mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net ile Veritabanında Tutulan Verilerin Özetini Çekme
Bu yazımda internette çok sık kullanılan yöntemlerden biri olan verilerin özetini çekme olayını nasıl yapabileceğimizi anlatacağım. Bu işlemde asp.net ile c sharp kullanarak veritabanından çekeceğimiz verilein özet bilgisini elde edeceğiz. Bu olayı yapmak için birkaç yöntem kullanabiliriz. Kendi geliştireceğimiz yöntemlerle daha farklı yöntemlerde elde etmemiz mümkün. Ben bunlardan birkaçı hakkında bahsedeceğim. Bunların yanında birde Asp.net ile html taglar bulunan bir string verisinde ki html tagları temizleyerek sadece string'i elde etmeyi de göreceğiz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 17 Ekim Cuma 2008 17 26101 3,7
Asp.net'te Accordion Uygulamasını Veritabanı ile Kullanma
Bu yazımda jquery yardımı ile yapılan accordion uygulamasını veritabanı ile doldurarak kullanmayı göstereceğim. Daha önce bu yazımda accordion uygulamasını basit olarak anlatmıştım. Şimdi ise bu uygulamayı bilgileri veritabanından çekerek oluşturacağız. Bunun için Asp.net kontrolü olarak Repeater kullanacağız. Kullandığımız bu repeaterı accordion uygulamasına uygun şekilde tasarlayacağız. Son olarakta istediğimiz verileri repeatera yükleyeceğiz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » C Sharp'ta Tarih Üzerinde İşlem Yapan Metotlar
Bu yazımda C Sharp ile tarih üzerinde işlem yapan metotlara ve özelliklerine değineceğim. Bu yazıyı hazırlamamın nedeni; bugünlerde bloğumda kullanmak üzere hazırladığım takvim uygulamasıdır. Bu uygulamada anlatacağım metotları ve özellikleri kullandım. Takvim uygulamasını okul yoğunluğu nedeniyle yapıp siteme entegre etmem biraz zaman alacak gibi. Ancak bu konuyu yaparken faydalandığım bu bilgileri sizlerle paylaşmak istedim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 13 Ekim Pazartesi 2008 3 18805 3,7
Asp.net'te Session ile Sayfaların Okunma Bilgisini Tutma
Bu yazımda hazırladığımız websitelerinde dinamik sayfaların bir kullanıcı tarafından okunup okunmadığını kontrol etmeyi göreceğiz. Yani Session ile kullanıcının bir sayfayı okuyup okumadığını belirleyeceğiz. Bu işlem ile sayfalarımızın okunma istatistiklerini daha gerçekçi daha doğru şekilde belirlemiş oluruz. Bu yazıyı yazmamım nedeni de kendi sitemde tuttuğum sayfaların okunma sayılarını kontrol etmeyişimdi. Ama artık Session ile kontrol ederek sayfaların kullanıcı tarafından okunup okunmadığını kontrol ederek, istatistikleri daha doğru şekilde tutuyorum.
Sözü uzatmadan kodlarımıza ve nasıl yaptığımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 08 Ekim Çarşamba 2008 4 23186 4,3
Jquery ve Ajax ile Edit Update İşlemleri
Bu yazımda jquery ve ajax ile veritabanındaki verileri nasıl değiştirebileceğimizi göstereceğim. Uzun zamandır düşündüğüm ancak şu anda yapmayı başardığım bu uygulamayı tamamen bitirdim. Data ile yüklediğimiz herhangi bir data kontrolünde (gridview, datalist, repeater... ) bu işlemi yapabileceğiz. Ancak bu işlemleri yaparken yine user control kullanacağız. User control üzerinde data yüklediğimiz kontroldeki datalar ile oynacağız. Kodlarımızı ve nasıl yapıldığını kısaca açıklayalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 07 Ekim Salı 2008 23 32669 3,3
Linq in Action (E-Book)
Linq in Action (E-Book)Son zamanlarda linq konusu üzerine epey zaman ayırmıştım. Ancak henüz uygulama yapma fırsatı yada uygulama alanı bulamadım. Ancak şu sıralar geliştirdiğim ajax uygulamalarında linq teknolojisini de kullanmayı düşünüyorum. Bunun için linq ile neler yapılabileceği üzerine araştırmalarım ve çalışmalarım devam ediyor. Bu araştırmalar sırasında internette linq ile ilgili güzel bir kaynak daha buldum. Bu kaynağı hemen sizlerle paylaşıyorum. Oldukça güzel bir kaynak. Linq ile ilgilenmeseniz bile arşiviniz için sahip olmalısınız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 03 Ekim Cuma 2008 0 14321 3,0
Önceki 1 2 3 ... 12 13 14 15 16 ... 21 22 23 Sonraki
Ne edersen kendine, edersin kendi kendine.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009