mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net, Jquery ve Ajax ile Yapmış Olduğum Galeri Hazır
Ajax ile Hazırladığım Galeri Hazır

Jquery ve ajax kullanarak hazırladığım galeri sitesini bitirdim. Bu uygulamayı asp.net, jquery ve ajax kullanarak hazırladım. Birden bire aklıma geldi ve 1 günde bu hale getirdim ve hazırladım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Asp.net'te Data ile Yüklenen Dropdownlistin İlk Elemanını Değiştirme
Bu yazımda dropdownlist, combobox gibi kontrolleri data ile yüklediğimizde ilk elemanlarının değerlerini ve text değerlerini nasıl değiştirebileceğimizi göstereceğim. Bu tür olaylarda data yüklediğimiz kontrollerin ilk elemanı hep ilk sırada gelen data olur. Bunun böyle olması yaptığımız uygulama için sorun yaratabilir veya göze hoş gelmez. Bunu önlemek ve bu kontrolleri data ile yüklediğimizde ilk değerlerini değiştirmek için şöyle bir kod yazabiliriz:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 25 Eylül Perşembe 2008 3 24020 4,7
Linq ile Dizindeki Dosyaları Gösterme
Linq konusu üzerine çalışmaya, yeni şeyler öğrenmeye devam ediyorum ve öğrendiğim faydalı bilgileri buradan sizlerle paylaşıyorum. Bu yazımda daha önce bu yazımda bahsettiğim dizindeki dosyalara ulaşma örneğini bu sefer linq yöntemini kullanarak nasıl yapabileceğimizi göstereceğim. Linq konusu üzerinde daha önce yaptığımız bazı örnekleri göstermiştim. Artık daha farklı kullanış yöntemlerini sizlerle paylaşıyorum. Bu paylaşım da bunlardan ilki.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 23 Eylül Salı 2008 3 14934 4,0
Linq to Xml (Linq Konusuna Devam)
Son günlerde üzerinde çalıştığım Linq ile şimdi de xml belgeleri nasıl kullanabileceğimizi göstermeye çalışacağım. Linq to xml ile xml belgeleri sorgulayıp bu belgelerden alınan verileri kullanacağız. Bu yolla yine birçok işi rahatlıkla çözeceğiz. Linq to xml için Framework 3.5 kullanıyoruz. Kodlama yapacağımız sayfaya System.Xml.Linq kütüphanesini eklememiz gerekir.
Yapacağımız örneğe ve kodlara bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 22 Eylül Pazartesi 2008 6 21740 5,0
Jquery ve Ajax ile Kullanıcı Kontrollerini Kullanma - 1
Bu yazımda jquery ve ajax metodu ile kullanıcı kontrollerini (user control) okuyup sayfamıza eklemeyi göstereceğim. Bu yöntemi kullanarak tek sayfa ile basit bir websitesi hazırlayabiliriz. Masterpage gibi tek bir sayfa tasarlayıp, kullanıcı kontrollerini belirlediğimiz bölüme jquery ve ajax kullanarak sayfa postback olmadan yükleyip, sitemizin tüm içeriğini tek seferde yani sayfa yenilemeden kullanıcılara sunabiliriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 19 Eylül Cuma 2008 2 22913 4,2
Asp.net ile Text Dosyaları Üzerinde Yazma, Okuma, Ekleme İşlemleri
Bu yazımda text dosyalarına veri ekleme, veri yazma ve text dosyalarını okuma işlemlerini anlatacağım. Başlıkta hem ekleme hem de yazma işlemi diye belirtmemim nedeni; ikisinin de farklı durum olmasından. Kendim bir konu üzerinde log dosyası oluşturuyorum ve bu log dosyasına veri eklemek için küçük bir araştırma yaptığımda sadece tek seferlik verinin nasıl ekleneceğini buldum. Yani; text dosyasına veri eklediğimizde sadece o an eklediğimiz veriler kayıt ediliyor. Halbuki ben text dosyasının içindeki verilerin üstüne ek olarak nasıl veri ekleyeceğimizi arıyordum. Aramalarım sonucunda bu işlemi de yaptım ve sizlerle paylaşmak istedim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 18 Eylül Perşembe 2008 15 41727 3,5
Önceki 1 2 3 ... 14 15 16 17 18 ... 21 22 23 Sonraki
Ne edersen kendine, edersin kendi kendine.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009