mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Jquery, Ajax ve FaceBox ile Edit Update Uygulaması
Jquery, Ajax ve FaceBox ile Edit Update UygulamasıBu yazımda Jquery, Ajax ve FaceBox ile hazırladığım veri güncelleme uygulamasını tanıtacağım. Daha önce jquery ve ajax ile edit update uygulamasını anlatmıştım. Bu uygulamayı Ajax Uygulamalarım bölümünde edit update uygulaması olarak görebilirsiniz. Şimdi ise bu uygulamayı FaceBox ile entegre ettim. Bu uygulamayı ise buradan test edebilirsiniz. Ayrıca en kısa zamanda Ajax Uygulamalarım bölümünde de sizlere sunacağım. Ayrıca bu uygulamayı tam olarak bitirdiğimde örnek projeyi ve nasıl yaptığımı sizlerle paylaşacağım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 16 Aralık Salı 2008 5 15297 5,0
Jquery ve Ajax ile FaceBox Kullanımı
Geçtiğimiz yoğun dönemde birkaç ödev üzerinde çalışırken hem arkadaşlarımın hem benim ihtiyacım doğrultusunda ajax ve facebox ile ilgili bir uygulamaya ihtiyaç duyduk. Bende bu ihtiyaç doğrutulsunda basit bir uygulama yaparak Ajax ve Facebox kullanımını anlatacağım. Öncelikle yaptığım uygulamada yazarlar ve kitaplar var. Kitapları görüntülerken yazarlar hakkında bilgi almak için kitabın yazarının ismine tıkladığımızda ajax ile yazar bilgilerini çekip, facebox ile kullanıcıya sunuyoruz. Böylece kullanışlı bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Ayrıca örnekte veritabanı ilişkileri de mevcut. Bu bakımdan zengin bir uygulama oldu.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Oracle Data Provider for .Net (E-Book)
Oracle Data Provider for .Net (E-Book)Okulda almış olduğum Veritabanı Uygulamaları dersinde görmüş olduğumuz Oracle veritabanı ve Visual Studio'da kullanımı hakkında güzel bir kaynak. Derste Oracle veritabanı görüyoruz ve ben .Net ile Oracle kullanımı üzerine gitmeyi düşünüyorum. En azından Visual Studio ve C Sharp ile Oracle kullanımını öğrenmek istiyorum. Bu yüzden çalışmalara başladım. Bu kaynağı da internetten buldum ve buradan paylaşıyorum. İlgilenenler için faydalı olacağını düşünüyorum. Programlama dili olarak Visual Basic kullanılmış ancak C Sharp bilen herkes rahatlıkla kulanımını anlayacaktır. Zira kaynak daha çok Visual Studio ve .Net ile beraber nasıl kullanabileceğimizi anlatmış. Önümüzdeki günlerde Oracle kullanımı ve Oracle ile hazırlayacağım uygulamaları buradan takip edebilirisiniz. Bunların yanında faydalı ders notlarını da buradan paylaşacağım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 05 Aralık Cuma 2008 6 15286 5,0
.Net'te MySql ExecuteScalar Metodunu Kullanma
Bu yazımda MySql'de ExecuteScalar metodunu kullanmayı göreceğiz. Daha önce .Net ile MySql kullanmaya başlamıştım ve Ms Sql ile Access'ten farklı olarak birkaç sorunla karşılaşmıştım. Bunlardan biri de ExecuteScalar metodunun kullanımı idi. Şu ana kadar bu metodu kullanmamıştım. Diğer yöntemlerle işlerimi hallediyordum. Ancak bu metodun kullanımını da öğrendim ve sizlerle paylaşıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 05 Aralık Cuma 2008 1 14931 4,3
Asp.net ile Dinamik Site Yapımı (Örnek Uygulama)
Bir arkadaş benden sitemde kullandığım kategorileme mantığını yani dinamik bir site mantığını sordu. Bunun üzerine ben de hem arkadaşımız hem de bu konuyu merak edenlere bir çözüm bir örnek olması için basit bir uygulama yaptım. Bu uygulamada access veritabanı kullandım. Örnek; dinamik bir siteyi nasıl yapacağımızı gösteren bir uygulama oldu. Aşağıdaki linkten uygulamayı indirebilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Aralık Pazartesi 2008 44 143292 4,3
Asp.net Uygulamalarında Namespace ve Class Kullanımı
Web ile uygulamalar geliştirmeye devam ettikçe gördüm ki birçok kez aynı kod bloğunu tekrar tekrar yazıyorum ve gereksiz zaman ve kaynak kaybına neden oluyorum. Bunları önlemek için .Net'in sunmuş olduğu güzelliklerden faydalanarak yapmış olduğum proje veya uygulamalarda ilk işim kendi namespace'mi ve class'larımı oluşturmak oldu. Böylece yaptığım uygulamaları daha fonksiyonel daha anlaşılır daha ekonomik duruma getirdiğimi kısacası optimize ettiğimi düşünüyorum. Bu yazıyı da .Net ile ilgilenenlere faydası olabilir diye hazırladım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Önceki 1 2 3 ... 10 11 12 13 14 ... 21 22 23 Sonraki
Başarısızlıklarınız ile soylu bir şekilde yüzleşin, başarıdan farkı kalmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009