mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net MVC ile Routes Tanımlama ve Kullanma
Bu yazımda MVC teknolojisini incelemeye ve tanımaya devam ederek bu teknolojinin sağladığı kolaylıklardan olan Routes tanımlama ve kullanmayı göreceğiz. Routes ile MVC projemizde çeşitli alanlar (klasör mantığı) tanımlayıp, URL'de bu tanımlamaları çok rahat bir biçimde kullanacağız. Bu bizlere birçok kolaylık sağlıyor. Bir projemizde birçok farklı bölümü (Blog, Forum, vb.) bir arada oluşturma fırsatı veriyor ve daha büyük projeler geliştirmemize katkı sağlıyor diyebiliriz. Ayrıca URL'de kullanacağımız tanımlar ise en fazla katkıyı projemizin SEO değerine yansıtacaktır. Böylece basitçe ve çok değerli projeleri MVC teknolojisi ile rahatlıkla geliştirebileceğiz. Şimdi Routes tanımlamaya ve kullanmaya bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Imagine Cup 2009 Final Yarışması
Imagine Cup 2009 Final YarışmasıImagine Cup 2009 Türkiye Finali dün İstanbul'da gerçekleştirildi ve ben de hem okulumuzu hem de bölümümüzü temsil eden arkadaşlarımızı desteklemek amacıyla bu organizasyona katıldım. Sonucu bizleri şaşırtsa da oldukça güzel bir etkinlik oldu ve yarışmayı kazanan ekip belirlendi. Maalesef önemli bir başarı beklediğimiz ekibimiz başarı elde edemedi. Yarışmayı kazanarak ülkemizi Mısır'da temsil edecek olan Yeditepe Üniversitesi ekibini tebrik eder, Mısır'da başarılar dilerim. Seneye arkadaşlarım ile beraber katılmayı düşünüyoruz. Umarım seneye bizler de bu noktaya kadar geliriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 18 Nisan Cumartesi 2009 1 10156 5,0
Yoğunluk ve Yaşanan Problemler
Son günlerde oldukça yoğunum ve bu yoğunlukta hiç istemediğim bazı olumsuzluklar oldu. Yaklaşık bir hafta boyunca sitemi barındıran hosttaki sıkıntılar ve çalışmalardan dolayı sitem kapalı kaldı. Ayrıca bunun dışında kendi bilgisayarım çöktü ve tüm verilerimi kaybetme durumu ile karşı karşıya kaldım. Çok önemli olan verilerimi kurtarmayı başardım. Yine de veri kayıplarım oldu. Ayrıca herşeyi sil baştan kurmam gerekiyor. Bu sebeple bu işlemlere epey bir zaman ayıracağım. Bu süreçte sitemin verilerini de kaybetmek üzereyken son anda kurtarabildim. Şu anda herşey eskisi gibi olmasa da normale döndü. Sitemdeki sorunlar çözüldü ve bundan sonra sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Tüm bu süreçte sitemi takip edenlerden ve siteme ulaşmaya çalışan herkesten özür dilerim. Umarım bundan sonra böyle sıkıntılar yaşamayız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
C# ile Insertion Sort Algoritması
Bu yazımda okulda almış olduğum Algoritmalar dersinde gördüğümüz Insertion Sort algoritmasının C# kodlarını sizlerle paylaşacağım. Bu algoritma ile elimizde bulunan integer türünden bir dizinin elemanlarını sıralayacağız. Bu algoritmayı iskambil kağıtlarını sıralama mantığıyla benzetebiliriz. Sırayla dizinin tüm elemanlarını birbirleriyle karşılaştırarak sıralama yapıyoruz. Performans bakımından diğer algoritmalardan kötü olsa da bilmemizde fayda var. Şimdi bu algoritmayı C# ile nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 25 Nisan Cumartesi 2009 1 28524 4,2
C# ile Quick Sort Algoritması
Bu yazımda da yine okulda almış olduğum Algoritmalar dersinde gördüğümüz Quick Sort algoritmasının C# kodlarını sizlerle paylaşacağım. Quick Sort algoritması daha önce paylaşmış olduğum merge sort algoritmasına benzeyen ve recursive olarak çalışan bir algoritma. Merge sort algoritmasına göre daha yavaş çalışan bir algoritma olmasına karşın sıralama işlemlerinde çok sık kullanılan bir algoritma. Şimdi Quick Sort algoritmasını C# ile nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 25 Nisan Cumartesi 2009 1 24264 3,8
Visio için UML Sembolleri
Son günlerde okul için hazırladığım projeler üzerinde çalışmaktayım ve bu projeler hakkında çeşitli diagramlar hazırlamam gerekiyor. Bu diagramların en önemlileri UML diagramları. Bunun için Microsoft'un ürünü olan ve Office paketi altına eklenebilen programı Visio'yu kullanıyorum. Ancak programın içinde bulunan araçlar diagramları çizmem için tam olarak yeterli değil. Bunun için kısa bir araştırma yaptım ve Visio programı için eklenti olarak hazırlanmış ve ücretsiz olan UML sembollerini buldum. Faydası olacağını düşündüğüm için sizlerle de paylaşıyorum. Neredeyse tüm UML sembolllerini içeren bu paketi Visio ile beraber kullanarak projelerimizin UML diagramlarını kolaylıkla hazırlayabilmekteyiz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 27 Nisan Pazartesi 2009 0 27988 3,5
Hizmet amaçlı işler başarıya, kar amaçlı olanlar ise başarısızlığa yöneliktir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009