mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Yeni (Büyük İhtimalle Son) Bir Eğitim Yılı Daha
Yeni (Büyük İhtimalle Son) Bir Yıl DahaBugün itibariyle yeni -büyük ihitimalle benim için son- bir eğitim yılına başlamış oluyoruz. Eğitim hayatımda 15 yılı geride bıraktım ve 16. yıla bugün itibariyle başlıyorum. İnsan hayatı için oldukça önemli bir zaman dilimi. Hele ki insanın en verimli çağının olması da ayrı bir önem katıyor! Ancak ülkemizdeki eğitim sistemi bu kadar önemli bir zaman dilimini geçirmek için biraz caydırıcı bir etmen. Ancak tüm bu şartlara rağmen bu zamanı geçirmiş bulunuyoruz. Umarım gün geçtikçe herşey yerine oturur. Artık eğitim hayatımda son seneye gelmiş bulunuyorum. Son sene oldukça yoğun geçecek gibi görünüyor. Projeler, bitirme projeleri, iş telaşı, askerlik konusu gibi birçok telaş bekliyor. Umarım benim, arkadaşlarım, okulum ve ülkem için başarılı, hayırlı bir eğitim yılı olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Eylül Pazartesi 2009 2 10533 3,7
Yeni Bir Final Dönemi
Yeni Bir Final DönemiBugün itibariyle okulumuzda finaller başlamış olup, ben de ilk finalimi olmak için yarını beklemekteyim. Benim için yarın başlayacak olan final dönemi iki hafta sürecek ve son bulacak. Bu süreci yaşayanlar ve yaşayacak olanlar tıpkı benim gibi ve resimdeki gibi oldukça yorgun, sıkıntılı, stresli oluyorlar. Bu dönemde ders çalışma veya sınavların stresi sebebiyle pek fazla birşey yapılamıyor. Bunun için bu süreç içinde bloğumla ve özel çalışma konularımla fazla ilgilenemeyeceğim. Ancak finallerin ardından çalışmalarıma ve paylaşımlarıma kaldığım yerden devam edeceğim. Umarım bu stresli dönemi yaşayacak olan herkes ve ben bu dönemi en iyi şekilde geride bırakırız. Başta kendime olmak üzere herkese başarılar diliyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Haziran Pazartesi 2009 1 12618 4,6
Stajım Microsoft Yaz Okulu'nda
Stajım Microsoft Yaz Okulu'ndaBu yaz yapmak zorunda olduğum ikinci ve son stajımı Microsoft Yaz Okulu'nda yapacağım. Yaklaşık 1500 kişinin başvurduğu Microsoft Yaz Okulu'na bölümümüzden ben dahil 3 kişi katılacağız. Ben, Hasan Alper Öcalan ve Sinan Özkan bölümümüz adına katılacağız. Üçümüzde stajımızı Ankara'da yapacağız. İlk açıklamada ben İzmir'de gözüksem de daha sonra yapılan bir değişim ile stajımı diğer arkadaşlarımıla beraber Ankara'da yapacağım. İlerisi için ve hedeflerim için güzel bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Umarım katılan herkes için hayırlı olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Mayıs Perşembe 2009 11 12829 4,5
Bilişim Günleri Ardından
Bilgisayar Mühendisliği Topluluğu olarak organize etmiş olduğumuz 'Bilişim Günleri 2009' etkinliğimizi bugün itibariyle başarılı bir biçimde sonlandırdık. Başarılı olduğumuzu etkinliğimize katılan katılımcıların ve konuşmacıların görüşleri gösteriyor. Topluluğumuz dönem başında yeni kurulan bir topluluk. Aramızda daha önce böyle bir organizasyon düzenleyen tecrübeli birisi yok. Ancak düzenlemiş olduğumuz bu etkinlik birkaç eksiklik ve hata dışında oldukça başarılı bir süreç olarak geçti. Organizasyon ve program çok iyi olmasına rağmen beklediğimiz katılım sayısına ulaşamadık. Birçok firma ve kuruluştan gelen çok önemli konuşmacılar etkinliğimize katılanları ve bizleri aydınlattılar. Hem bilgi verici hem de ileriye dönük oldukça önemli seminerler oldu. Topluluk olarak gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonu başarılı bir biçimde planladık ve gerçekleştirdik.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Parmak İzinden Yüz Tanıma Projesi
Parmak İzinden Yüz Tanıma ProjesiBölüm başkanımız Profesör Doktor Şeref Sağıroğlu başkanlığında yürütülen "Parmak İzinden Yüz Tanıma Projesi" geliştirildi. Dünyada ilk kez böyle bir proje geliştirilmekte ve bu projeye bölüm başkanımız Şeref Sağıroğlu başkanlık etmekte. Projenin geliştirilmesinde rol alan diğer isimler ise Araştırma Görevlisi Uraz Yavanoğlu ve Araştırma Görevlisi Necla Özkaya. Hocamız bu projeyi bizlere yaklaşık bir yıl önce anlatmış ve geliştirmeye devam ettiklerini söylemişti. Büyük bir aşama kaydedildikten sonra yapılan bir toplantı ile bu proje tanıtıldı. Birçok basın ve yayın organında da proje hakkında bilgiler yer aldı. Ayrıca topluluğumuzun logosunda yer alan parmak izi de bu projeden esinlenerek tasarlandı. Umarım bu proje hem hocalarımız için hem ülkemiz ve dünyamız için hem de bölümümüz için hayırlı olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 06 Mayıs Çarşamba 2009 3 14426 5,0
Bilişim Günleri 2009 (12-13-14 Mayıs)
Bilişim Günleri 2009 (12-13-14 Mayıs)Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Topluluğu tarafından organize edilen "Bilişim Günleri 2009" etkinliği 12-13-14 Mayıs günlerinde Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Akademi Salonunda gerçekleştirilecektir. Bölümümüz altında yer alan toplulukların birleşmesi ile beraber önemli organizsayonlar için karar alınmıştı. Bunlardan ilki ve en büyüğü önümüzdeki hafta düzenlenecek olan "Bilişim Günleri 2009" organizasyonudur. 3 gün sürecek olan bu etkinlikte birçok kurum ve kuruluştan yöneticiler, uzmanlar yer alarak bilgi ve tecrübelerini bizlerle paylaşacaktır. Ayrıca güncel konular hakkında, kendi uzmanlık alanlarında bilgi ve tecrübelerini bizlerle paylaşacaklardır. Teknoloji, yazılım, donanım gibi konularda ülkemizdeki önemli firma ve kuruluştan katılacak olan konuşmacıların bir arada olacağı güzel bir etkinlik bizleri bekliyor. Önümüzdeki hafta düzenlenecek olan bu etkinliğe topluluk ve bölüm olarak herkesi beklemekteyiz. Bu güzel ve önemli etkinlikte sizleri de aramızda görmek ve misafir etmek isteriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 06 Mayıs Çarşamba 2009 1 10816 4,3
Hizmet amaçlı işler başarıya, kar amaçlı olanlar ise başarısızlığa yöneliktir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009