mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
IP Kontrolü ile Oylama (Rating) Uygulaması
Bu yazımda daha önce Jquery, Ajax ve Cookie kullanarak hazırladığım ve sitemde de kullanmaya başladığım oylama (rating) uygulamasını IP kontrolü ile hazırladım. Hem yabancı bir arkadaşımızın isteği hem de cookie yöntemi dışında daha güvenli bir kontrol sağlayan IP kontrolü ile bu uygulamayı daha gerçekçi daha kullanışlı bir hale getirdiğimi düşünüyorum. Halen eksiklikleri ve hataları olabilir. Ancak zamanla bu hataları ve eksiklikleri giderip tüm projelerimde kullanacağım bir uygulama haline getirmeyi düşünüyorum. Bu güzel uygulamayı sizlerle de paylaşıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Şubat Pazar 2009 25 27682 4,0
Sitelerhakkında.com - Site Tanıtımı
Sitelerhakkında.com - Site TanıtımıBu yazımda geçtiğimiz günlerde yayına başlayan ve siteler hakkında güzel bilgiler sunan sitelerhakkında.com internet sitesini tanıtmaya çalışacağım.  Rastgele karşılaştığım bu sitede kendi sitemin bilgilerini gördüm ve takip etmeye başladım. Ardından da gelen istek üzerine bu yazımı yazmaya ve bu güzel siteyi tanıtmaya karar verdim. Kendisini 'Web Sitesi Ansiklopedisi' olarak tanımlayan bu site ile siteler hakkında tanıtım sayfaları oluşturulup, sitelerin bilgilerini, içeriklerini öğrenebiliyoruz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Takvim Uygulaması Kullanımda
Daha önce javascript kodlaması ile hazırlamış olduğum takvim uygulamasını sitemde de kullanmaya başladım. Takvim uygulaması sitemin sağ tarafında Arşiv bölümünde yer almaktadır. Böylece ziyaretçiler istedikleri bir günü seçerek o güne ait yazılarımı görüntüleyebilecekler.  Aslında çok gerekli ve çok önemli bir seçenek olmasa da kullanıcıların istedikleri güne ait yazılarımı görüntülemeleri hem veritabanı sorgularını geliştirmek hem hazırlamış olduğum bu uygulamayı kullanmak açısından oldukça uygun bir seçenek olduğunu düşünüyorum. Umarım faydalı ve güzel bir çalışma olmuştur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Jquery ile Sınırsız Treeview Yapımı
Bu yazımda Jquery ile hazırlamış olduğum sınırsız treeview uygulamasını nasıl yaptığımı anlatmaya çalışacağım. (Buradan görebilirsiniz.) Öncelikle uygulamayı tamamen kendi kodlamam ile oluşturdum ve ilk kez böyle bir uygulama yapıyorum. Bu nedenle eksiklikler ve hatalar olabilir. Ancak css ile düzenlemeler dışında hazırladığım uygulamada pek sorun yok gibi. Sonsuz ağaç ve alt ağaç yapısı oluşturabiliyoruz. Ancak belirttiğim gibi css düzeni ilgili birkaç sorun var. Onları da tamamladıktan sonra projelerde kulanılmaya hazır oldukça güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Asp.net ve MySql ile Üyelik (MemberShip) Sistemini Kullanma
Bu yazımda daha önce yapmak istediğim ancak zaman ayıramadığım MySql üyelik sistemini nasıl kullanabileceğimizi anlatmaya çalışacağım. Daha önce üyelik sistemini Access ve Sql Server veritabanları ile kullanmıştım. Ancak daha ağırlık verdiğim MySql ile de kullanmayı düşünüyordum. Bu konuya ancak bakma fırsatı buldum ve sorunsuzca çalışan bir örnek yapmayı başardım. Asp.net'in sağladığı hazır Login kontrolleri ile çalışan örnek bir uygulama hazırladım. Bunun için yapmamız gereken bir takım işlemler var. Bu işlemlerin neler olduğuna bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 04 Şubat Çarşamba 2009 7 23214 3,8
Javascript ile Klavye Tuşlarının Kontrolü
Bu yazımda javascript ile klavye tuşlarını ve projelerimizde tuşlara nasıl hükmedebileceğimizi anlatmaya çalışacağım. Daha önce yaptığım birkaç uygulamada (özeliklle ajax kullanarak hazırladığım autocomplete uygulamasında) tuşların kullanımına ihtiyaç duymuştum. Ancak tam olarak hakim olamadığımdan bu eksikliği tamamlayamamıştım. Şimdi ise tuşları nasıl kontrol edebileceğimizi öğrenmiş ve uygulamalarımda rahatlıkla kullanabilir durumdayım. Basit olarak nasıl kontrol edeceğimize bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Büyük işler gibi, büyük düşüncelerinde davula ihtiyaçları yoktur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009