mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Bilgisayar Mühendisliği Topluluğu
Bilgisayar Mühendisliği Topluluğu
Bugün bölümümüzde yer alan toplulukları tek çatı altında toplayarak oluşturduğumuz "Bilgisayar Mühendisliği Topluluğu" için tanışma çayı düzenledik. Oldukça güzel bir etkinlik oldu. Bölümümüz altında tek bir topluluk haline geldik ve amacımız kalıcı, köklü ve başarılı bir topluluk haline gelmek. Bunun için arkadaşlarım ile beraber elimizden geleni yapacağız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 16 Mart Pazartesi 2009 0 12557 4,7
Okul ve Projeler
Okul ve ProjelerYeni dönemin başlamasının ardından yeni dersler ile beraber yeni projeler yapmamız gerekiyor. Bu dönem proje bakımından oldukça zengin geçecek. Almış olduğum derslerden 3 tanesinde proje geliştirmemiz gerekiyor. Benim en büyük avantajım ise bu projelerin web tabanlı olacak olması. Çalışmalara yavaştan başladım ve projelerde ağırlıklı olarak Ajax teknolojisini kullanmaya çalışacağım. Bazı projeleri tek olarak bazılarını da grup olarak yapacağız. Yazılım mühendisliği dersinde web tabanlı bir proje istendi ve bunun için kendi bloğumu gözden geçirip proje olarak sunacağım. Veritabanı sistemleri dersinde de web tabanlı bir proje istendi. Bunun için arkadaşım Sinan Özkan ile beraber bir proje yapacağız. Son olarak web uygulamaları dersinde Jquery ve Ajax konusunu ele alıp hem proje hazırlayıp hem de seminer tarzında bir sunum yapacağım. Umarım hepsi başarılı olur ve amacına ulaşır.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 21 Şubat Cumartesi 2009 0 11474 5,0
Tatil Bitti. Yeni Bir Dönem Daha Başlıyor
Bugün yarıyıl tatilinin son günü ve yeni bir dönemin başlangıcına kendimi hazırlamaya çalışıyorum. Üniversite hayatımın üçüncü yılı içindeyim ve altıncı döneme başlayacağım. Okul hayatı, yaşadığımız heyecan, stres ve koşuşturma ile inanılmaz derecede hızlı geçiyor. Geçtiğimiz dönem oldukça yoğun geçti ve üç hafta kadar bir süre dinlenme fırsatı bulduk. Bu zaman dilimini de geride bıraktık ve yoğun geçeceğini beklediğim bir dönemin daha arifesindeyiz. Umarım herşey hepimiz için iyi olur diyerek bu döneme giriş yapmaya hazırlanıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 15 Şubat Pazar 2009 7 11135 3,5
Sınavların Ardından
Sınavların ArdındanBugün itibariyle yoğun bir sınav dönemiyle beraber bir öğretim dönemini daha geride bırakmış bulunuyorum. İyisiyle kötüsüyle bir dönemi daha arkamızda bırakarak yaşamaya, yaşlanmaya devam ediyoruz. Önümüzde uzun olmasa da kendimizi dinlendirmeye yetecek kadar bir zaman dilimi var. Şu anda düşündüğüm tek şey bu yoğun dönemin tüm etkilerini üzerimden atmak ve rahat düşünür bir hale gelmek. Daha sonra çalışmalarımı devam ettirerek, kendimi ve bloğumu iyi bir noktaya getirmek için elimden gelen gayreti göstereceğim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Yine Bir Dönem Sonu
Yine Bir Dönem SonuBugün itibariyle üniversite hayatımda bir dönemi daha bitirmiş bulunuyorum. İyiysiyle kötüsüyle bir dönemi daha geride bıraktık. Sırada ise bu dönemin hesabını vereceğimiz sınav dönemi yani final dönemi var.  Hiç ara vermeden önümüzdeki hafta sınavlarımız başlayacak. Önümüzdeki dönemde sınavlarımın olacak olması ve benimde sınavlara zaman ayıracak olmamdan dolayı bloğuma ve paylaşımlara fazla zaman ayıramayacağım. Tüm arkadaşlarıma, sınavlara girecek olanlara ve de kendime başarılar dileyerek, bu zorlu döneme hazırlık yapıyorum. Umarım bu süreç dönüşünde paylaşımlarımız ve çalışmalarımız en iyi şekilde devam eder.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Yoğun Dönemin Ardından
Yoğun Dönemin ArdındanSon birkaç haftadır sınavlarımın varolması, bitirmem gereken ödevler ve projeler nedeniyle çok yoğun bir dönem geçirdim. Bu yoğunluk nedeniyle bloğumda fazla paylaşım yapamadım. Dersler dışında çalışmalarıma fazla zaman ayıramadım. Bugün itibariyle sınavlarım bitti ve bayram tatili hazırlıkları başladı. Bayram tatilinde zaman ayıramadığım çalışmalarıma devam edeceğim, bloğumda elimden geldiğince paylaşıma devam edeceğim. Ayrıca bazı yeni konularda da çalışmalara başlayacağım. Bunlardan ilki de XNA ile oyun geliştirme. İlk olarak basit bir oyun yapmayı planlıyorum. Daha sonra aklımda olan bazı jquery uygulamalarını bitimeyi umut ediyorum. Önümüzdeki bayram tatili hem güzel bir bayram geçirmek, hem dinlenmek hem de eksikliklerimi tamamlamak için güzel bir fırsat. Umarım hepimiz için faydalı bir süreç olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 04 Aralık Perşembe 2008 0 10249 0,0
Hata yapmayan bir insan genellikle hiçbirşey yapmıyordur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009