mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Tasarımda Değişiklik
Bugün itibariyle sitemin sağ bölümünü yeniden tasarlamış bulunmaktayım. Hem kendi yaptığım uygulamaları tanıtmak hem çok sık kullandığım ve yazılar hazırladığım Jquery'i kendi sitemde kullanmış olmak hem de karışık olan bu bölümü daha sade daha kullanışlı bir alan yapmak için yeniden tasarladım. En son yaptığım uygulamalardan olan tab uygulamasını kullandım ve sağ tarafta yer alan bölümleri tab'lara ayırdım. Umarım bu değişiklik faydalı, güzel ve ziyaretçiler için kullanışlı, anlaşılır olmuştur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Jquery ile Tab Uygulaması Hazırlama
Bu yazımda çok yaygın bir şekilde kullanılan tab uygulamasını Jquery ile nasıl yapabileceğimizi anlatmaya çalışacağım. Aslında daha önce Jquery ile hazır olarak kullanılan uygulamayı burada paylaşmıştım. Ancak zamanla Jquery üzerine olan ilgim arttı ve neredeyse gördüğüm tüm uygulamları kendim yapmaya başladım. Şimdi ise tab alan uygulamasını hazırladım ve sizlerle paylaşıyorum. (Buradan görebilirsiniz.) Daha önce de belirttiğim gibi hazır olarak birçok uygulama mevcut. Ancak bunları bizlerde yapabilmeliyiz. Bu bakımdan bu türlü uygulamaları kendim yapmaya ve projelerimde kullanmaya çalışıyorum. Böylece yaptığım işlere çok daha iyi bir biçimde hakim olabiliyorum. Şimdi bu uygulamayı nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Oylama (Rating) Bölümü Hazır
Oylama (Rating) Bölümü Hazır

Bugün itibariyle hazırlamış olduğum uygulama sayesinde ziyaretçiler sitemdeki yazıları değerlendirebilecekler. Daha önce hazırlamış olduğum oylama (rating) uygulamasını kendi bloğum için hazırladım ve kullanıma sundum. Umarım güzel bir uygulama olmuştur. Kullanıcılar yazılarım hakkında görüşlerini yorum yaparak veya bu uygulama ile puanlandırarak belirtebilecekler. Böylece yazılarımın kullanıcılar tarafından gördüğü ilgiyi, beğeniyi daha iyi takip edebileceğim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 29 Ocak Perşembe 2009 12 13564 4,5
Sınavların Ardından
Sınavların ArdındanBugün itibariyle yoğun bir sınav dönemiyle beraber bir öğretim dönemini daha geride bırakmış bulunuyorum. İyisiyle kötüsüyle bir dönemi daha arkamızda bırakarak yaşamaya, yaşlanmaya devam ediyoruz. Önümüzde uzun olmasa da kendimizi dinlendirmeye yetecek kadar bir zaman dilimi var. Şu anda düşündüğüm tek şey bu yoğun dönemin tüm etkilerini üzerimden atmak ve rahat düşünür bir hale gelmek. Daha sonra çalışmalarımı devam ettirerek, kendimi ve bloğumu iyi bir noktaya getirmek için elimden gelen gayreti göstereceğim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » ajax.mehmetduran.com Yayında!
ajax.mehmetduran.com Yayında!

Daha önce hazırlamış olduğum Ajax Uygulamalar bölümünü kendi hostuma ajax.mehmetduran.com adresine taşımış bulunuyorum. Bunda sonra bu bölümü daha etkin bir biçmde kullanmayı ve sizlere farklı uygulamalar sunmayı düşünüyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Yine Bir Dönem Sonu
Yine Bir Dönem SonuBugün itibariyle üniversite hayatımda bir dönemi daha bitirmiş bulunuyorum. İyiysiyle kötüsüyle bir dönemi daha geride bıraktık. Sırada ise bu dönemin hesabını vereceğimiz sınav dönemi yani final dönemi var.  Hiç ara vermeden önümüzdeki hafta sınavlarımız başlayacak. Önümüzdeki dönemde sınavlarımın olacak olması ve benimde sınavlara zaman ayıracak olmamdan dolayı bloğuma ve paylaşımlara fazla zaman ayıramayacağım. Tüm arkadaşlarıma, sınavlara girecek olanlara ve de kendime başarılar dileyerek, bu zorlu döneme hazırlık yapıyorum. Umarım bu süreç dönüşünde paylaşımlarımız ve çalışmalarımız en iyi şekilde devam eder.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Önceki 1 2 3 ... 9 10 11 12 13 ... 17 18 19 Sonraki
Gençken bilgi ağacını dikmesek, yaşlandığımız zaman gölgesine sığınacak bir yerimiz olmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009