mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net MVC'de Kullanıcı Kontrolü (User Control) Kullanımı
Bu yazımda MVC ile kullanıcı kontrollerini (user control) hem MVC'nin kendi metodu ile hem de Ajax ile kullanmayı göstermeye çalışacağım. MVC ile Html sınıfının altında gelen RenderPartial metodu ile user controlleri çalıştırıp ekrana çıktısını getirebiliyoruz. Bu şekilde sayfalarımızdaki bölümleri user control ile oluşturabilir ve esneklik sağlayabiliriz. Ancak MVC'de bu şekilde bir kullanım için kullanacağımız user controlün System.Web.Mvc.ViewUserControl sınıfından türemesi gerekli. Bu kullanım dışında en kullanışlı yöntemlerden biri de User controlleri Ajax ile beraber kullanmak. Bu şekilde de herhangi bir user controlü Server.Execute metodu ile çalıştırıp, çıktısını string olarak elde edeceğiz. Bunun sonucunda da Ajax ile etkileşimli oldukça güzel birçok uygulama geliştirebiliriz. Şimdi bu kullanımlara göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Asp.net ve Jquery Ajax ile Dizindeki Dosya ve Klasörleri Listeleme
Bu yazımda Jquery Ajax kullanarak dizindeki dosya ve klasörleri listelemeyi göstermeye çalışacağım. Yönetim panelinde sitemde yer alan dosyaların içeriklerini değiştirebilmek için bu uygulamayı hazırladım. Ancak paylaşacağım örnekte sadece dosya ve klasörleri listeleyeceğiz. Listeleme işlemini de tree olarak yapacağız ve gösterimde klasör ile dosya ikonları kullanarak birbirlerinden ayırt edeceğiz. Ayrıca sınırsız şekilde dizindeki dosyaları listeleyip görünteleyebileceğiz. Yani iç içe klasör sayısında herhangi bir sınır yok. Bu uygulamayı nerelerde kullanabiliriz. Bu şekilde menü hazırlayabiliriz veya yönetim panelinde kolaylık olması için dosyaların dizinleri elde edip link verebiliriz veya benim yaptığım gibi dosyaları seçip içeriğini düzenleyebiliriz. Listelemeden sonra yapılacak olan işlemleri size bırakalım ve kodlarımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery ile Ajax İşlemlerinde Güvenli Parametre (Data) Kullanımı
Bu yazımda Jquery ile Ajax işlemlerinde kullandığımız data özelliğini güvenli olarak nasıl kullanacağımızdan bahsedeceğim. Bu olayı hem Asp.net için hem de Asp.net MVC ile ele alacağız. Bildiğiniz gibi Ajax işleminde data özelliği ile server tarafında kullanılmak üzere kullanıcılardan alınan veriler veya sayfadan gelen veriler gönderilir. Bu verileri server tarafına sorunsuz, başarılı bir biçimde göndermek için birazdan bahsedeceğim gibi bir yapı kullanmalıyız. Bu yapı hiçbir eklenti olmadan Asp.net MVC ile sorunsuzca çalışırken, Asp.net ile sorun oluşuyor. Ancak bu sorunu script tarafında eklenti sayesinde yaptığımız bir çeviri ile çözebiliyoruz. Şimdi hem MVC ile hem de Asp.net ile güvenli parametre kullanımına bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Jquery ve Asp.net MVC ile Ajax İşlemleri
Bu yazımda MVC teknolojisinde Jquery ile Ajax işlemlerini nasıl yapabileceğimizi göstermeye çalışacağım. Son dönemde MVC ile bloğumu yazıyorum ve hem kullanıcı tarafından hem de yönetim tarafında Ajax işlemlerini çok sık kullanıyorum.Ayrıca bu yazım ile beraber MVC ile ilgili yazırlarıma da kaldığım yerden devam ediyorum. Daha önce MVC ile ilgili giriş olarak burada ve Url işlemleri hakkında burada yazı hazırlamıştım. Şimdi de Asp.net MVC ve Jquery ile Ajax işlemlerini nasıl yapacağımıza göz atacağız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery ile Tab Şeklinde Menü Hazırlama
Bu yazımda Jquery ile hazırladığım tab menü uygulamasını inceleyeceğiz. Birçok sitede kullanılan bir yapı. Son dönemde de okulda yaptığım bir projede ve de MVC ile hazırladığım yeni bloğumun yönetim panelinde kullandığım bir menü sistemi. Özellikle alışveriş sitelerinde ve çok kategorili sistemlerde tercih edilen bir menü sistemi. Basit olarak bir örnek hazırladım. Özellikle son dönemde tercih ettiğim saydamlığı bu örnekte de kullandım. Şimdi örneğimizin kodlarına ve nasıl yapacağımıza göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 02 Temmuz Perşembe 2009 7 36995 3,1
Jquery ile Saydamlık(Opacity) Kullanarak Menü Hazırlama
Bu yazımda Jquery kullanarak hazırladığım bir menü örneğini sizlere tanıtacağım. Birçok sitede kullanılan bu örneği Jquery ile hazırladım ve elementlerin saydamlıklarıyla oynayarak efektif bir menü yapmaya çalıştım. Sonuçta yaptığım örnek Flash veya Silverlight ile hazırlanan örnekleri andırıyor. Ayrıca jquery kodlamalarımız ile oynayarak örneğimizi daha efektif daha görsel hale getirebiliriz. Sonuçta güzel ve kullanılabilir bir menü sisteminin oluştuğunu düşünüyorum. Şimdi kodlarımıza ve örneğimize göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Kimse sana senden iyi öğüt veremez.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009