mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Microsoft Yaz Okulu İkinci Haftanın Ardından
Microsoft Yaz Okulu İkinci Haftanın Ardından

Bugün itibariyle Microsoft Yaz Okulu Ankara ayağında ikinci haftayı da geride bıraktık. Oldukça güzel, faydalı bir hafta oldu. İlk 2 gün Tayfun Akçay ile SharePoint hakkında bilgiler edinip, kullanma fırsatımız oldu. Son 3 gün ise Daron Yöndem'in katılımıyla beraber çok eğlenceli ve faydalı bir haftayı geride bırakmış olduk. Ayrıca bu etkinlikte geleneksel hal alan bowling organizasyonunu da düzenledik. (Kıl payı birinciliği kaçırdım.)
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Ağustos Cumartesi 2009 3 16007 5,0
Asp.net MVC'de Dosya Upload İşlemleri (Multi Uploading)
Bu yazımda MVC ile dosya upload işlemlerini nasıl gerçekleştireceğimizi göstereceğim. Göstereceğim yöntemle hem tek bir dosyayı hem de çoklu dosyayı upload edebileceğiz. Ayrıca dosya upload kontrollerini de dinamik olarak kullanıcı oluşturabilecek ve bunu jQuery ile yani javascript ile yapacağız. Bu şekilde servera az yük binmiş olacak. Server sadece gelen dosya upload isteklerini karşılayıp, dosyaları alacak. Oldukça kullanışlı ve esnek bir yapı. Bloğumda yer alan "Fotoğraflarım" bölümünü tamamen bu şekilde oluşturmaktayım. Şimdi bu upload (multi upload) olayını MVC ile nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Microsoft Yaz Okulu Üçüncü Haftanın Ardından
Microsoft Yaz Okulu Üçüncü Haftanın ArdındanMicrosoft Yaz Okulu 2009 Ankara ayağında üçüncü haftayı da geride bıraktık. Daha önce olduğu gibi verimli bir haftayı geride bıraktık. İlk iki gün XNA hakkında eğitim aldık. Ancak bilgisayarların yetersizliği sebebiyle sadece iki boyutlu uygulamalara göz atabildik. Üçüncü gün paralalel programlamaya giriş yaptık. Tayfun Akçay Microsoft'un paralel programlamaya yaklaşımını anlattı ve örnekler yaptık. İlerde bu konuda paylaşımlarım mutlaka olacaktır. Son iki gün ise Windows Embedded hakkında eğitimimiz oldu ve oldukça güzel geçti. Ayrıca bu hafta içinde aramızda halı saha organizasyonu da gerçekleştirdik. Böylece son haftaya gelmiş bulunuyoruz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 08 Ağustos Cumartesi 2009 0 11395 5,0
jQuery Ajax ile Arama Merkezi (Uygulamam)
jQuery Ajax ile Arama Merkezi (Uygulamam)jQuery Ajax kullanarak geliştirdiğim Arama Merkezi uygulamamı hazırlamış bulunuyorum. Şimdilik sadece Google üzerinde arama yaparak sonuçları alıyorum. Arama yapılacak sayfa sayısı ile web veya Türkçe arama seçeneğini de seçeneklerden seçebiliyoruz. Kısa sürede hazırladığım için şimdilik bu kadar. Ancak en kısa zamanda diğer arama motorları seçeneği, belirli bir siteyi arama seçeneği (site hakkında edinilen sonuçların detayları - Linq kullanarak yapacağım) gibi seçenekleri ekleyerek kullanışlı bir servis haline getirmeyi düşünüyorum. Tüm işlemler Ajax ile gerçekleşmekte ve sonuçlarda sayfalama yapılmakta. Dün öğlen başladığım ve akşam bitirdiğim bu uygulamayı sizlerla paylaşmak istedim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Web.config'de Dosya Upload için Gereken Ayarlar
Bu yazımda upload veya multiupload işlemleri sırasında sorun yaşamamak için yapmamız gereken ayarlardan bahsedeceğim. Buradaki ve buradaki yazımda upload olaylarını anlatmıştım. Ancak büyük boyutlu dosyalar kullanıldığında eğer ayarları belirtmemişsek hatalarla karşılaşmaktayız. Bu hataları gidermek için projemizin web.config dosyasında aşağıdaki gibi ayarlarmalar yapmalıyız. Bu şekilde dosya upload işlemleri sırasında karşılaşabileceğimiz sıkıntıları engelleyebiliriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 13 Ağustos Perşembe 2009 2 19338 5,0
Microsoft Yaz Okulu 2009 Ankara Ayağı Sona Erdi
Microsoft Yaz Okulu 2009 Ankara Ayağı Sona ErdiBugün itibariyle Microsoft Yaz Okulu 2009 Ankara Ayağı sona erdi. Son haftayla beraber toplam dört haftayı geride bıraktık ve bu süreci tamamlamış olduk. Oldukça eğitici, faydalı bir dönem oldu. Son haftaya "Girişimcilik" konusunda bir gün süren bir seminerle başladık. Daha sonra Mobile konusunda Ekin Özçiçekçiler birgün boyunca eğitim verdi. Son olarak üç gün boyunca Mehmet Tunçkanat ile proje günlerini geçirdik. Proje olarak XNA ile hazırladığımız oyun ile birinci seçildik ve bu dönemi güzel bir son ile bitirdik. Hediyelerimizi ve katılımcı belgelerimizi alarak Microsoft Yaz okulu 2009 Ankara Ayağını sonlandırdık.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Büyük işler gibi, büyük düşüncelerinde davula ihtiyaçları yoktur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009