Jquery'de Tanımlayıcı Değiştirme
Bu yazımda Jquery ile tanımlama yaparken kullandığımız işaretçiyi değiştirebileceğimizi göstereceğim. Jquery ile tanımlama yaparken standart olarak
jQuery ve
$ ifadelerini kullanmaktayız. Ancak jquery içinde yer alan
noConflict fonksiyonu ile kendi tanımlayıcımızı da belirleyip kullanabiliyoruz. Ayrıca bu değişiklikle beraber standart tanımlayıcıları da kullanabiliyoruz. Kodlamalarımızı kişiselleştirmek ve basitleştirmek için güzel bir yöntem.
Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran
26 Aralık Cuma 2008
2
14293
5,0
MySql'de Stored Procedure Tanımlama ve Kullanma
Bu yazımda MySql veritabanı ile stored procedure oluşturmayı ve kullanmayı göreceğiz. Bir önceki yazımda MySql ile fonksyion tanımlamayı ve kullanmayı görmüştük. Şimdi ise stored procedure oluşturmayı ve kullanmayı göreceğiz. Bu işlem bizlere programlama tarafında daha az kodlama yapmamızı, fonksiyonel çalışmamızı sağlıyor. Ayrıca yapacağımız işlemleri birçok farklı yol ile yapma fırsatı buluyoruz.
Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran
24 Aralık Çarşamba 2008
8
28028
3,0
MySql'de Fonksiyon Tanımlama ve Kullanma
Bu yazımda Mysql veritabanında fonksiyon tanımlama ve kullanmayı göreceğiz. Veritabanı ile projeler geliştirdiğimizde kesinlikle ihtiyaç duyacağımız ve kullanacağımız trigger, stored procedure, fonksiyon gibi yapılar projelerimizin daha anlaşılır daha kolay yapıda olmasını sağlıyor. Ayrıca performans kazancı sağlıyor. Bu yazımda da ilk olarak Mysql ile fonksiyon oluşturmayı ve bu fonksiyonu C Sharp ve Asp.net ile kullanmayı göreceğiz.
Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran
24 Aralık Çarşamba 2008
2
25398
4,0
Asp.net ve Ms Sql ile Dataları Sayfalama İşlemi
Bu yazımda bir önceki yazımda anlattığım
mysql ile dataları sayfalama işlemini Ms Sql ile nasıl yapabileceğimizi göstereceğim. Mysql ile sayfalama işlemi için Mysql'in komutlarından olan limit komutu ile sayfalama yapıyoruz. Ms Sql'de ise sayfalama yapmak için satır sayılarını veren fonksiyonu kullanacağız. Bu fonksiyon ile tablomuzda sanki satır numaralarını tutan bir alan oluşturuyormuşuz gibi bir sorgu kullanarak bu satır numaraları ile sayfalama işlemini yapacağız.
Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran
21 Aralık Pazar 2008
28
28223
4,3
Asp.net ve Mysql ile Dataları Sayfalama İşlemi
Bu yazımda web ortamında Mysql ile aldığımız verileri sayfalamayı anlatmaya çalışacağım. Bu yöntemi kendi sitemde kullanıyorum ve bir arkadaşın nasıl yaptığımı sorması üzerine bu yazıyı hazırlamaya karar verdim. Yazmayı planladığım, oldukça faydalı olacağını düşündüğüm bir yöntem. Bu yöntem ile bloglarda, forum sitelerinde, haber sitelerinde gördüğümüz sayfalama işlemlerini çok rahat yapabiliriz. Sayfalama için gereken adımlara ve yapmamız gereken işlemlere bakalım.
Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran
20 Aralık Cumartesi 2008
7
22351
4,8
Jquery ile Kendi Eklentilerimizi Hazırlama
Bu yazımda Jquery ile kendi eklentilerimizi hazırlamayı göstermeye çalışacağım. Eklenti derken; jquery'e ek olarak hazırlayacağımız fonksiyonlar diyebiliriz. Hazırlayacağımız fonksiyonları jquery ile beraber kullanabiliriz. İnternette dolaşırken gördüğüm, başkaları tarafından hazırlanmış jquery eklentileri bu şekilde yapılmış ve bende bundan sonra geliştireceğim jquery eklentilerini bu şekilde yapacağım. Böylece daha fonksiyonel daha kullanışlı bir kodlama yapmış oluyoruz. Jquery ile eklenti hazırlamayı anlatacağım basit bir örnekle daha iyi kavrayabiliriz.
Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran
14 Aralık Pazar 2008
0
20420
2,0