mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net ile Resim Üzerine Yazı Yazma
Asp.net ile Resim Üzerine Yazı Yazma

Haber sitelerinde veya resim / fotoğraf üzerine kurulu güncel sitelerde gördüğümüz bu uygulamayı asp.net ile nasıl yapacağımıza bakalım. Tabi birçok yolu var ama ben bunlardan birini göstereceğim. Yaptığım uygulamanın ekran görüntüsü öncesi ve sonrasıyla yukarıdaki gibidir.

Kodlarımıza bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Ağustos Perşembe 2008 33 40393 3,7
Asp.net ile Xml Belgeleri Okuma
Bu yazımda herhangi bir xml belgeyi okuma ve bu belgedeki değerleri alarak bu değerleri nasıl kullanabileceğimizden bahsedeceğim. Bu konuyu anlatırken vereceğim örnekte xml belgesi olarak kendi sitemin rss beslemesini kullanacağım. Günümüzde internet ortamında çok daha çabuk haberleşmemizi sağlayan ve iletişim de çok kolaylıklar sağlayan xml belgelerle bu yöntemi kullanarak çeşitli uygulamalar yapabiliriz. Örneğin;
  • birçok site de kullanılan para ve borsa bilgilerini,
  • hava durumu bilgilerini,
  • haberleri (son dakika haberleri, spor haberleri) bu yöntemle çekerek sitemizde yaptığımız uygulamalarla kullanıcılara sunabiliriz. Böylece sitemiz için farklı içerikler elde etmiş oluruz.
Peki bu olayı nasıl yapacağız?
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Ağustos Perşembe 2008 27 54597 3,5
Asp.net ve Veritabanı ile XML Oluşturma ve Xsl ile Şekillendirme
XML Oluşturma ve Xsl İle Şekillendirme - Ekran GörüntüsüAsp.net ve veritabanı ile xml oluşturup, oluşturduğumuz xml'i xsl dosyası ile nasıl şekillendirebileceğimizi göstereceğim. Yapacağım örneğin ekran görüntüsü tamamen yandaki gibi olacak. Örnekte veritabanı olarak access kullandım ve xml dosyasını kodlarla oluşturdum.

Bütün bunlar için projemizde bir tane aspx uzantılı bir sayfa, oluşturacağımız xml'e şekil vereceğimiz bir xsl dosyası ile kullanacağımız access veritabanı var.

Kodlarımıza ve veritabanımıza bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 27 Ağustos Çarşamba 2008 9 26785 5,0
Asp.net ile Dll Oluşturma ve Kullanma
Asp.net ile dll dosyası oluşturup, bu dll'i nasıl kullanacağımızdan bahsedeceğim. Şimdiye kadar yaptığımız bir çok projede bir çok dll dosyasını projemize ekleyip kulanmışızdır. Dll'in amacı yazdığımız kodların herkes tarafından bilinmesini ve görülmesini engellemek. Bu amaçla bu olayı genelde ticaret ile uğraşan yazılımcılar tercih ediyor. Peki biz kendi dll dosyamızı oluşturup, projemizde nasıl kullanacağız?

Öncelikle dll dosyamızı oluşturmak için Visual Studio ile şu yolu izlemeli ve projemizi oluşturmalıyız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 25 Ağustos Pazartesi 2008 13 35998 4,7
İnner Join ile Tabloları Bağlama
Veritabanı uygulamaları ile ilgili paylaşımlarıma devam ediyorum. Şimdi de inner join ile 2 tablo arasında ilişki kurma üzerine bir örnek verdim. Bu örnekte; ürünler ve kategoriler var ve biz inner join ilişkisi ile hangi ürünün hangi kategoride olduğunu belirleyeceğiz.

Kodlarımıza ve veritabanımıza bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 25 Ağustos Pazartesi 2008 6 66378 3,4
Left Join ile Çoklu Tablo Bağlama
Sitemi yaparken veritabanı ilişkileri hakkında bir çok şey öğrendim. Bunlardan şimdi bahsedeceğim left join ile tablolar arası ilişki kurabiliyoruz. Bu olayı bir örnekle açıklamaya çalışacağım. Vereceğim örnekte; haber ve haberin bulunduğu kategoriyi yazdıracağız. Kategoriyi bulurken bu left join ilişkisini kullanacağız.

Kodlarımıza ve veritabanımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 24 Ağustos Pazar 2008 8 33892 4,8
Gençken bilgi ağacını dikmesek, yaşlandığımız zaman gölgesine sığınacak bir yerimiz olmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009