mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Microsoft Yaz Okulu İkinci Haftanın Ardından
Microsoft Yaz Okulu İkinci Haftanın Ardından

Bugün itibariyle Microsoft Yaz Okulu Ankara ayağında ikinci haftayı da geride bıraktık. Oldukça güzel, faydalı bir hafta oldu. İlk 2 gün Tayfun Akçay ile SharePoint hakkında bilgiler edinip, kullanma fırsatımız oldu. Son 3 gün ise Daron Yöndem'in katılımıyla beraber çok eğlenceli ve faydalı bir haftayı geride bırakmış olduk. Ayrıca bu etkinlikte geleneksel hal alan bowling organizasyonunu da düzenledik. (Kıl payı birinciliği kaçırdım.)
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Ağustos Cumartesi 2009 3 15977 5,0
Asp.net MVC 2.0 Yayınlandı
30 Temmuz Perşembe itibariyle MVC teknolojisinin yeni sürümü (Preview 1) duyuruldu. Uzun süredir MVC ile ilgilenmekte ve çalışmalar yapmaktayım. Bloğumu da MVC ile hazırlayıp kullanıma koymuştum. Mart ayı sonlarına doğru 1.0 sürümü yayınlanan Asp.net MVC teknolojisinin Temmuz ayı sonunda da 2.0 sürümü duyuruldu. Sürümler arası geçiş oldukça kolay. Bu geçişi 2.0 sürümü ile gelen dökümanlarda görebiliriz. En kısa sürede MVC ile hazırladığım bloğumu 2.0 sürüme geçireceğim. Yeni sürüm ile beraber MVC teknolojisine yeni özellikler eklenmiş ve bir takım hataların çözümleri giderilmiş. Zaman içinde bu değişimleri ve hata çözümlerini yazacağım MVC yazılarımda takip edebilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Asp.net MVC'de Kullanıcı Kontrolü (User Control) Kullanımı
Bu yazımda MVC ile kullanıcı kontrollerini (user control) hem MVC'nin kendi metodu ile hem de Ajax ile kullanmayı göstermeye çalışacağım. MVC ile Html sınıfının altında gelen RenderPartial metodu ile user controlleri çalıştırıp ekrana çıktısını getirebiliyoruz. Bu şekilde sayfalarımızdaki bölümleri user control ile oluşturabilir ve esneklik sağlayabiliriz. Ancak MVC'de bu şekilde bir kullanım için kullanacağımız user controlün System.Web.Mvc.ViewUserControl sınıfından türemesi gerekli. Bu kullanım dışında en kullanışlı yöntemlerden biri de User controlleri Ajax ile beraber kullanmak. Bu şekilde de herhangi bir user controlü Server.Execute metodu ile çalıştırıp, çıktısını string olarak elde edeceğiz. Bunun sonucunda da Ajax ile etkileşimli oldukça güzel birçok uygulama geliştirebiliriz. Şimdi bu kullanımlara göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Asp.net MVC'de View ve MasterPage için CodeBehind Tanımlama
Bu yazımda MVC'de yer alan View ve MasterPage için Codebehind tanımlamayı ve kullanmayı göstermeye çalışacağım. MVC projesi oluşturup, projeye MVC View ve MVC MasterPage eklediğimizde sadece sayfalar eklenir. Asp.net'te olduğu gibi kod sayfası gelmez. Ancak bu yazımda bu kod sayfasını kendimiz oluşturup View'larda ve Masterpage'de yazdığımız classları nasıl kullanacağımızı göstereceğim. Böylece MVC projelerimizde tıpkı Asp.net'te olduğu gibi kod sayfalarını kullanıp kodlamalarımızı yapabileceğiz. Ayrıca kontroller için tüm eventları tanımlayıp kullanabiliyoruz, View (sayfa) için özel fonksiyonlar tanımlayıp kullanabileceğiz. Ancak button_click veya data kontrollerinin eventları gibi işlemleri MVC ile kontrol etmek MVC mantığına ters. Codebehind tanımlama ve kullanma işlemini event yönetimi için kullanmamalıyız. Bu yöntemi veri yükleme ve kodlamalarımızı kod sayafasında yapmak için tercih etmeliyiz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » lesswordmorework.com | Oğuz Yılmaz - Site Tanıtımı
lesswordmorework.com - Oğuz Yılmaz - Site TanıtımıBu yazımda geçtiğimiz günlerde yayın hayatına başlayan sınıf arkadaşım, hemşehrim (O'da Kırşehirli) Oğuz Yılmaz'ın sitesini daha doğrusu bloğunu sizlere tanıtacağım. Domain olarak lesswordmorework.com gibi oldukça anlamlı bir tercihte bulunmuş. Ayrıca kullandığı sistemi de kendisi hazırlayarak birçok kişiden farklı olduğunu en baştan göstermiş oldu. Kendisi bölümümüzde bizim jenerasyonda en başarılı bilgisayar mühendisi adayı. Bloğunda faydalı bilgiler paylaşacağını ve birçok kişiye faydalı olacağını düşünüyüorum. Bundan sonra onu her zaman takip edeceğim. Sizlere de O'nun bilgi ve tecrübelerinden faydalanmayı tavsiye ediyorum. Blog hayatında hemşehrime başarılar dilerim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 26 Temmuz Pazar 2009 12 13186 3,7
Microsoft Yaz Okulu İlk Haftanın Ardından
Microsoft Yaz Okulu İlk Haftanın ArdındanGeçtiğimiz Pazartesi günü başlayan Microsoft Yaz Okulu Ankara ayağının ilk haftasını geride bıraktık. İlk iki gün boyunca Mesut Aladağ bizlere Windows Server 2008 hakkında bilgiler verdi. Bir serverı en baştan nasıl kurduğumuzu, domaine nasıl kattığımızı, IIS yönetimini, dosyaları yani siteyi nasıl yayınlayacağımızı öğrendik. Tüm bunları da öğrenme esnasında uygulayarak görmüş olduk. Haftanın son üç günü ise Selçuk Uzun bizlere Sql Server 2008 hakkında detaylı bilgiler verdi. Sql Server 2008 kurulumu, gelen yenilikler, Sql hakkında bilgiler edindik. Yine bu konuda da eğitim yanında öğrendiklerimizi uyguladık. Oldukça faydalı bir haftayı geride bırakmış olduk.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 25 Temmuz Cumartesi 2009 4 12960 5,0
Önceki 1 2 3 ... 11 12 13 14 15 ... 69 70 71 Sonraki
Hizmet amaçlı işler başarıya, kar amaçlı olanlar ise başarısızlığa yöneliktir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009