mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Jquery ile LightBox Slayt Uygulaması
Son günlerde sitemi yenilerken fotoğraf galerisi bölümünü yenilememiştim. LightBox Slayt sistemini kullanıyordum ancak orada prototype javascript kütüphanesi ve ekstra javascript dosyalar kullanılıyordu ve yüklenmesi geç sürüyordu. Bu sepeble araştırdım ve LightBox olayının jquery ile de yapıldığını gördüm ve hemen Galerim bölümüne entegre ettim. Kullanışı diğer lightbox slaytı ile aynı ama boyut ve dosya olarak küçük bir uygulama olmuş. Bu uygulamayı nasıl kullanacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Tasarımda Değişiklik
Bugün itibariyle sitemin tasarımını değiştirmiş bulunmaktayım. Uzun süre tasarımı değiştirmemiştim. Bu nedenle tasarım üzerinde değişiklikler yaptım. Öncelikle javascript kütüphanesi olan jquery'i kullanmaya başladım. Tasarım olarakta tamamen yeniden kodladım. Ancak sitemin sol (içerik) tarafını değiştirmedim. Sağ tarafı ise yeniden düzenledim. Bu değişiklikler zaman içinde devam edecektir. Umarım yeni tasarım sitemi ziyaret edenlerin hoşuna gider ve daha faydalı paylaşımlara devam ederim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 16 Kasım Pazar 2008 5 11468 3,0
Jquery İnner Fade Uygulaması
Bu yazımda jqeury ile inner fade uygulamasını nasıl kullanabileceğimizi göstermeye çalışacağım. Bu uygulama ile genelde haber sitelerinde kullanılan haberlerin başlıklarını tek tek gösterimi gibi bir uygulama, fotoğraf ve resimler kullanarak hoş bir slayt veya slayt şeklinde manşetler oluşturabiliriz. Son günlerde jquery'i görsel olarak kullanabileceğimiz uygulamaları örnek veriyorum. Bu uygulama da bunlardan birisi. Oldukça kullanışlı ve güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Kodlarımıza ve yapmamız gerekenlere bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Jquery ile Slide View
Jquery ile hazırlanan görsel araçları tanıtmaya devam ediyorum. Bu araçlaradan biri de şimdi tanıtacağım Slide View uygulaması. Bu uygulama ile kendimize slaytlar hazırlayabilir veya manşet alanlar yapabiliriz. Oldukça hoş ve kullanışlı bir uygulama. Nasıl kullanacağımıza ve kodlarımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » FancyBox Kullanımı
Bu yazımda internette gezinirken gördüğüm FancyBox uygulamasını anlatacağım. Bu uygulama jquery kullanılarak hazırlanmış fotoğraf / resim gösterimi veya slaytı yapabildiğimiz oldukça güzel bir uygulama. Oldukça hoşuma gitti ve sizlerle paylaşma gereği duydum. Yapacağımız uygulamalarda böyle görsel uygulamalara yer vererek uygulamamızın değerini artırabiliriz. Şimdi bu uyglamayı nasıl yapabileceğimize bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Asp.net'te Accordion Uygulamasını Veritabanı ile Kullanma
Bu yazımda jquery yardımı ile yapılan accordion uygulamasını veritabanı ile doldurarak kullanmayı göstereceğim. Daha önce bu yazımda accordion uygulamasını basit olarak anlatmıştım. Şimdi ise bu uygulamayı bilgileri veritabanından çekerek oluşturacağız. Bunun için Asp.net kontrolü olarak Repeater kullanacağız. Kullandığımız bu repeaterı accordion uygulamasına uygun şekilde tasarlayacağız. Son olarakta istediğimiz verileri repeatera yükleyeceğiz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Hata yapmayan bir insan genellikle hiçbirşey yapmıyordur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009