mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Microsoft Ajax ile Script Kodlama Yapmak (Webmethod ve pageLoad)
Bu yazımda Microsoft Ajax teknolojisine hafif bir giriş yaparak Microsoft Ajax teknolojisinde yapabileceğimiz Javascript kodlamasından ve bu işlemlerde webmethod çağırma işlemini nasıl yapacağımıza bakacağız. Bundan önce daha çok Jquery ile Ajax işlemlerini yapıyor idik. Şimdi de aynı kodlama biçimini Microsoft Ajax teknolojisinde nasıl kullanacağımız konusuna giriş yapacağız. Ancak UpdatePanel gibi kontrolü nasıl kullandığımıza girmeyeceğim. Updatepanel kullanımı ile Microsoft Ajax işlemi oldukça kolay biçimde yapılabiliyor. Bu yazımda Jquery ile yaptığımız işlemlere yakın işlemlere bakacağız ve bazı kolaylıklardan bahsedeceğim. Şimdi bunlara kısaca göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Nisan Çarşamba 2009 8 15973 3,0
Eğitim Tadında Etkinlik 2009 - Gazi Üniversitesi
Eğitim Tadında Etkinlik 2009 - Gazi Üniversitesi1 Nisan Çarşamba günü Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Akademi Salonu'nda saat 13:30 ile 17:00 arasında Zirvedeki Beyinler Eğitim Kulübü ile YazilimDevi.com tarafından "Eğitim Tadında Etkinlik 2009 - Gazi Üniversitesi" etkinliği düzenlenecektir. Etkinlikte Engin Demiroğ (Zirvedeki Beyinler Eğitim Uzmanı) konuşmacı olarak katılacak. Etkinlikte "Yazılım ve Kariyer", "Mühendislik ve Yazılım", "Asp.net ve Ajax" ile "Linq" konuları ele alınacaktır. Bu etkinlik benim de görev aldığım Bilgisayar Mühendisliği Topluluğu (BMT) tarafından düzenlenmektedir. İlgilenen herkesi etkinliğimize bekleriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » 411 Length Required Hatası ve Çözümü
Bu yazımda "411 Length Required" hatasından ve çözümünden bahsedeceğim. Öncelikle bu hatayı Jquery ile Asp.net sayfasına Ajax isteği yaparken yaşadım. Ayrıca bu hatayı sunucumda yaşadım. Kendi bilgisayarımda herhangi bir hata olmazken sunucuda bu hatayı aldım. Bunun da nedeni olarak Jquery ile Ajax işlemlerinde HTTP bilgilerinin uyuşmazlığından kaynaklandığını öğrendim. Bu sorunu çözmek için Jquery ile Ajax işlemi için yazmış olduğumuz Ajax metodunda data parametresini parametre olsada olmasada tanımlamak gerekiyor. Bu şekilde bu hatadan kurtulmuş oluyoruz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Jquery ile Asp.net Sayfasına Ajax İsteğinde Bulunma
Bu yazımda Jquery ile Ajax işlemlerinde direk olarak sayfamıza Ajax isteğinde bulunmayı göstermeye çalışacağım. Daha önce Jquery ile Ajax işlemlerinde genelde metotları, ashx (generic handler) dosyalarını ve web servisleri kullanmıştık. Şimdi ise bunlara asp.net sayfamızı ekliyoruz ve Ajax isteğini asp.net sayfamıza yapıyoruz. Böylelikle Jquery ile Ajax işlemlerini daha iyi kavramış olacağız ve daha güzel uygulamalar geliştirebileceğiz. Ayrıca Ajax isteğinde bulunabileceğimiz nesneleri de yani seçeneklerimizi de artırmış oluyoruz. Şimdi bu uygulama için yazmamız gereken Jquery kodlarına bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Sitemin Kodlarını Yeniledim ve Yayınladım
Sitemin Kodlarını Yeniledim ve YayınladımBugün itibariyle bloğumun kodlama alt yapısını değiştirerek daha doğrusu optimize ederek yayınladım. Okulda almış olduğum yazılım mühendisliği dersinde bloğumu proje olarak sunacağım ve bunun için bir süre önce yenileme işlemine başlamıştım. Siz kullanıcıların gördüğü kısmı tamamen yeniledim ve kodları optimize ettim. Benim kullandığım bölüm olan yönetim panelini ise tam olmasa da çoğunlukla yeniledim. Özellikle yönetim bölümünde Ajax teknolojisini kullanacağım. Kodlama yanında veritabanı sorgulamalarını da optimize etmeye çalıştım. Ayrıca birkaç ekleme ve tasarımda ufak tefek değişimler oldu. Umarım bundan sonra yeni kod alt yapısı ile ziyaretçilere daha hızlı daha kullanışlı bir blog sunarım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 14 Mart Cumartesi 2009 0 11617 4,6
Son Yaptıklarım Bölümü
Bugün itibariyle bloğumda yeni bir bölüm olan "Son Yaptıklarım" bölümünü Jquery ve Ajax kullanarak hazırladım ve kullanıma sundum. Bu bölümde günlük gelişmeleri, günlük yaşadıklarımı sizlerle paylaşacağım. Hem yaptığım örnekleri sitemde kullanmak hem de bu konularda ilgilenenlere örnek olması açısından bu türlü uygulamaları hazırlayıp sitemde de kullanmaya çalışıyorum. Umarım hem benim için hem de ilgilenenler için faydalı olur. Ayrıca günlük olayları, yaşadıklarımı hem paylaşacağım hem de bir anı defteri gibi saklamış olacağım. Diğer faydalı bir yönü de bu olsa gerek.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Ne edersen kendine, edersin kendi kendine.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009