mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
.Net için Hazırlanan MySql Connector Güncellendi
Asp.net MySql Connector 5.2 GüncellendiNet uygulamalarında Mysql kullanmak için hazırlanmış olan Mysql Connector güncellenmiş ve yeni özellikler eklenerek eksiklikleri tamamlanmış. Benim de kullandığım Mysql Connector 5.2 sürümü güncellenmiş ve MySql.Data.dll dosyası olarak yine kullanıma sunulmuş. Ayrıca .net ortamında hazırlanmış olan dll dosya projesine ve dll dosyasına aşağıda vereceğim linkten ulaşabilirsiniz. Ayrıca MySql.Data.dll dosyasından farklı olarak MySql.Web.dll dosyası hazırlanmış ve bu dll altında Profile space'i (membership için), Security ve Common (transaction ve gelişmiş  veritabanı uygulamaları için ) space'leri yer alıyor. MySql.Data.dll ve MySql.Web.dll dosyaları ile artık .net uygulamalarımızda MySql veritabanını çok rahat kullanabiliriz. Şu an bu duyuruyu yapıyorum. Ancak önümüzdeki günlerde bu yenilikleri tek tek inceleyip, faydalı olan bilgileri sizlerle paylaşacağım. Ayrıca MySql'in kendi sitesinden indirebileceğimiz dosyalar arasında dll dosyaları, dll dosyalarının projesi ve kodları ile bunların kullanımı anlatan küçük bir e-book var.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 25 Kasım Salı 2008 8 18532 3,3
Jquery ve Ajax ile Basit Kişisel Site Uygulaması
Jquery ve Ajax ile Basit Kişisel Site

Jquery ve ajax ile basit kişisel site niteliğinde bir uygulama hazırladım. Buradan uygulamayı görebilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 24 Kasım Pazartesi 2008 5 15834 0,0
Learning Asp.net 3.5 (E-Book)
Learning Asp.net 3.5 (E-Book)Son günlerde gezdiğim sitelerde birçok kez karşılaştığım bu kaynağı sizlerle paylaşıyorum. En güncel kaynaklardan biri ve Asp.net'i her yönü ile ele almış ve tüm detayları güzel bir şekilde anlatan bir kaynak. Güncel olması da ayrı bir avantajı. Örnekler Visual Studio 2008 ile anlatılmış. Asp.net 3.5, Ajax, Linq ve .net ile site hazırlama konularını çok detaylı biçimde anlatan güzel ve güncel bir kaynak. Birçok yabancı blogda ve sitede karşılaştım. Bu yüzden bu kaynağı sizlerle de paylaşıyorum. Ayrıca arşivimizi genişletmek için sahip olacağımız en iyi kaynaklardan birisi.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 14 Kasım Cuma 2008 20 24533 3,0
Asp.net'te Form Bilgilerinin Birden Çok Gönderilmesini Engelleme
Bu yazımda birçok kişinin muhtemelen birçok defa karşılaştığı problemi nasıl engelleyebileceğimizi göstereceğim. Benimde başıma gelen bu olayları engellemek sitelerimiz için iyi olacaktır. Bu olay ise; form bilgilerinin birden fazla kez server'a gönderilmesi durumu. Mesela sayfamızda bir botun var ve bu butonla veritabanına kayıt giriyoruz. Çoğu kez bu olay normal şekilde çalışsa da bazen bu kayıtlar birden fazla kez veritabanına kayıt ediliyor. Bu sorunu basit bir şekilde javascript ile çözebiliriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 13 Kasım Perşembe 2008 4 16704 4,3
Rss'de Resim ve Link Sorunu
Bugün sitemi rss ile takip eden arkadaşlardan biri mesaj atarak sitemdeki Rss beslemesinde sorun olduğunu, resim ve linklerin doğru çalışmadığını söyledi. Bunun nedenini biliyordum ancak şimdiye kadar bir sorun olmadığından dolayı bu şekilde devam ediyordum. Ancak arkadaşın isteği üzerine bu sorunu da kısa sürede çözdüm. Sorunun nedeni ise; kullandığım FCK editör idi. FCK editörde resim ekleme veya link verme olayında src ve href değerleri editörün olduğu domaine aitse FCK editör bu değerleri domain olmadan yazdırıyordu. Bu nedenle de Rss beslemesini farklı domainlerde (feedburner gibi) veya rss okuyucularında takip edenler için linklerde ve resimlerde sorun oluyordu. Bu sorunu ufak bir metot ile çözdüm.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 10 Kasım Pazartesi 2008 0 13476 3,7
Asp.net ile Veritabanından Alınan Verileri Numaralandırma
Bu yazımda veritabanından aldığımız verileri numaralandırarak sayfaya yazdırmayı göstermeye çalışacağım. Bu uygulamayı birçok blogda yorumları sıralarken gördüm. Özellikle wordpress tabanlı bloglarda çok sık kullanılan bir yöntem. Bende bu uygulamayı asp.net ile yapıp sizlerin kullanıma sunuyorum. Bu uygulamayı bloglarda olduğu gibi yorumları veya istediğimiz verileri numaranlandırmak için kullanabiliriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 21 Ekim Salı 2008 0 14956 5,0
Önceki 1 2 3 ... 11 12 13 14 15 ... 21 22 23 Sonraki
Kimse sana senden iyi öğüt veremez.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009