mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net ve Global.asax ile Ziyaretçi İstatistikleri
Bu yazımda site istatisklerini ve ziyaretçilerin bilgilerini nasıl tutabileceğimizi anlatmaya çalışacağım. Bu olayı asp.net'te ki global.asax dosyası yardımı ile yapacağız. Yaptığımız uygulama da her sayfa ziyaretini yakalayıp ziyaretçi hakkında bilgileri tutacağız. Her sayfa ziyareti için bilgiler tutmamız bize büyük bir alan gerektirir ve bunun için veritabanı kullanmak pek mantıklı olmaz. Bunu yerine bu bilgileri txt dosyalarında tutarak gereksiz veritabanı kullanımından kurtulabiliriz. Ancak ziyaretçi sayısı fazla olan bir sitenin istatiklerini tutuyorsak verileri saklayacağımız txt dosyası da verimli olmayabilir. Bunun için verileri tutacağımız dosyaları belirli aralıklarla değiştirmeli veya temizlemeliyiz. Kendi hostumun istatiklerini tutan sistem ve diğer birçok sistem bu yöntemi kullanıyor. Şuan kendi hostumun istatiklerini tutan txt uzantılı log dosyasına baktığımda boyutu yaklaşık 15 mb. Dediğim gibi bu verileri tutacağımız dosyayı sık sık değiştirmeliyiz. Peki bu istatiskleri asp.net ile nasıl tutacağımıza bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 11 Eylül Perşembe 2008 30 31841 3,9
C Sharp'ta Değişken Sayıda Parametre Alan Metot Oluşturma
Bu yazımda hem web uygulamalarında hem de windows uygulamalarında kullanabilceğimiz değişken sayıda parametre alan metotların nasıl yazıldığını göstereceğim. Bu yöntem bir çok konuda işimizi kolayca yapmamızı sağlar. Bu metotların genel yapısına bakacak olursak:

    metot_adı ( params dizi )
    {
          //parametre sayısına göre işlemler burada yapılacak
    }
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 11 Eylül Perşembe 2008 1 15442 5,0
C Sharp'ta Switch-Case Kullanımı
Bu yazımda c sharp ile switch-case kullanımının nasıl olduğunu açıklmaya çalışacağım. Switch-case; bir değişkenin aldığı bir çok değere göre farklı komutların çalıştırılması gereken durumlar için kullanılır. Genel yapısı şu şekildedir:

      switch(değişken)
      {
          case durum1: komutlar; break;
          case durum2: komutlar; break;
          case durum3: komutlar; break;
          ......
          default: komutlar; break;
     }
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 10 Eylül Çarşamba 2008 2 36461 3,8
Asp.net ile Dizine ve Dizindeki Dosyalara Ulaşma
Bu yazımda bir dizine ve bu dizindeki dosyalara nasıl ulaşabilceğimizi anlatmaya çalışacağım. Bu uygulamayı yapmak için Asp.net ve System.IO kütüphanesi altında ki DirectoryInfo sınıfını kullanacağız. Bu hazır sınıf ile dizine, dizindeki tüm dosyalara ve bu dosyaların bilgilerine ulaşabiliyoruz. Sözü fazla uzatmadan bu uygulamayı nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 08 Eylül Pazartesi 2008 4 19392 1,0
Asp.net'te Jquery ve Ajax ile Veritabanına Kayıt Ekleme
Bu yazımda jquery ve ajax kullanarak veritabanına kayıt eklemeyi anlatacağım. Aslında daha önce anllattığım jquery örneklerinde olduğu gibi yine webmethod kullancağız ve bu webmethod ile kayıt ekleyerek, jquery ajax uygulamasında bu webmethodu kullanacağız. Yaptığım örneği görmek için buraya bakabilirsiniz.

Uygulamamızın kodlarına bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 07 Eylül Pazar 2008 14 34184 4,2
Asp.net'te Jquery ve Ajax ile Veritabanından Veri Alma
Bu yazımda jquery ve ajax ile veritabanından veri almayı göstermeye çalışacağım. Bundan önce yazdığım yazı da yine bu konuyla ilgili olarak serverdan tarih bilgisini almayı göstermiştim. Yine buna benzer olarak bu sefer de veritabanından bilgi çekeceğiz. Yine kodlarımız ve yöntemlerimiz aynı gibi. Yine webmethod kullanacağız. Fakat biraz da farklılıklar var. Yazacağımız webmethod html kodların çıktısını yani html kod dönderecek. Böylece herhangi bir kontrolün html kodlarını nasıl elde edebilceğimizi de görmüş olacağız. Fazla uzatmadan kodlarımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 05 Eylül Cuma 2008 15 39984 3,6
Kimse sana senden iyi öğüt veremez.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009