4,5
Herhangi Bir Sitenin Alexa Bilgilerini Öğrenmek
Bu yazımda herhangi bir websitenin alexa bilgilerini nasıl elde edeceğimizi göstereceğim. Bunun için alexa sağlamış olduğu xml servis ile herhangi bir sitenin alexa verilerini elde edebiliyoruz. Elde ettiğimiz xml dosyasını okuyarakta alexa bilgilerini elde ediyoruz. Birçok sitede alexa ile ilgili hizmetlerin çoğu bu yolu kullanmakta. Verileri elde edeceğimiz alexa adresi şu şekilde olacak : http://www.alexa.com/xml/dad?url=site_adresi. Bu adrese gittiğimizde site ile ilgileri verileri getiren xml bir belge karşımıza çıkıyor. Bu xml dosyayı okuyarak alexa bilgilerini elde edeceğiz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 14 Eylül Pazar 2008 0 13460 3,7
Linq'e Giriş (Language Integrated Query)
Bu yazımda linq konusuna giriş yapıp ufak bir örnek vereceğim. Linq ile veritabanı veya elimizde bulunan verileri tıpkı veritabanında olduğu gibi sorgulayıp, bu verileri istediğimiz şekle sokup tekrar elde ediyoruz. Daha doğrusu veritabanı sorgulamaları gibi sorgular üretip verileri şekillendiriyoruz. Vereceğim örnekte yazdığım bir class ve bu class'ın objectlerini linq ile alıp, data olarak döndereceğim. Tabi tüm kodlarımızın sorunsuz çalışması için projemize System.Web.Query, System.Collections.Generic ve System.Reflection kütüphanelerini eklemeliyiz. Kodlarımıza bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 13 Eylül Cumartesi 2008 0 13293 2,7
Büyük işler gibi, büyük düşüncelerinde davula ihtiyaçları yoktur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009